satoshie Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Jedyne bezbolesne zakonczenie umowy z TPSA to koniec umowy albo ewentualnie wykorzystanie zmiany regulaminu. Regulamin będzie zmieniony z racji tego, że TPSA musi uwolnić telefon od usługi neostrada. Czytałem na forum.neostrada.info, że niektórzy już otrzymali pismo do domu odnośnie zmiany regulaminu. Tutaj link do skan'u listu od TP odnośnie zmiany regulaminu zaporzyczony z forum.neostrada.info : KLIK Tak więc tylko czekać, aż Netia będzie dostępna dla większej ilości użytkowników. No chyba, że TPSA wymyśli coś ciekawego.... Edytowane 28 Grudnia 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Kur*** a ja mam moją osiedlówkę i umowa jeszcze rok :/ No ale oferta baaardzo fajna ;] Wreszcie coś bez limitów w rozsądnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 czyli pokrzywdzeni przez cyrograf &tp jak rozumuję mają czas do 14 lutego rozwiązać umowę bez żadnych sankcji o ile wniosą pismo do placówki o rozwiązanie umowy. Jeśli tak to tylko muszę się zorientować czy mogę przesiąść się na netię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 a ja mam takie pytanko. obecnie mieszkam na takiej wsi, że nie dochodzi tu nawet neostrada. Telefon mam i jak domniemam podpiety jestem do centrali cyfrowej (bo pokazuje numery telefonów jakie dzwonią itd). Niestety w telepunkcie nadal wmawiają mi ze neostrady miec nie mogę (mimo ze juz niby cała Polska może mieć). No i tu pytanie - czy w takim przypadku bedzie istaniała możliwośc pociagnięcia internetu z Netii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie bedzie, nie ma możliwości swiadczenia neo = nie bedzie mozliwosci swiadczenia BSA od innego dostawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Wlasnie ciekawe jak z dostepnoscia Netii bedzie... Ponoc 70% abonentow TP, ale chodzi o abonentow ogolem czy meczacych sie na Neo? Podejrzewam ze Neo... Kurde, na wsi mieszkam wiec pewnie z moim szczesciem okaze sie ze u mnie nie da rady :-| Ktos kto wypowiadal juz umowe Neo moze powiedziec jak dlugo trwaja wszystkie formalnosci zanim jest sie znowu wolnym czlowiekiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Hej a w Nowym Sączu też będzie można założyć NET24 ?? z netii ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Wszedzie tam gdzie chodzi neostrada od lutego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zobaczymy jak będzie u mnie - netia vs. dialog. Jutro podzwonię tu i tam. Jak dobrze myślę może dałoby się rozwiązać umowę i poczekać do początku marca jaki będzie krok &tp, wtedy zadecydować czy znów z nimi podpisać umowę na nowych zasadach ale już tylko z cyrografem na rok. Być może wreszcie zniosą limity i w tej samej cenie będzie 1 mbit co inni. Ale to pobozne życzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Hej a w Nowym Sączu też będzie można założyć NET24 ?? z netii ?? Wszedzie tam gdzie chodzi neostrada od lutego a no właśnie nie wszędzie od lutego... np właśnie w nowosądeckim (strefa 018) prawdopodobnie jeszcze nie od lutego, bo nie ma tam punktu styku Netii z Tepsą a wątpie, zeby do lutego zdążyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jeszcze jedno pytanie organizacyjne które mnie nurtuje: czy urządzenia dostępowe, chodzi mi o router+modem adsl+ap w standardzie annex-A działające na neostradzie będzie można wykorzystać przy dialogu i netii, niby ta sama infrastruktura, jak wiadomo dialog ma swoją infrastrukturę opartą o urządzenia typu annex-B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jeszcze jedno pytanie organizacyjne które mnie nurtuje: czy urządzenia dostępowe, chodzi mi o router+modem adsl+ap w standardzie annex-A działające na neostradzie będzie można wykorzystać przy dialogu i netii, niby ta sama infrastruktura, jak wiadomo dialog ma swoją infrastrukturę opartą o urządzenia typu annex-B annex a to adsl na pots`ie czyli linii analogowej annex b to adsl na isdn`ie i operator nie ma tu nic do rzeczy standard jest jeden. tepsa oferuje adsl`a (czyli neo i dsl`a) tylko na linii analogowej (pots czy jak kto woli pstn) wieć BSA od innych operatorów w tym np Netii mozliwy bedzie tylko na linii analogowej. Czyli wszystko co chodziło z neo będzie działac z BSA (tak samo zresztą jak działa z adsl`em na miedzi netiowskiej). BSA od neo różni sie tylko jakimiś tam parametrami ustawianymi w sterownikach modemu/configu routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 pewnie VPI/VCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ktos kto wypowiadal juz umowe Neo moze powiedziec jak dlugo trwaja wszystkie formalnosci zanim jest sie znowu wolnym czlowiekiem? - 2.11.06Wypowiedzenie Neo i Tel.(na podstawie: Nie akceptuje nowego regulaminu świadczenia usług wchodzącego w życie z dniem 1.12.06., umowa na Neo do 31.01.07) - 1.12.06 Odłączenie stacji - 12.12.06 Faktura za usługi telekomunikacyjne za okres 1-31.12.06. (Neo i Tel.) - 13.12.06 Reklamacja faktury na www.tpsa.pl - 22.12.06 Pisemna odpowiedź TPSA o uznaniu reklamacji i przeprosiny za pomyłkę (w styczniu faktura korygująca). - Czekamy co dalej? (zadziała przepływ informacji wewnątrz firmy, czy nie ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 a no właśnie nie wszędzie od lutego... np właśnie w nowosądeckim (strefa 018) prawdopodobnie jeszcze nie od lutego, bo nie ma tam punktu styku Netii z Tepsą a wątpie, zeby do lutego zdążyli. Wie ktos moze jak ma sie sprawa z lubelskim (081)? - 2.11.06Wypowiedzenie Neo i Tel.(na podstawie: Nie akceptuje nowego regulaminu świadczenia usług wchodzącego w życie z dniem 1.12.06., umowa na Neo do 31.01.07) - 1.12.06 Odłączenie stacji - 12.12.06 Faktura za usługi telekomunikacyjne za okres 1-31.12.06. (Neo i Tel.) - 13.12.06 Reklamacja faktury na www.tpsa.pl - 22.12.06 Pisemna odpowiedź TPSA o uznaniu reklamacji i przeprosiny za pomyłkę (w styczniu faktura korygująca). - Czekamy co dalej? (zadziała przepływ informacji wewnątrz firmy, czy nie ?) Ech, szlag by to trafil. :mur: Pewnie podobnie bedzie teraz, TP nikogo latwo nie wypusci. :mur: Jesli dadza 1 Mb i zniosa limity to ostatecznie wytrzymam do konca umowy, nie mam ochoty na procesowanie sie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Czy ja dobrze rozumiem? Można mieć Telefon TP i Net24 jednocześnie? Wtedy przychodziłyby dwa rachunki (jeden TP i drugi za Net24?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 wyczytałem, że między innymi w lublinie i bielsku-białej działa spółka futuro, która jest częścią netii ale oni zajmują się klientami biznesowymi (firmy, instytucje...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 A o co chodzi z tym formularzem zgłoszeniowym? Co trzeba wpisać w treść zgłoszenia? I czy nie lepiej po prostu zadzwonić do tego polamru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 www.partner-netia.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @cmx * na dzień dzisiejszy z usługi mogą skorzystać Klienci Indywidualni z Województwa Śląskiego na numerze kierunkowym (032) i Klienci Biznesowi z całego województwa. czyli ja się na to nie załapię -> 033 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @cmx * na dzień dzisiejszy z usługi mogą skorzystać Klienci Indywidualni z Województwa Śląskiego na numerze kierunkowym (032) i Klienci Biznesowi z całego województwa. czyli ja się na to nie załapię -> 033 indywidualni ze stref numeracyjnych 32,22,58 mogą na dzień dzisiajszy podpisać umowe na BSA z Netią, na tamtej podanej stronce piszą tylko o indywidualnych ze strefy 32, gdyż partner Netii którego to jest strona działa na tym obszarze. W lutym, gdy ruszy normalna sprzedaż, na 033 tez to będzie dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 indywidualni ze stref numeracyjnych 32,22,58 mogą na dzień dzisiajszy podpisać umowe na BSA z Netią, na tamtej podanej stronce piszą tylko o indywidualnych ze strefy 32, gdyż partner Netii którego to jest strona działa na tym obszarze. W lutym, gdy ruszy normalna sprzedaż, na 033 tez to będzie dostępne. A na 018 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 a ja mam takie pytanko. obecnie mieszkam na takiej wsi, że nie dochodzi tu nawet neostrada. Telefon mam i jak domniemam podpiety jestem do centrali cyfrowej (bo pokazuje numery telefonów jakie dzwonią itd). Niestety w telepunkcie nadal wmawiają mi ze neostrady miec nie mogę (mimo ze juz niby cała Polska może mieć). No i tu pytanie - czy w takim przypadku bedzie istaniała możliwośc pociagnięcia internetu z Netii ?Nie ma takiej możliowść adsl pracuje zazwyczaj (poza aneksami itd) na analogowej lini. Musiał byś mieć adsl dla pcm czyli lini cyfrowej. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 A mnie się kończy umowa na neo 256 (w ramach promocji, podwyższenie z 128) 31.1, trzeba będzie zrezygnować, bo oferta 1Mb/s jest bardzo interesująca. Oby to była prawda co piszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam wszystkich, bo jest to mój pierwszy post na forum ;) 11 2005 założyłem neo ;/ w promocji 6 miesięcy za 1 zł na 2 dwa lata. W związku z tym mam pytanie czy bez żadnych konsekwencji będę mógł zrezygnować. Ba $%#@& promocja blokuje mi wszystkie zmiany szybkości i w związku z tym mam nadzieję że będę mógł zrezygnować. Mam jeszcze jedno pytanie, coś słyszałem że gdy zrezygnuję z neo to będzie trzeba płacić za podpięcie do linii, czy coś takiego, taką opłatę za utrzymanie kabli. Czy posiadanie planu socjalnego daje to że nie trzeba będzie za to bulić? Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich, bo jest to mój pierwszy post na forum ;) 11 2005 założyłem neo ;/ w promocji 6 miesięcy za 1 zł na 2 dwa lata. W związku z tym mam pytanie czy bez żadnych konsekwencji będę mógł zrezygnować. Ba $%#@& promocja blokuje mi wszystkie zmiany szybkości i w związku z tym mam nadzieję że będę mógł zrezygnować. Mam jeszcze jedno pytanie, coś słyszałem że gdy zrezygnuję z neo to będzie trzeba płacić za podpięcie do linii, czy coś takiego, taką opłatę za utrzymanie kabli. Czy posiadanie planu socjalnego daje to że nie trzeba będzie za to bulić? Dziękuję. Też mam neo od Listopada 2005 , myślę ze można zrezygnować z neo , dlatego idę załatwić 15 Stycznia do TP o zerwanie umowy z neo :) Ja nie słyszałam o opłacie za odpięcie od lini :/ Edytowane 1 Stycznia 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Po wysłaniu zapytania o usługę do Netii, dziś otrzymałem telefon w tej sprawie, która potwierdza dostępność usługi na 033 początkiem lutego. Mam czekać na telefon ze szczegółami końcem miesiąca. Po zapytaniu czy promocja zimowa zostanie przedłużona oznajmiono mi, że na 99% tak. Więc jak dobrze pójdzie wypowiem umowę tepsie w okolicach 10 lutego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 ...dokładnie przed momentem też dostałem odpowiedź, na numerach 0-63 od początku lutego na pewno będzie dostępny net... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Gdzie to dzwonicie i pytacie się o neta i dokładniejsze info? U Netii czy Tepsy? Edytowane 2 Stycznia 2007 przez burzum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na infolinii 0801802803. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...