Skocz do zawartości
Xasha

Laprop Do 1000-1500$

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich....

Poniewaz w najblizszym czasie planuje zakup laptopa, chcialem sie zapytac doswiadczonych urzytkownikow o porade jaki sprzet wybrac. Jakoz ze uzywam tylko linuksa potrzebuje szybkiego procka... najlepiej jak by byl to jakis c2d :D

Co do grafiki wystarczy zeby byla wydajniejsza od mojej obecnaj gf5700 :?, pasowalo by zeby byla ze stajni nvidii <_< , bo nie chce mi sie uzerac ze sterownikami do ati :cry:

Co do matrycy nie mam zprecyzowanego zdania... dowolna 14-17".

Ram hmm? moze byc na starcie nawet 512MB, byle dalo sie rozbudowac do 4GB.

Dzwiekowka jak by byl jakis SB bylo by milo, ale wystarczy spokojnie tez jakas zintegregowana...

Sieciowka i wifi sa obojetne...

Dysk wystarczy mi spokojnie 60GB....

Laptopa bede uzywal do normalnej pracy, wiec pasuje zeby radzil sobie z kompilowaniem oprogramowania i od czasu do czasu jakas gierke pociagal...

To chyba wszystko... Dziekuje z gory za poswiecony mi czas...

Pozdrawiem Xasha.

Edytowane przez Xasha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich....

Poniewaz w najblizszym czasie planuje zakup laptopa, chcialem sie zapytac doswiadczonych urzytkownikow o porade jaki sprzet wybrac. Jakoz ze uzywam tylko linuksa potrzebuje szybkiego procka... najlepiej jak by byl to jakis c2d :D

Co do grafiki wystarczy zeby byla wydajniejsza od mojej obecnaj gf5700 :?, pasowalo by zeby byla ze stajni nvidii <_< , bo nie chce mi sie uzerac ze sterownikami do ati :cry:

Co do matrycy nie mam zprecyzowanego zdania... dowolna 14-17".

Ram hmm? moze byc na starcie nawet 512MB, byle dalo sie rozbudowac do 4GB.

Dzwiekowka jak by byl jakis SB bylo by milo, ale wystarczy spokojnie tez jakas zintegregowana...

Sieciowka i wifi sa obojetne...

Dysk wystarczy mi spokojnie 60GB....

Laptopa bede uzywal do normalnej pracy, wiec pasuje zeby radzil sobie z kompilowaniem oprogramowania i od czasu do czasu jakas gierke pociagal...

To chyba wszystko... Dziekuje z gory za poswiecony mi czas...

Pozdrawiem Xasha.

OMG chcesz laptopa z c2d, 512 ram, gf5700 i 60 GB za 1000-1500? :mur: Powodzenia...

Rozejrzyj się np. po allegro i zobacz jakie są ceny.

Edytowane przez zielak_18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za cenę którą podałeś to można wyrwać fajnego sprzęta. Skoro podałeś przedział cenowy w $ to najprawopodobniej sprzęta będziesz kupował w Stanach. Najlepiej wejdź na stronę www.newegg.com i poszukaj tam czegoś dla Ciebie, lub na dell.com i sam sobie skonfiguruj sprzęta pod siebie. Z fajnych ofert, które znalazłem ostatnio to mogę Ci polecić (przy czym nigdy nie używałem tych laptopów, sam mam to co w podpisie i jestem zadowolony):

ASUS F3JP-AP035P-A Core2Duo 2.00GHz, 15.4" WXGA, 1GB

RAM, 120GB HDD, ATI X1700 - 1,498.99 $ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16834220105

tylko że pisałeś że wolisz nvidie, lub ten sprzęt + dodatkowa kostka RAM (ale tutaj coś mi cena nie pasi, za tanio nawet jak na Stany, chyba że coś w opisie skopali)

HP Compaq nx9420, Core2Duo 1.83GHz, 17.0" WXGA+, 512MB RAM, 100GB HDD, ATI X1600 - 1,289.99 $

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16834147349

ja najchętniej to bym kupił sobie takie coś, szkoda że mnie nie stać, praca na Macach jest super, no i można zainstalować bez problemu linuxa a nawet winde jak kto chce, niestety wersje 15" są drogie, a 12" lapka to ja nie chcę (musiałbym kupić panel LCD):

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebO...nclm=MacBookPro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi