win32 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam Oto stanąłem przed koniecznością zakupu monitora CRT 17 cali , gdyż moje LG zakończyło swój żywot. Kwota maksymalna to 500 zł , ale chętnie w okolicach 460 zł. Musi być NOWY. Od razu mówie że LCD odpada , mam dwa 17'' podpięte do kompa jako dodatkowe (na sample, próbki , itp) , i chce jeden CRT (lepsze kolory itp) Zastosowanie : Trochę grafiki , trochę montażu video , czasem gierka, oczywiście Net , Filmów nie oglądam. Jako że obecnie wybór jest już tragiczny <_< , upatrzyłem sobie Samsunga 795 DF , poszukałem troche w google, i w jednym miejscu go chwalą, w innym narzekają... doradźcie co i jak :) . Chętnie bym zobaczył zdjęcie wyświetlanego obrazu , czy są mocne zniekształcenia w rogach itp Więc jeżeli ktoś z posiadaczy mógłby takie wykonać byłbym wdzięczny :) Oczywiście mile widziane inne propozycje (jak jakieś istnieją :angry: ) , na 100% nie żadne LG :? Muszę go mieć do nowego roku (czyli w zasadzie do piątku) Oto parametry tego 795DF: Wielkośc ekranu: 17"" Obszar aktywny : 16"" Plamka: 0,20 mm Odchylanie: 90 st. Maksymalna rozdzielczość: 1600x1200 @68Hz Zalecana rozdzielczość: 1280x1024 @75Hz Częstotliwości odchylania: poziomego 30 ~ 85Khz pionowego 50 ~ 160Hz Pasmo przenoszenia: 185 MHz Inne: Plug & Play (DDC 2B/2Bi) Obniżone promieniowanie TCO99 OSD, Strefa podwyższonej jasności - Highlight Zone, MagicBright Kalibracja kolorów - Natural Color Podstawka multimedialna (opcja) Certyfikaty bezpieczeństwa: UL, CSA, NEMKO, TUV, CCIB, PSB, NOM, CB, Korea EK, GOST, CDRH, IRAM EMC: FCC, CE, VCCI, C-tick, BSMI, Mic, ICES Gwarancja: 3 lata Wymiary (szer. x wys. x gł.): 401 x 410 x 378 mm Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) 500 zl na monitor CRt, do tego tylko 17" to IMo mega zal..wiem ze nowy Ci pasi tylko, rowniez pewnie nie lubisz LCd ale kurde to marnotractwo.... jak nie chesz sie pzresiadac n LCd bo nie podoba sie i jeszcze troche kaski kosztuje to kup sobie dobry 19/21" crt uzywany z allegro ale tylko pod jednym warunkiem, msuisz kupic z okloicy z mozliwoscia sprawdzenia na miejscu , no i fajnie gdybys dostal gware 3miesiace-1rok. W warszawie IMO jest sporo handlarzy crt (poszukaj na allegro). Ja osobiscie polecam IBM(sony) P275 (21' flat) za 250zl - miod! no i powiem jeszcze od siebie ze nowe monitory crt ktore jakims cudem mzoesz jeszcze dostac w jakims sklepie to tani szmelc na kijowych komponentach , najczesciej LG i samsungi....kiedys to byly monitory ktore kosztowaly pare tysiecy zlotych (ktore mzona dostac za grosze uzywane w dobrym stanie)a teraz bee... jeszcze raz mowie: jak znajdziesz spzredawcy u ktorego mozna przetestowac monitor (np nokia test w poszukiwaniu przebarwien) to kupuj w ciemno. edit: szukaj monitorow z min 121Khz, najlepiej 130khz Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...