Nerevar Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam chcę dalej kontynuować próbę połaczenia SB Live ! obiema metodami (5.1 i SPDIF), potrzebuej 2 rzeczy: Schemat kabla spdif (jako że robie z wtyczki jack stereo jest mi on potrzbny - chodzi mi która częśc wtyczki jack jest połaczona z którą z RCA) Czym to testować ??? są jakieś programiki do testowania dzwieku wielokanałowego przez Spdif (moga być playery, mam filmy dvd 5.1- próbowałem na power dvd nie bardzo chciało działac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spOOk Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ech widze że nie dajesz za wygraną :wink: Mam też SBlive .Podłączonego spdif do ampli takim kabelkiem : http://www.allegro.pl/item151130814_kabel_...hq_gold_3m.html Spokojnie działa w power dvd.Musisz wyłączyć w ustawieniach creativa żeby nie dekodował DD.w ustawieniach głośników zaznaczasz digital output only. A żeby działało w fimach ,najepiej CCCP /codec pack/ i w kodeku ac3 zaznaczasz spdif i wsio działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Testy skończone, nie da się zróbić :( albo LFE albo Center będzie przytłumiony. Tak więc pozostaje mi zaopatrzyć się w lepsze kable jack-2*rca :) Jakie polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jack mono, kabel podany z aukcji wyżej będzie dobry, sam mam ten sam :>:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Chyba mnie nie zrozumiałeś , ten pomysł nie wypalił, chcem zwykłe kable minijack stereo - 2RCA :), bo posiadam takie za 3 zł hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...