ent Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Ani razu nie wyzwałem Tomka, a to z mobo w pionie to przesadzone, nie mowilem tak :-Ppisalem ogolnie nie o Tobie Luke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Możecie skończyć tego OT? Zaczyna to sie czytać jak scenariusz do telenoweli. Są telefony, połączenia komunikacyjne, znam sytuację z forum i ust Luke'a, no wiadomo, prawda leży po środku. To może donieś do modera jakiegoś - posypie %, wyczyści i Będziesz miała czyty wątek, do którego normalnie BYś nie zaglądała ... Ciekawe co by moje wydzwanianie albo wizyta zmieniło - poza kolejną wtopą kasy (jeszcze by mnie poniosło i prokurator miał by co robić) ... skoro Luke ani na GG ani na PM gadać nie chciał Łukaszowi już od dawna nie chciało się za bardzo robić tego agregatu, bo wiedział, że taki układ może zrobić za o wiele więcej za granicą, ale dla kolegi polecial jak najbardziej oszczędnie. Mało kasy za robociznę (podobno w ogóle)- mała motywacja. Wiem, że niektóre komponenty czasem po prostu nie działają, nowe, wiele osób zamawiających liczy się z ew dopłatą. Zazwyczaj to nie był kłopot, dopłata 10% wartości. No sorki - to nie ja zrobiłem kalkulację ... mało tego z Lukiem ustaliliśmy że nie bedzie to cięta budżetowo kaskada (choćby wymiennik płytowy był doliczany ...) Wiec jak nie wiesz to nie pisz bzdur ... a dopłatę jakoś przeżyłem. A to że na XS dostałby więcej w późniejszym etapie wypominał mi kilkakrotnie ... dlatego pisałem o robieniu łachy. Napiszę po raz kolejny - to Luke NACISKAŁ żeby zamówić tą kaskadę a nie JA ... Wydaje mi się, że również podejście ma tu kluczowe znaczenie, kupującego do sprzedającego. Nie wiem, jak było na początku, ale jeśli powoli podchodzi sie do finalizacji na stopie mało przyjacielskiej, to tylko pogarsza sprawę. Obrażanie, oczernianie to nie jest dobra forma komunikacji. Stanowczy ton, jednak z szacunkiem przyniósłby lepsze skutki. BYć moze - ale zapewne nie Byłaś w sytuacji kiedy ktoś zwodzi Cię pół roku i nie wiadomo co dalej (może przypomnę że kaskada miała być na spółkę z moim kumplem - a to niestety obciążało mnie - bo jako współwaściciel częśto żądał ode mnie informacji o postępach, jako że to ja wziąłem na siebie obsługę "inwestycji") Tyle wiem od niego, przykro mi, że wyszło tak, a nie inaczej, co zaowocowało, że L. wypowiada się już tylko XS i raczej tylko tam będzie wykonywał zamówienia, bo tam praktycznie nie ma problemów finansowych, tak jak w Polsce, gdzie każdy by chciał za darmo i najlepiej. OOO przepraszam - wypraszam sobie takie insynuacje - ja nie chciałem DARMO. Powiem wiecej kwota wcale nie była znacząco wyższa niż u rodzimej konkurencji - połaszczyłem sie na autokaskadę w 1 stopniu ... a różnica relacji płac gostków z XS a Polską sprawia, że irytacja jest nieporównywalnie większa tutaj ... Yoto, skompromitowałeś się w moich oczach pisząc na XS czerwoną, dużą czcionką obelgę na L. Naprawdę, żal mi Ciebie i aż dziw bierze, że tyle masz lat, a tak [ciach!]iarsko się zachowujesz. Nie tak się załatwia sprawy, bo wyzywać to się można w piaskownicy. No cóż - napisałem PRAWDĘ (bo według mojej wiedzy Luke mnie oszukał - mówię tu konkretnie o braku kasy na dopłatę ...) Jakoś przeżyję kompromitacje w Twoich oczach ... bardziej sie skompromitowałem w oczach współwłaściciela rzeczonej kaskady ... >>> LukeXE - mam nadzieję że dotrzymasz danego tu słowa i po niedzieli rozliczysz sie do końca Edytowane 23 Czerwca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Yoto, pamiętaj, że prawda leży po środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Yoto, pamiętaj, że prawda leży po środku. Potwierdzam, znam relacje Yoto, Twoja i to co pisze LukeXE na forach. Wniosek jest jeden kazda wersja rozni sie w niektorych miejscach dosc zancznie od innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasa poszła. Koniec tematu, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasa poszła. Koniec tematu, pozdrawiam To teraz udowodnij ze to moze dzialac, tak jak to masz w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) You`ll see, ST1 dziala jak marzenie, kwestia sklecenia do kupy ST2 Edytowane 25 Czerwca 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 You`ll see, ST1 dziala jak marzenie, kwestia sklecenia do kupy ST2 to pokaz ten stage1, pozatym tak trudno jest wymienic kapilare? Normalnie szok, kilka tygodni na to potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 to pokaz ten stage1, pozatym tak trudno jest wymienic kapilare? Normalnie szok, kilka tygodni na to potrzeba. Czytaj uważniej, foty i wyniki były wcześniej. +0,3bara na ssaniu idle / loaded via ST2/Dummy 165W @1bar -61*C Jak wyglada ? o tak. Mi trudno wymienic kapilare, doslownie. Poprostu nie mam czasu tego zrobic, po tym tygodniu raczej napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Kasa właśnie weszła - pozdrawiam Wszystkich Edytowane 26 Czerwca 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...