xacti Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 siema. czy w laptopie jest cos takiego jak zasilacz? :] ze zasilacz sieciowy ktory laduje baterie to wiem ze jest, ale co z zasilaczem takim jak w komputerze? czy moze role zasilacza pelni bateria? jesli tak to czy mozna ja przerobic tak zeby zasilala zwykly komputer? (byla by ciagle do zasilacza podlaczona ;) ) komputer to byl by pewnie: jakis pentium 3; 500 - 1000 MHz . mobo ze zintegrowana grafika 256 - 512 ram jakis cichutki dysk od laptopa. mysle ze takie cos to pobiera mniej pradu niz 'dzisiejsze' laptopy wiec w razie czego by takie cos zadzialalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 no nie wiem. zasilacz w laptopie to ja przynajmniej na zewnatrz mam. na kablu zasilajacym jest. ma takie dane: output: 19V i 3,42A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 oh nie o to chodzi.. mi chodzi o to co jest w srodku.. bo wlasnie nie wiem czy laptop chodzi tylko na baterii czy to jest moze tak ze bateria ' wysyla' prad zasilaczowi ktory zasila reszte laptopa . ? jesli tak to gdzie dostac taki zasilacz? :P *sory ze pisze tak dziwnie ale glupio i dziwnie sie pisze jak nie wie sie jak co nazwac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Chyba musi byc jest jakis uklad zmieniajacy napiecie powiedzmy 19DC na odpowiednie mniejsze napiecia dla poszczegolnych elementow lapa (naped, dysk, matryca);) Ale. Takie jezeli to sa robione specjlanie dla konkretnych serii laptopow (mozliwe ze sa zintegrowane z płyta główna) i ich mala moc raczej nie pozwoli zaspokoic apetytu stacjonarnego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Owszem jest, niedawno wymontowałem takowy ze starego laptopa Toshiby(pentium 90 Mhz), w którym dla baterii o napięciu 10.9v dawał napięcie bez obciążenia równe 15v. Jako że wsio jest mniejsze to ten zasilacz ma wymiary jak 100 ml tubka pasty do zębów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 aha.. a czy jak by zalatwic jakas baterie od nowszego nootebooka i taki zasilacz to by moglo pociagnac to co napisalem u gory? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Raczej nie, zasilacz w laptopie działa praktycznie tylko jako ładowarka do baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) a czy dalo by sie przerobic baterie by zasilala kompa przez wtyczke atx20? *mam na mysli baterie od laptopa ;) Edytowane 27 Grudnia 2006 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Są gotowe zestawy nawet na allegro do zasilania PC z akumulatora samochodowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ale to nie ma byc z akumlatora samochodowego ;) i to ma nie miec zasilacza ... :? to ma byc cos takiego ;) gniazdko -> zasilacz taki jak w laptopie -> (ewentualnie bateria) -> plyta glowna z bebechami, dyskami itp .. no i wlasie nie chodzi mi o to zeby to dzialalo na baterii ale zeby nie bylo zasilacza, zeby bylo cicho i zgrabnie, zeby calosc dale sie upchnac do obudowy o wysokosci 5 - 4 cm ;) (chodzenie bym wzial od laptopa) ... ogolnie ma byc cicho i bajerancko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Baterie 12 voltowe sobie znajdziesz zamiast akumulatora samochodowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a jak by musialo to byc podlaczone? :? bateria -> zasilacz -> komputer? 'i pod jakim haslem tego szukac bo jak wpisuje np zasilacz pc do samochodu to mi gps wyskakuje :P i czy to czasem nie bedzie zasilacz taki do laptopow? :? bo ja bym potrzebowal chyba 1x atx20 , 2x molex ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 To nie jest zasilacz tylko adapter. Bateria(akumulator)=>adapter=>PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a to taka jaka bateria? ;) laptopowa czy jaka? ;) no i jakis zasilacz (ladowarka) do niej by sie przydala.. a ten adapter to jakie ma koncowki? takie same jak zasilacz w komputerze? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A jak myślisz? Koniec odpowiadania na głupie pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 no szukam tego adaptera juz 2 dzien i nie moge znalezc :( moglby ktos pomoc? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...