Xasha Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich.... Poniewaz w najblizszym czasie planuje zakup laptopa, chcialem sie zapytac doswiadczonych urzytkownikow o porade jaki sprzet wybrac. Jakoz ze uzywam tylko linuksa potrzebuje szybkiego procka... najlepiej jak by byl to jakis c2d :D Co do grafiki wystarczy zeby byla wydajniejsza od mojej obecnaj gf5700 :?, pasowalo by zeby byla ze stajni nvidii <_< , bo nie chce mi sie uzerac ze sterownikami do ati :cry: Co do matrycy nie mam zprecyzowanego zdania... dowolna 14-17". Ram hmm? moze byc na starcie nawet 512MB, byle dalo sie rozbudowac do 4GB. Dzwiekowka jak by byl jakis SB bylo by milo, ale wystarczy spokojnie tez jakas zintegregowana... Sieciowka i wifi sa obojetne... Dysk wystarczy mi spokojnie 60GB.... Laptopa bede uzywal do normalnej pracy, wiec pasuje zeby radzil sobie z kompilowaniem oprogramowania i od czasu do czasu jakas gierke pociagal... To chyba wszystko... Dziekuje z gory za poswiecony mi czas... Pozdrawiem Xasha. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Xasha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich.... Poniewaz w najblizszym czasie planuje zakup laptopa, chcialem sie zapytac doswiadczonych urzytkownikow o porade jaki sprzet wybrac. Jakoz ze uzywam tylko linuksa potrzebuje szybkiego procka... najlepiej jak by byl to jakis c2d :D Co do grafiki wystarczy zeby byla wydajniejsza od mojej obecnaj gf5700 :?, pasowalo by zeby byla ze stajni nvidii <_< , bo nie chce mi sie uzerac ze sterownikami do ati :cry: Co do matrycy nie mam zprecyzowanego zdania... dowolna 14-17". Ram hmm? moze byc na starcie nawet 512MB, byle dalo sie rozbudowac do 4GB. Dzwiekowka jak by byl jakis SB bylo by milo, ale wystarczy spokojnie tez jakas zintegregowana... Sieciowka i wifi sa obojetne... Dysk wystarczy mi spokojnie 60GB.... Laptopa bede uzywal do normalnej pracy, wiec pasuje zeby radzil sobie z kompilowaniem oprogramowania i od czasu do czasu jakas gierke pociagal... To chyba wszystko... Dziekuje z gory za poswiecony mi czas... Pozdrawiem Xasha. OMG chcesz laptopa z c2d, 512 ram, gf5700 i 60 GB za 1000-1500? :mur: Powodzenia... Rozejrzyj się np. po allegro i zobacz jakie są ceny. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez zielak_18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtowiczt Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 OMG chcesz laptopa z c2d, 512 ram, gf5700 i 60 GB za 1000-1500? :mur: Powodzenia... Rozejrzyj się np. po allegro i zobacz jakie są ceny. Kolega miał chyba na myśli kwotę do 1500 dolarów. Nie ma w tym chyba nic dziwnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Za cenę którą podałeś to można wyrwać fajnego sprzęta. Skoro podałeś przedział cenowy w $ to najprawopodobniej sprzęta będziesz kupował w Stanach. Najlepiej wejdź na stronę www.newegg.com i poszukaj tam czegoś dla Ciebie, lub na dell.com i sam sobie skonfiguruj sprzęta pod siebie. Z fajnych ofert, które znalazłem ostatnio to mogę Ci polecić (przy czym nigdy nie używałem tych laptopów, sam mam to co w podpisie i jestem zadowolony): ASUS F3JP-AP035P-A Core2Duo 2.00GHz, 15.4" WXGA, 1GB RAM, 120GB HDD, ATI X1700 - 1,498.99 $ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16834220105 tylko że pisałeś że wolisz nvidie, lub ten sprzęt + dodatkowa kostka RAM (ale tutaj coś mi cena nie pasi, za tanio nawet jak na Stany, chyba że coś w opisie skopali) HP Compaq nx9420, Core2Duo 1.83GHz, 17.0" WXGA+, 512MB RAM, 100GB HDD, ATI X1600 - 1,289.99 $ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16834147349 ja najchętniej to bym kupił sobie takie coś, szkoda że mnie nie stać, praca na Macach jest super, no i można zainstalować bez problemu linuxa a nawet winde jak kto chce, niestety wersje 15" są drogie, a 12" lapka to ja nie chcę (musiałbym kupić panel LCD): http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebO...nclm=MacBookPro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...