expi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Hey, Szukam pliku w którym można poprzydzielać adresy IP. O ile się nie mylę znajduje on się w katalogu Windows, ale nie wiem czy jest w jakimś podfolderze, jakie ma rozszerzenie i jak się nazywa. Chciałbym po prostu do swoich serwerów postawionych na Apache poprzydzielać IP. Coś w tym stylu: 127.0.0.1 localhost 192.168.123.2 www.********.***.** i tak dalej... Błagam o pomoc. Pozdrawiam, KitKat ;) Edytowane 26 Grudnia 2006 przez expi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 czy to czasem nie jest tak ze ip przydziela provider? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Chodzi Ci o plik "hosts" ? Jeśli tak to znajdziesz go tutaj: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Mam Livebox TP i chcę przydzielić IP tak, żeby ktoś gdyby chciał wejść na mój serwer wpisywał właśnie ten adres IP. O ile się nie mylę plik do przydzielania tych adresów miał nazwę hosts, ale nie widzę go w głównym katalogu Windows. Właśnie o to chodziło =) Teraz kolejny problem... mam Apache... i chcę zrobić tak, że jak wpiszę ten adres IP w przeglądarce, który dopisałem w pliku hosts to wtedy włączy się serwer postawiony na Apache, który już właściwie stoi na localhost. To dla mnie ważne. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 hosts nie sluzy do przydzielania adresów IP i nie da sie w windows w zaden sposób przydzielac adresów IP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ale chyba da się jakoś zrobić, żeby na przykład po wpisaniu w przeglądarce http://192.168.2.3 włączył się serwer postawiony na Apachu. Czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jak taki jest adres IP twojego komputera to po prawidlowej konfigurcji apacha samo bedzie tak działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Tak jak napisał SGJ. I będzie to działać tylko w lanie po za nim już nie. Adresy IP widoczne nie tylko w lanie ale i po za nim można przydzielać w przypadku kiedy posiadamy łącze DSL. I taki IP przydziela serwer który dzieli tobie tego DSL'a. Najczęściej stoi pod linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A jak ja wpiszę swoje IP, które mi wyświetla na www.twojeip.pl wpiszę w przeglądarce to mi wyświetla stronę konfiguracyjną Livebox TP. Ale chyba mam jakąś alternatywę 127.0.0.1 i localhosta nie? Powie mi ktoś jak mogę do tego dojść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 osoba która chce wejść na Twój serwer jest w sieci lan, czy w necie?? Jak w necie to musisz przekierować porty na swojego kompa. btw: Żeby nie bawić się w wpisywanie adresów typu http://xxx.xxx.xxx polecam stronkę http://www.no-ip.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ta osoba jest w LAN... i teraz chciałbym się dowiedzieć czy mam jakąś alternatywę localhost i 127.0.0.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ta osoba jest w LAN... i teraz chciałbym się dowiedzieć czy mam jakąś alternatywę localhost i 127.0.0.1? czyli ta osoba ma wejść przez sieć lana do Twojego kompa ? jesli tak to start --> uruchom --> cmd --> ipconfig/all spisujesz z stamtąd swój adres ip i podajesz koledze link, http://twoj.adres.ip. Po wpisaniu tego adresu powinien wejść na Twój serwer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...