LukeXE Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Wieje nudą w naszej sekcji, więc pokaże coś nowego ;) Kompresory -- Toshiba 3/4HP for I stage and Sanyo 3/4HP for II stage Skraplacz -- 1,9kW (brand new). Evap -- Chilly1 clone with 2,3mm captube (for cPEV). Zawory rozpręzne: I stage: 190cm of 0,8mm captube for R290 225cm of 0,8mm captube for R23 or CO2 or R170, zależy co będe miał pod ręką. 240cm of 0,8mm captube for R1150. II Stage: cPEV dla R14. Stopnie: I stopień autokaskadujący z R290/R23(lub CO2 lub R170)/R1150, II stopień R14 + argon. Gazy: R290/R23/R1150/R14. Extrasy: Presostaty :P Wczoraj w nocy skończyłem prawie I stopień, pare fotek niezaizolowanego układu (wszystko bedzie pod izolacją) Próźnia nie jest za dobra, ale w nocy sąsiedzi chcieli mnie zabic, że pracuje w święta, wiec na szybko zrobilem proznie zeby oleju nie zawilgocić. co jest nowego ? Specjalny blok wymienników, połączonych w pewien ciekawy sposób, to powinno sprawić, że będzie śmigać. Używałem osłony CO2 przy każdym lucie, wymienniku, wiec układ jest super czysty w środku. To wszystko na dziś, potem jeszcze poizoluje conieco, gdyby nie święta to bym dokupił srebra i izolacji i wszystko pospawał, ale nie, wszystko zamknięte.. Cheers Edytowane 26 Grudnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Rzeczywiście nudziło ci sie jak sąsiedzi chcieli cie "uciszyć". :razz: Fajnie to wygląda teraz tylko teścik na C2d :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Test na C2D będzie, w założeniach to ma robić -120*C @ 200W, wiec tyle samo ile trzebaby utrzymywać na LN2 z C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ma moc :blink: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ile zapłaciłeś za tą pompę próżniową? Nie planujesz w przyszłości mocniejszych gazów niż etylen? Poza tym jestem pod wrażeniem Twojej pracy :> Widać, że lubisz autokaskady :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Wariat. B-) Luke co to za puszeczka z napisem K-Fles w tle? Siakas nowa izola? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 z tego co sie orientuje jest to klej do izolacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Nie planujesz w przyszłości mocniejszych gazów niż etylen? przeciez masz napisane w pierwszym poscie ;) Wariacki uklad...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Teraz to cię sąsiedzi będą chcieli zabić, jak odpalisz ten cały unit :P Widziałem i słyszałem jak jedna rotarka daje po garach, co dopiero dwie :D Szykuje się zajebiście, zobaczymy co to wyjdzie w praktyce. A i zrób dłuższą ssącą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Zastosowanie takiej blachy jako podstawy to najglupszy pomysl tego agregatu :lol: Edytowane 26 Grudnia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zastosowanie takiej blachy jako podstawy to najglupszy pomysl tego agregatu :lol: Gdyby dać jeszcze ze cztery kółceczka stabilizujące w okolicach środka, wcale nie taki głupi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 :zonk: fajne :D żeczywiście podstawa z blachy wymiata :lol: :P podoba mi sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 :zonk: fajne :D żeczywiście podstawa z blachy wymiata :lol: :P podoba mi sie ta, blacha byla by elo i wogole, gdyby sie tylko nie wyginala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 to 3mm alu, ugina sie lekko, ale mi tam to nie przeszkadza, skakalem po tym i poza lekkim uginaniem nic sie nie dzieje, wiec nie wiem czemu to ma byc zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 "a Luke spojrzał i zobaczył że było dobre" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ile takie cuś pobiera prądu z trzema kompresorami. Masz siłę w domu czy co. Masakra, lepiej ni pokazuj policji, bo cię wezmą za terrorystę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Z dwoma kompresorami ;) Około 1,2-1,3kW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 khe..khe :blink: zawatowałeś już korki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Z dwoma kompresorami ;) Około 1,2-1,3kW a na rozruchu? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 khe..khe :blink: zawatowałeś już korki?? Jakoś nie rozumie, 1,3kW to dużo.. ? :blink: Jak dla mnie to nie tak duzo :P A ile pobierają żelazka, grzałki, czajniki, odkurzacze itp itd .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Z dwoma kompresorami ;) Około 1,2-1,3kW:mellow: Starzy by mnie z domu z takim kowadłem wyrzucili ;] Chyba se zrobie wycieczke krajoznawczą do Skarżyska [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 :mellow: Starzy by mnie z domu z takim kowadłem wyrzucili ;] Chyba se zrobie wycieczke krajoznawczą do Skarżyska [; Zapraszam ;) co do tych 1,3kW...to nieduzo ! Czajniki elektryczne po 1000W czy wiecej biorą, suszarki mają po 2000W, lol :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zapraszam ;) co do tych 1,3kW...to nieduzo ! Czajniki elektryczne po 1000W czy wiecej biorą, suszarki mają po 2000W, lol :D No tak, ale porownaj czas pracy tych urzadzen do czasu pracy kaskady podczas benchow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Porównaj rozmiary i "efekty" jakie robi jedno i drugie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zapraszam ;) co do tych 1,3kW...to nieduzo ! Czajniki elektryczne po 1000W czy wiecej biorą, suszarki mają po 2000W, lol :D Dokładnie, dmuchawa która czasami biore do pokoju jak mi zimno to ma napisane na etykiecie 2500W.. a czasami chodzic musi sporo.. No tak, ale porownaj czas pracy tych urzadzen do czasu pracy kaskady podczas benchow.Kaskada-kilkanaście godzin Grzejnik elektryczny u wujka - całe dnie Efekty-bezcenne :P Tylko że nie każdy potrafi sobie 'na lewo' skołować prąd :P Po szczegóły zapraszam do ojca ;)) joke; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Tylko nikt nie mówi, że ja tego używam, ja tylko włączam podczas kalibracji i testów, za prąd niech sobie płaci właściciel, ja tu tylko sprzątam ;] Edytowane 27 Grudnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ile kg co2 zużyłeś do spawania w osłonie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie mam pojęcia czy w ogole mozna liczyc to na kg, mialem wskazówke na 35bar CO2, a teraz mam kolo 31-32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Widze że mania Cie zainspirował do czegoś zakręconego swoim dzifnym projektem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Nie, czemu ? To ja zacząłem pierwszy robic stopnie autokaskadujace w zwyklej kaskadzie, vide kaskada dla Turka (klik):), która byla robionaa heeeennn dawno. Tylko wtedy byla 2 stopniowa autokaskada, a teraz rev 2.0 ma 3 stopniową autokaskade, zeby R14 dobrze skroplić ;) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...