Skocz do zawartości
Camis

Internet W Netii Dla Klientów Tp

Rekomendowane odpowiedzi

No ciekawie wygląda ta oferta netii.... Właśnie przeczytałem wszystko i jestem zainteresowany. Mam tylko kilka wątpliwości:

1. Jak jest z obsługą techniczną po stronie netii? Chodzi mi o to czy jak się coś popsuje z ich winy to czy nie będę musiał czekać miesiąc na jakąś pomoc? :? W tepsie zawsze załatwiali to w 1-2 dni...

2. Czy nie ma jakiegoś haczyka w tym, że to netia załatwia zerwanie umowy z tepsą? Czy nie lepiej pofatygować się tam samemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Czy nie ma jakiegoś haczyka w tym, że to netia załatwia zerwanie umowy z tepsą? Czy nie lepiej pofatygować się tam samemu?

Myślę że nie ale też wolę samemu to załatwić.

Z drugiej strony omineła by Cię satysfakcja wręczenia rezygnacji... :wink: :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że nie ale też wolę samemu to załatwić.

Z drugiej strony omineła by Cię satysfakcja wręczenia rezygnacji... :wink: :twisted2:

Może i satysfakcja... ale ja bym wolał trochę czasu zaoszczędzić, bo do najbliższego punktu, w którym mógłbym złożyć rezygnację kawałek mam...

Największą satysfakcję to bym miał jakby mi szybko necik chodził, bez limitów... A jednak trochę się boję, że netia nałapie teraz miliony podnieconych tą ofertą klientów, a później jak coś się zacznie sypać to szukaj wiatru w polu... :?

A może ktoś korzysta z oferty internetu DSL w netii już od jakiegoś dłuższego czasu i się wypowie jak jest z ogólnie rozumianym "supportem"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. Wiecie co pozostawiając wszystkie sprawy związane z przepięciem, umowami, jakością działania Netii na drutach TP. Mnie najbardziej cieszy fakt, że do 14 lutego to my wreszcie dyktujemy warunki, a nie TP S.A. Moim zadaniem warto, jak by to nie było (czy przez pierwszy miesiąc będzie działać super czy do bani, później to i tak się ustabilizuje). Są takie osoby co mają lojalkę na 3 lata podpisaną w listopadzie :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i satysfakcja... ale ja bym wolał trochę czasu zaoszczędzić, bo do najbliższego punktu, w którym mógłbym złożyć rezygnację kawałek mam...

Witam ja też mam daleko do telepunktu i chcę zeby mi to załatwili w netii, ale oni powiedzieli że mam zadzwonić w lutym , a myślałam że da się to jak najszybciej zrobić :?

Dla tych co nie chcą załatwiać tego poprzez Netię a mają daleko do telepunktu lub im się nie chce przejść zawsze jeszcze można przesłać rezygnację pocztą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak :D

Mysmy tylko poprosili Netie o przyslanie nam formularza rezygnacji razem z papierami - zaniesiemy im sami, zawsze to wieksza pewnosc, no i zostaje w reku potwierdzenie zlozenia takiej rezygnacji (data i podpis/pieczatka pracownika Telepunktu na kopii).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie: jak to jest z tym wypełnianiem formularza przez internet (mam na myśli stronę http://netia.novem.pl/ ) - papiery przesyłają pocztą które potem się odsyła czy też przyjeżdża kurier i przy nim się to wypełnia / podpisuje a on to od razu zabiera ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wie ktoś dlaczego usługa jest niedostępna dla Olkusza?

numer kierunkowy 32 (katowicki), województwo małopolskie.

IMHO powinno u mnie w mieście się to dać zrobić, zwłaszcza, że da się ale tylko przy numerach

647 i 641 (teraz nowe takie dają)

a przy 643, 645 już się nie da (te starsze, przyznawane póki pula się nie wyczerpała)

Czy jest jakieś ograniczenie z tym związane / możliwośći techniczne? czy poprostu niedopatrzenie ze strony netii na te numery?

Oczywiście neostrade da się założyć.

Edytowane przez Mobius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka zgoda? Jakie pozwolenie? :lol:

Nie piszesz o zadne pozwolenie, tylko skladasz w TP SA wypowiedzenie umowy na neostrade w zwiazku ze zmiana regulaminu swiadczenia uslugi przez TP SA. Przejrzyj wczesniejsze strony, byl link do wzoru takiego wypowiedzenia podawany.

Mozesz ten papier zaniesc do Telepunktu osobiscie, wyslac do nich poczta, moze tez zalatwic to za Ciebie Netia (czyli tez pewnie wyslac poczta) - do wyboru.

IMHO, jesli tylko ktos ma taka mozliwosc, to najlepiej zaniesc pismo do telepunktu osobiscie i poprosic o pisemne potwierdzenie przyjecia na kopii wypowiedzenia (wystarczy data, podpis pracownika i pieczatka). W ten sposob, jakby tepsa robila jakies dziwne jazdy (np. caly czas przysylala rachunki za neostrade mimo wypowiedzenia) mamy czytelny i namacalny dowod, ze wypowiedzenie zostalo zlozone i ew. burdel jest wina TP SA.

Jesli listownie, to koniecznie poleconym za pisemnym potwierdzeniem odbioru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec i ja sie skusilem, dzis wypelniam formularz i bede czekac na kuriera z Netii.

http://netia.novem.pl/zamowienie_przewodnik

Tutaj ladnie wszystko jest opisane :)

"Najpóźniej 13 lutego 2007 r. pojawi się u Ciebie kurier z następującymi dokumentami do podpisania:

- umowa o świadczenie usługi dostępu do Internetu wzór z załącznikiem wzór

- zamówienie modemu (tylko jeśli zdecydowałeś(aś) się na zakup nowego modemu) wzór

- oświadczenie i wypowiedzenie umowy dla TP SA, jeśli zamieniasz neostradę tp na naszą usługę wzór"

Tylko smieszy jedna rzecz: "Bardzo prosimy o zapoznanie się ze wzorami dokumentów, by proces ich podpisania przy kurierze odbywał się jak najsprawniej!"

A te wzory sa w takiej rozdzielczosci, ze lupa nawet nie pomoze :D

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te wzory sa w takiej rozdzielczosci, ze lupa nawet nie pomoze :D

Dokładnie... :mur: pokazałem to wszystko mamie (bo to na nią jest telefon) i się trochę zdenerwowała nawet, od razu ich posądziła o jakieś przekręty :-| ... Napisałem im maila z prośbą o udostępnienie czytelnych skanów, bo to trochę niepoważne z ich strony :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Costi no właśnie nie wiem przysłali mi regulamin a mam DSL, w regulaminie nie widze nic żeby była wyszczególniona neostrada, więc myślę że i DSL też obejmuje, muszę się dowiedzieć dokładnie tylko ciekaw jestem czy jak zapytam w telepukcie to mi prawdę powiedzą :). Zadzwonię też na linie Netii może oni mi powiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dowiedzialem sie na infolinii tepsy ze regulamin na uslugi powszechne etz dotyczy DSLa bo jest powiazany z telefonem, jedyny mankament jest taki ze musisz pozbyc sie linii(telefonu) na ktorym jest ten DSL (w zwiazku z wprowadzeniem nowego regulaminu na uslugi pwoszechne), nie ebdziesz palcic zadnych kar

info do tego potwierdzone w telepunkcie w ostatni piatek

sam mam DSL 512/128 za 169zl brutto co jest mega zaloscia w prowaniu z 6mbit za 130zl, do etgo umowa tylko na rok...

PS. co do koneicznej rezygnacji telefonu nie ejstem w 100% pewien bo sie nie wglabialem w czasie rozmowy z konsultentkami ale na zdrowy rozum tak poniewaz jest to reg. na uslugi powszechne(telefon) a nie na sam DSL jak to jest w przypadku neostrady ostatnio

PS. DSL ci wylacza 15 lutego, a telefon po 30 dniach od zlozenia pisma

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mu telefon wyłączą to chyba będzie musiał płacić jakąś opłatę za utrzymanie łącza albo wogóle nie będzie mógł <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> neta z neti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie tez siedzę na dsl 4000 i chcę sie łajna pozbyć ze wzgledu na koszty, chyba zrezygnuje z lini i zrobie nową umowę na żonę, byłoby fajnie mieć 6mb za 130zł, w koncu to jakaś normalna cena a nie kosmos jaki proponuje tepsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi