Skocz do zawartości
expi

Przydzielanie Adresów Ip.

Rekomendowane odpowiedzi

Hey,

Szukam pliku w którym można poprzydzielać adresy IP. O ile się nie mylę znajduje on się w katalogu Windows, ale nie wiem czy jest w jakimś podfolderze, jakie ma rozszerzenie i jak się nazywa.

Chciałbym po prostu do swoich serwerów postawionych na Apache poprzydzielać IP.

Coś w tym stylu:

127.0.0.1 localhost

192.168.123.2 www.********.***.**

i tak dalej...

Błagam o pomoc.

Pozdrawiam,

KitKat ;)

Edytowane przez expi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Livebox TP i chcę przydzielić IP tak, żeby ktoś gdyby chciał wejść na mój serwer wpisywał właśnie ten adres IP. O ile się nie mylę plik do przydzielania tych adresów miał nazwę hosts, ale nie widzę go w głównym katalogu Windows.

Właśnie o to chodziło =)

Teraz kolejny problem... mam Apache... i chcę zrobić tak, że jak wpiszę ten adres IP w przeglądarce, który dopisałem w pliku hosts to wtedy włączy się serwer postawiony na Apache, który już właściwie stoi na localhost. To dla mnie ważne.

Bardzo proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał SGJ.

I będzie to działać tylko w lanie po za nim już nie.

Adresy IP widoczne nie tylko w lanie ale i po za nim można przydzielać w przypadku kiedy posiadamy łącze DSL. I taki IP przydziela serwer który dzieli tobie tego DSL'a.

Najczęściej stoi pod linuxem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ja wpiszę swoje IP, które mi wyświetla na www.twojeip.pl wpiszę w przeglądarce to mi wyświetla stronę konfiguracyjną Livebox TP. Ale chyba mam jakąś alternatywę 127.0.0.1 i localhosta nie? Powie mi ktoś jak mogę do tego dojść?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta osoba jest w LAN... i teraz chciałbym się dowiedzieć czy mam jakąś alternatywę localhost i 127.0.0.1?

czyli ta osoba ma wejść przez sieć lana do Twojego kompa ?

jesli tak to

start --> uruchom --> cmd --> ipconfig/all

spisujesz z stamtąd swój adres ip i podajesz koledze link, http://twoj.adres.ip. Po wpisaniu tego adresu powinien wejść na Twój serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi