radwan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) jak ma daleko to nie przyjedzie :) przysle pocztą. Modemy są wysyłane z magazynu w Wawie po wpisaniu usługi, przychodzą kurirem na koszt Netii oczywiście. Zestawy adsl`owe są do samodzielnej instalacji, więc nie dodatkowego gniazdka nikt z netii Ci nie założy. Jeżeli dla ciebie przecigniecie paru metrów kabelka telefonicznego w domu to problem :lol: to dzwonisz na blue-party-line tepsy i zamiawiasz dodatkowe gniazdko telefoniczne w lokalu (nie wiem ile to u nich kosztuje, na sieci netiowskiej koszt dodatkowego gniazdka w lokalu to 20pln) Z tego co w środe sprawdzałem to pierwsi klienci są juz odpalani. Było troche opóźnień z umowami z grudnia, wisieli u tepsy, ale wreszcie to już normalnie ruszyło. Wnioskuję z twojej wypowiedzi ,że albo jesteś pracownikiem neti ,albo masz tam znajomości... Kabelki sam mogę sobie położyć dobrze ,że mnie uświadomiłeś to zrobię to zanim przyjdzie modem. Dziwła mnie tylko sprzeczność informacji... Koniec koncem mnie uspokoiłeś. :rolleyes: Mikroflit i rozdzielacz też mi przyślą czy mam kupić sam? :huh: pozdro Edytowane 12 Stycznia 2007 przez radwan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Hej a na numeracji 18 442 XX XX jest już dostępna ?? Lub będzie dostępna od lutego Netia ?? Nie mam jak zadzwonić do netii bo mi telefon się popsuł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 44 kierunkowy bedzie dostepny w pierwszym kwartale oby do 15 lutego zebym mogl zrezygnowac z neo :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Po włączeniu komputera internet już jest (tak jak ja mam w radiówce) czy się trzeba połączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jeśli będziesz śmigał na standardowym modemie od Neti to musisz się łączyć tak jak z Neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 A nie ma jakiegoś programu który po włączeniu kompa łączy automatycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jest, na przykład autoconnect. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 dziś do mnie dzwonili z neti , porozmawiałem z miłą panią , i u mnie mozna założyć neta z neti (029 - Ostrołęka) ale nie chciała powiedzieć czy styknie modem z adsl/dsl , wie ktoś może jaką technologię stosują ? bo mam router z adsl/dsl i nie chcę go sprzedawać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja zamówiłam ruter DSL-G604T czy będzie dobry do Net24 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ludzie... NET24 TO TAK NAPRAWDĘ NEOSTRADA! WSZYTKO JEST IDENTYCZNIE! Rozni się tylko ceną, limitami (a właściwie ich brakiem) i nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Może korzysta już ktoś z oferty Netii? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Quintrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ludzie... NET24 TO TAK NAPRAWDĘ NEOSTRADA! WSZYTKO JEST IDENTYCZNIE! Rozni się tylko ceną, limitami (a właściwie ich brakiem) i nazwą. nie do końca, bo jak ktoś ma router z modemem adsl musi go sobie przekonfigurować Neo: Enkapsulacja PPPoA - VC-MUX VPI - 0 VCI - 35 Netia - NET24 Enkapsulacja PPPoE - LLC VPI - 8 VCI - 35 i koniecznie typ modulacji na G.lite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeste Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) a jak się zachowuje p2p w netii ? stosują jakieś nieczyste praktyki ? he,he p2p jest nieczystą praktyką :lol: Czy korzysta już ktoś z internetu ,który oferuje Netia męczennikom neostrady? Mógłby się podzielić z nami relacjami czy ma jakieś problemy z korzystaniem i jak z pingami?? pingi sa nieco wyzsze niz w TP http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?...c&start=390 Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Yeste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeks23 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 he,he p2p jest nieczystą praktyką :lol: pingi sa nieco wyzsze niz w TP http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?...c&start=390 czy chodzi o net24 po kablach netii czy po kablach TP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Te pingi to i tak są dobre :) Ja teraz posiadam Neo 512 i pingi w CS:S na polskich serverach 50-60ms a na zagranicznych około >100ms Czy trzeba składać jeszcze jakieś pisemko do tp z pytaniem czy na mojej linni są odpowiednie warunki techniczne aby móc korzystać z oferty Netii? Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Quintrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem czy już gdzieś to nie było w tym dziale ale postanowiłem wrzucić wzór pisma o rezygnację z usługi neostrada tp na podstawie nowego regulaminu, może komuś się przyda. Jeśli ktoś ma inny rejon niż Katowice to musi go przepisać z faORT: ORT: ORT: ktury. Można też zaznaczyć w od kiedy mają odłączyć usługę. Proszę moda o przeniesienie go gdzieś w bardziej widoczne miejsce. Plik w załączniku. rezygnacja_tpsa_template.doc Edytowane 14 Stycznia 2007 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 A adres mam wpisać ten co jest u mnie w mieście ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 wpisujesz adres osoby na którą jest usługa plus adres rejonu tepsy z którego przychodzą rachunki -> popatrz na dane z faktury w prawym górnym rogu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeks23 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 wpisujesz adres osoby na którą jest usługa plus adres rejonu tepsy z którego przychodzą rachunki -> popatrz na dane z faktury w prawym górnym rogu czy ten adres rejonu tepsy jest konieczny takze w przypadku kiedy sie zamawia net24? bo ja nie wyslalem go razem z umową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Sam jeszcze nie dostałem umowy od netii więc nie wiem jak to ma wyglądać, ale jeśli nie było takiej rubryki to się nie przejmuj bo to netia osobiście wysyła zapytanie do tepsy o warunki techniczne i zaczyna monitorować sieć do której należysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) I mam wysłać na ten adres co jest w umowie od Neo ?? Bo ja mieszkam w Nowym Sączu , a Adres z Umowy jest w KRK, i nie widzi mi się jechać po to by zerwać umowę . Aha a ten czarny modem Tomson Speed Touch 330 też mam im oddać ?? Edytowane 15 Stycznia 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Są dwie możliwości. Pierwsza to wysyłasz rezygnację listem poleconym do Krakowa. Druga to idziesz z tym papierkiem i kopią do najbliższego telepunktu tp i prosisz o podstemplowanie przyjęcia przez pracownika na wypadek gdyby się wypierali czy wmawiali coś innego. Nawet jak modem kupiłeś za 1,22zł i masz tą pozycję na fakturze jest to już twoja własność. Oddać trzeba tylko liveboxa ponieważ jest dzierżawiony. (pewnie jest jakiś protokół zdawczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Są dwie możliwości. Pierwsza to wysyłasz rezygnację listem poleconym do Krakowa. Druga to idziesz z tym papierkiem i kopią do najbliższego telepunktu tp i prosisz o podstemplowanie przyjęcia przez pracownika na wypadek gdyby się wypierali czy wmawiali coś innego. Nawet jak modem kupiłeśkupiłaś :P za 1,22zł i masz tą pozycję na fakturze jest to już twoja własność. Oddać trzeba tylko liveboxa ponieważ jest dzierżawiony. (pewnie jest jakiś protokół zdawczy) Ok dzięki :). To tak wysyłam Listem poleconym. A jak wyśle to oni mnie o tym powiadomią ?? , a liveboxa to oddać do telepunktu czy też wysłać do KRK ?? Edytowane 15 Stycznia 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 a liveboxa to oddać do telepunktu czy też wysłać do KRK ??tutaj nie udzielę odpowiedzi, poszukaj na forum neostrada.info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Mam do was pytanie. U mnie tj. okolice Krakowa wg. pewnych mapek netii będzie BSA od 1 kwietnia i nie wiem co robić czy brać Neo, czy czekać jakoś przez 2 miechy bez neta :mur: A może jest jakieś inne wyjście :) Orientujecie się też czy jest możliwość np zerwać umowę przed 14.02 a kilka dni później dnia podpisać nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 gdzie mozna znalesc takowe mapki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 http://rapidshare.com/files/11239024/sales...t_v2.0.ppt.html mam nadzieję że to fake i od 1 lutego w KrK też będzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 No ja też nie chce czekać do Kwietnie :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ej a na jakim portalu sprawdzic czy numer tel sie kwalifikuje (tzn ze jest mozliwosc bitsreama zalozyc) Z tej mapy wynika ze ja juz powinienem modz a nie moge ;( jestem region piotrkow (44) i jeszcze lape sie w to koleczko A gosc z neti powiedzial ze w pierwszym kwartale bedzie mozna miec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 wszystkie wypowiedzenia do tepsy, bez względu na to gdzie się mieszka można wysyłać na podany już wyżej katowicki adres, Bażantów 35. Tepsa ma tam centralne archiwum i tam wszystko to trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...