Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Nareszcie sie etylenu doczekałeś, od grudnia na niego czekasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Nareszcie sie etylenu doczekałeś, od grudnia na niego czekasz :D Jeszcze troche to bylby rok jak mial dostac etylen od hatemiego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Który notabene dostałem, ale w ilości zastraszającej ;P Kuźwa, zawsze coś spieprze ! Nabiłem R14, I stage ładnie działa, załączam II stage i cisza...za hx`em rurki nie są zabardzo zimne...widocznie jak przedluzalem kapę 2,3mm musialem zalać ją, bo gdzieś za cpevem jest zablokowany przepływ...ja [ciach!]le, zeby to byl gaz za 50zł, a nie za prawie 300zł...za 200g....muszę załatwić jutro/pojutrze butle po R134a i przepompować gaz, żadnej na stanie nie mam, shit !!!! Edytowane 12 Lutego 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Który notabene dostałem, ale w ilości zastraszającej ;P Kuźwa, zawsze coś spieprze ! Nabiłem R14, I stage ładnie działa, załączam II stage i cisza...za hx`em rurki nie są zabardzo zimne...widocznie jak przedluzalem kapę 2,3mm musialem zalać ją, bo gdzieś za cpevem jest zablokowany przepływ...ja [ciach!]le, zeby to byl gaz za 50zł, a nie za prawie 300zł...za 200g....muszę załatwić jutro/pojutrze butle po R134a i przepompować gaz, żadnej na stanie nie mam, shit !!!! dobra nie odzywam sie :rolleyes: -> pesymista ze mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Bo kraczesz...;] Żałuje że najpierw R1150 nie wpuściłem, ale po ptakach już. Jutro sprobuje to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Kurde a ja coś się etylenu doczekać nie mogę coś ta poczta nie zachodzi :D Co za ..... wytrzeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Kurde a ja coś się etylenu doczekać nie mogę coś ta poczta nie zachodzi :D Co za ..... wytrzeszcze <ot> Już ktoś sie zdenerwował, w rmf-fm było że jacyś kolesie wybrali sie po zwort i wzieli sobie 100k pln .... i dobrze im tak :mrgreen: mam pp na myśli :mrgreen: <eot> Edytowane 13 Lutego 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 OK, wiec R14 odzyskany, II stage naprawiony (zablokowala mi sie kapa zaraz za cpevem, jak pech to pech), opróżniony i naładowany ponownie R14. Znalazlem malutki przeciek na I stopniu na separatorze (taki, ktory przy 15 bar static nie potrafil go zmienic zabardzo w ciagu paru dni, wiec naprawde malutki), wiec robiąc go postanowilem przedluzyc kapilary na kazdym "stopniu". Tak więc, jest teraz tak: 230cm dla R290 255cm dla CO2 270cm dla R1150. Teraz nie powinno byc problemów z za niskim ciśnieniem tloczenia, i temperatury wrzenia powinny byc o niebo lepsze :) A nuż uda się dobić do -100*C na I stopniu. Dziś sie wyjaśni, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 wykonawca coś się nie popisuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 wykonawca coś się nie popisuje ... ojjj zapewniam ciebie ze zbudowanie tego nie jest extra proste, chociaz sie za bardzo to przeciaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jak poczta polska ruszy dupe, to bedzie w tym tygodniu z dzialajacym cpevem. Jakby poprzedni cpev dzialal to i by dzialalo to juz dwa tygodnie temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jak poczta polska ruszy dupe, to bedzie w tym tygodniu z dzialajacym cpevem. Jakby poprzedni cpev dzialal to i by dzialalo to juz dwa tygodnie temu. Jak to mówią - jak nie urok to sraczka ... a cpev nie można było reklamować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jak to mówią - jak nie urok to sraczka ... a cpev nie można było reklamować ? jak czegos nie kupujesz w sklepie to ciezko z reklamacja :] pozatym luke pisal ze czeka na drugiego cpeva, bo zostal wymieniony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 jak czegos nie kupujesz w sklepie to ciezko z reklamacja :] pozatym luke pisal ze czeka na drugiego cpeva, bo zostal wymieniony Powiem tak - nie było mowy o stosowaniu jakiś kijowych używek - więc takie tłumaczenie do mnie nie przemawia. Kaskada nie jest moja - ja jestem współwłaścicielem ... i żałuję że namówiłem kogoś na spółe - bo teraz świece oczkami dlaczego minęła 1/3 roku od zamówienia a agregatu nie widać ... o wzroście kosztów nawet nie chce mi się pisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Powiem tak - nie było mowy o stosowaniu jakiś kijowych używek - więc takie tłumaczenie do mnie nie przemawia. Kaskada nie jest moja - ja jestem współwłaścicielem ... i żałuję że namówiłem kogoś na spółe - bo teraz świece oczkami dlaczego minęła 1/3 roku od zamówienia a agregatu nie widać ... o wzroście kosztów nawet nie chce mi się pisać Nie bylo mowy o stosowaniu wszystkiego nowego. Byla okazja wziac cpeva, bo Maniakalny mial odrazu, to wzialem. Proste jak drut. Juz leci nowy, prosto ze sklepu. Dalej "kijowych używek" już nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Jest cpev :) Tylko brak kielicha z 12`stki, a moja kielicharka byla taka super, ze ja polamalem :lol: Bawilem sie kawalek czasu I stopniem, jutro koncowa jego kalibracja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Jest cpev :) Tylko brak kielicha z 12`stki, a moja kielicharka byla taka super, ze ja polamalem :lol: Bawilem sie kawalek czasu I stopniem, jutro koncowa jego kalibracja. no .. czekamy ... czekamy (ciekawi czy zrobi założone -120*C @ 200W) Edytowane 31 Marca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Pisałem już na XS, że nie mam R14, bo znowu sie przejechałem na tym, że z prawie pol kilo gazu nawet na dwa nabicia nie wyszło. Będzie z etylenem, po końcowej kalibracji (podobnie jak kaskada Turecka), powinna około -105*C @ 215W zrobic bez problemu, co da ~ -115*C, -110*C na większości C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Pisałem już na XS, że nie mam R14, bo znowu sie przejechałem na tym, że z prawie pol kilo gazu nawet na dwa nabicia nie wyszło. Będzie z etylenem, po końcowej kalibracji (podobnie jak kaskada Turecka), powinna około -105*C @ 215W zrobic bez problemu, co da ~ -115*C, -110*C na większości C2D Zajebiście - wszędzie piszesz tylko nie zleceniodawcy Czyli będzie słabsza i droższa niż miała być ... nie wiem czy nie powinieneś szukać nowego właściciela i oddać kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) no tak, sorry, ze zle wtedy wszystko policzylem i poprosilem o doplate 200zl, co bylo 8% całości. Co w tym jest trudnego do zrozumienia, że liczyłem wszystko na styk, żeby wyszło dosłownie jak najtaniej, ale w tym wypadku każde coś "nie tak" wiąze się z tym, że nie mam nawet złotówki, żeby kupic drugą część. W tym wypadku tak było z gazem, którego poprostu już nie ma. :wall: Za cpeva tez doplacalem. Jeśli ci to nie odpowiada to ją sprzedam i oddam ci pieniądze. Nie ma żadnego problemu I nie wszędzie piszę, tylko na XS, bo tam był pierwotnie jako pierwszy ten topik i tam jest cały worklog i zwykle stamtąd może się każdy zainteresowany dowiedziec co i jak. Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Robisz powoli ten sam blad co chilly1, przyjmujesz bardzo duzo zamowien i masz opoznienia, niedlugo sie nie ogarniesz z tym wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 no tak, sorry, ze zle wtedy wszystko policzylem i poprosilem o doplate 200zl, co bylo 12,5% całości. Co w tym jest trudnego do zrozumienia, że liczyłem wszystko na styk, żeby wyszło dosłownie jak najtaniej, ale w tym wypadku każde coś "nie tak" wiąze się z tym, że nie mam nawet złotówki, żeby kupic drugą część. W tym wypadku tak było z gazem, którego poprostu już nie ma. :wall: Za cpeva tez doplacalem. Jeśli ci to nie odpowiada to ją sprzedam i oddam ci pieniądze. Nie ma żadnego problemu I nie wszędzie piszę, tylko na XS, bo tam był pierwotnie jako pierwszy ten topik i tam jest cały worklog i zwykle stamtąd może się każdy zainteresowany dowiedziec co i jak. Jako główny zainteresowany to JA powinienem dowiadywać się o wszystkim PIERWSZY Co do kosztów - dosłownie miesiąc wcześnej składałeś turkowi - wiec nie kumam co u Ciebie szwankuje z liczeniem i nie 200 a 250 dopłaty było ... I ciągle mam wrażenie że z łaski to robisz - trza było się nie podejmować roboty jak coś było nie w deseń Może dla Ciebie Kaskada warta dwa razy tyle co Twoja Honda to tani sprzęt ... dla mnie to droga zabawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie robie nic z łaski, poprostu walnąłem się z liczeniem, bo to jest inny agregat niż Turecki (duzo bardziej zlozony I stopien), miałem dobre nadzieje, że starczy, żeby było jak najtaniej. Nie robie nic złośliwie, tylko czasami mam głupiego pecha co do takich spraw - chce dobrze, a wychodzi odwrotnie. Przepraszam. Skoncze wszystko na dniach, pokaże wyniki, jeśli nie będzie ci finalny produkt odpowiadać, to sprzedam ją szybko i oddam całą sumę. Dalsza dyskusja na gg. Robisz powoli ten sam blad co chilly1, przyjmujesz bardzo duzo zamowien i masz opoznienia, niedlugo sie nie ogarniesz z tym wszystkim. Powiem ci szczerze, że akurat przy tej kaskadzie mam niesamowitego pecha co do jej działania. Na początku pare naprawde głupich nieszczelności, że schodziło koło bara ciśnienia na tydzień, potem ten cpev. Kalibracja tego to też rzecz straszna (wiem, czego się podjąłem, ale wolno mi stwierdzić, że jest to trudne). W tym czasie pare zamówień przyjąłem i wszystkie już skończone, szybko i sprawnie. Tutaj mi nie wyszło. Poprostu jeśli robie coś dla kogoś z Polski, staram sie liczyć wszystko na styk, żeby wyszło tanio i żeby kogoś było na to stać. Problem przychodzi, gdy coś sie psuje lub trzeba coś dokupić i wtedy ja wykładam wszystko z własnej kieszeni. Ryzyko spore, ale dobre chęci czasami dają górę nad rozsądkiem. Skończe robotę i zapretentuje wyniki do piątku najpoźniej. Yotomeczka oficjalnie i publicznie przepraszam. To jest moja wina i nikogo innego. Tylko naprawdę nic nie robie złośliwie i specjalnie, bo innaczej bym tego zamówienia nie przyjmował. Jest jak jest, nie będzie odpowiadać to zwrócę pieniążki. Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Spox ... kończ ją ino i pokaż efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @LukeXE Nie chce ci prawić, ale jeśli chciałeś dobrze i do tego jestes uczciwy to trzeba było na początku wciąć w zapas +200zł dla pewności, a gdyby nie były one potrzebne oddać po skończeniu pracy zamawiającemu. Przynajmniej ja tak zawszę robie, unikam dzięki temu niepotrzebnych nerwów, bo gdy w środku pracy prosisz kogoś o dopłatę to wygląda to jakbyś chciał tego kogoś naciągnąć. Oczywiście nie mówię że tak jest bo z tego co wiem uczciwy z ciebie koleś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Hehe, wiem o co chodzi :) Tylko to 200zł więcej juz by bylo za duzo :) Jutro bede mial kielich i zobaczymy wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hehe, wiem o co chodzi :) Tylko to 200zł więcej juz by bylo za duzo :) Jutro bede mial kielich i zobaczymy wyniki. I co masz kielich ... czy idzie pocztą :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Szedł pocztą, dostałem go wczoraj po południu. Jade teraz do Kielc po troche kapilary 2,3mm do tego cpeva i dziś mam nadzieje pokaże cośkolwiek. :D Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Szedł pocztą, dostałem go wczoraj po południu. Jade teraz do Kielc po troche kapilary 2,3mm do tego cpeva i dziś mam nadzieje pokaże cośkolwiek. :D Jakiś konkret pokaż najlepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Szedł pocztą, dostałem go wczoraj po południu. Jade teraz do Kielc po troche kapilary 2,3mm do tego cpeva i dziś mam nadzieje pokaże cośkolwiek. :D no i pewnie kapilary nie było ... bo wieści żadnych (o GG nawet nie marzę) pewnie znów będzie "szła pocztą" tydzień ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...