stranded Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zamówiłem i zobaczymy jak to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 No ciekawie wygląda ta oferta netii.... Właśnie przeczytałem wszystko i jestem zainteresowany. Mam tylko kilka wątpliwości: 1. Jak jest z obsługą techniczną po stronie netii? Chodzi mi o to czy jak się coś popsuje z ich winy to czy nie będę musiał czekać miesiąc na jakąś pomoc? :? W tepsie zawsze załatwiali to w 1-2 dni... 2. Czy nie ma jakiegoś haczyka w tym, że to netia załatwia zerwanie umowy z tepsą? Czy nie lepiej pofatygować się tam samemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 2. Czy nie ma jakiegoś haczyka w tym, że to netia załatwia zerwanie umowy z tepsą? Czy nie lepiej pofatygować się tam samemu? Myślę że nie ale też wolę samemu to załatwić. Z drugiej strony omineła by Cię satysfakcja wręczenia rezygnacji... :wink: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Myślę że nie ale też wolę samemu to załatwić. Z drugiej strony omineła by Cię satysfakcja wręczenia rezygnacji... :wink: :twisted2: Może i satysfakcja... ale ja bym wolał trochę czasu zaoszczędzić, bo do najbliższego punktu, w którym mógłbym złożyć rezygnację kawałek mam... Największą satysfakcję to bym miał jakby mi szybko necik chodził, bez limitów... A jednak trochę się boję, że netia nałapie teraz miliony podnieconych tą ofertą klientów, a później jak coś się zacznie sypać to szukaj wiatru w polu... :? A może ktoś korzysta z oferty internetu DSL w netii już od jakiegoś dłuższego czasu i się wypowie jak jest z ogólnie rozumianym "supportem"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Heh. Wiecie co pozostawiając wszystkie sprawy związane z przepięciem, umowami, jakością działania Netii na drutach TP. Mnie najbardziej cieszy fakt, że do 14 lutego to my wreszcie dyktujemy warunki, a nie TP S.A. Moim zadaniem warto, jak by to nie było (czy przez pierwszy miesiąc będzie działać super czy do bani, później to i tak się ustabilizuje). Są takie osoby co mają lojalkę na 3 lata podpisaną w listopadzie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam ja też mam daleko do telepunktu i chcę zeby mi to załatwili w netii, ale oni powiedzieli że mam zadzwonić w lutym , a myślałam że da się to jak najszybciej zrobić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Może i satysfakcja... ale ja bym wolał trochę czasu zaoszczędzić, bo do najbliższego punktu, w którym mógłbym złożyć rezygnację kawałek mam... Witam ja też mam daleko do telepunktu i chcę zeby mi to załatwili w netii, ale oni powiedzieli że mam zadzwonić w lutym , a myślałam że da się to jak najszybciej zrobić :? Dla tych co nie chcą załatwiać tego poprzez Netię a mają daleko do telepunktu lub im się nie chce przejść zawsze jeszcze można przesłać rezygnację pocztą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dla tych co nie chcą załatwiać tego poprzez Netię a mają daleko do telepunktu lub im się nie chce przejść zawsze jeszcze można przesłać rezygnację pocztą. A liveboxa też poczta wysłać :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 A jak :D Mysmy tylko poprosili Netie o przyslanie nam formularza rezygnacji razem z papierami - zaniesiemy im sami, zawsze to wieksza pewnosc, no i zostaje w reku potwierdzenie zlozenia takiej rezygnacji (data i podpis/pieczatka pracownika Telepunktu na kopii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 To jak jest z tym dzieleniem tego neta z neti?? nigdzie nic nie znalazłem to wkońcu legalne czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 To jak jest z tym dzieleniem tego neta z neti?? nigdzie nic nie znalazłem to wkońcu legalne czy nie??legalne pytałem się już... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Czy w Netii cały czas będę mógł ściągać z prędkością 128 Kb/s czy mogą być jakieś spadki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzięki. Czyli opcja 6mb z kumple już jest moja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
52cm Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no właśnie już jest nasza:PP w koncu koniec z tymi z neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 mam pytanie: jak to jest z tym wypełnianiem formularza przez internet (mam na myśli stronę http://netia.novem.pl/ ) - papiery przesyłają pocztą które potem się odsyła czy też przyjeżdża kurier i przy nim się to wypełnia / podpisuje a on to od razu zabiera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mobius Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) a wie ktoś dlaczego usługa jest niedostępna dla Olkusza? numer kierunkowy 32 (katowicki), województwo małopolskie. IMHO powinno u mnie w mieście się to dać zrobić, zwłaszcza, że da się ale tylko przy numerach 647 i 641 (teraz nowe takie dają) a przy 643, 645 już się nie da (te starsze, przyznawane póki pula się nie wyczerpała) Czy jest jakieś ograniczenie z tym związane / możliwośći techniczne? czy poprostu niedopatrzenie ze strony netii na te numery? Oczywiście neostrade da się założyć. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez Mobius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 To jak jest z ta zgoda od TPSA? musze pisac o pozwolenie czy to netia zaltwia bo sam juz nie wiem ;[[[[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Jaka zgoda? Jakie pozwolenie? :lol: Nie piszesz o zadne pozwolenie, tylko skladasz w TP SA wypowiedzenie umowy na neostrade w zwiazku ze zmiana regulaminu swiadczenia uslugi przez TP SA. Przejrzyj wczesniejsze strony, byl link do wzoru takiego wypowiedzenia podawany. Mozesz ten papier zaniesc do Telepunktu osobiscie, wyslac do nich poczta, moze tez zalatwic to za Ciebie Netia (czyli tez pewnie wyslac poczta) - do wyboru. IMHO, jesli tylko ktos ma taka mozliwosc, to najlepiej zaniesc pismo do telepunktu osobiscie i poprosic o pisemne potwierdzenie przyjecia na kopii wypowiedzenia (wystarczy data, podpis pracownika i pieczatka). W ten sposob, jakby tepsa robila jakies dziwne jazdy (np. caly czas przysylala rachunki za neostrade mimo wypowiedzenia) mamy czytelny i namacalny dowod, ze wypowiedzenie zostalo zlozone i ew. burdel jest wina TP SA. Jesli listownie, to koniecznie poleconym za pisemnym potwierdzeniem odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 To jak jest z ta zgoda od TPSA? musze pisac o pozwolenie czy to netia zaltwia bo sam juz nie wiem ;[[[[ Netia zalatwi, przeciesz wszystko masz napisane w podanych linkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 a jak to jest, najpierw trzea isc do telepunktu i wypowiedziec umowe?? czu najpierw zglosic sie do netii i potem do telepunktu?? jaka jest kolejnosc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja płace za DSL 2 Mb 280 zł jeszcze rok umowy mi został chętnie im zaniosę rezygnacje i wezmę Netie 6 Mb tylko powiedzcie mi czy to ten regulamin ? <klik> przyszedł mi z rachunkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Czy aby mozesz rozwiazac umowe na DSL? Wydaje mi sie, ze obejmuje to tylko Neostrade... @Rav85 - kolejnosc dowolna, byle zlozyc wypowiedzenie przed 14. lutego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Wiec i ja sie skusilem, dzis wypelniam formularz i bede czekac na kuriera z Netii. http://netia.novem.pl/zamowienie_przewodnik Tutaj ladnie wszystko jest opisane :) "Najpóźniej 13 lutego 2007 r. pojawi się u Ciebie kurier z następującymi dokumentami do podpisania: - umowa o świadczenie usługi dostępu do Internetu wzór z załącznikiem wzór - zamówienie modemu (tylko jeśli zdecydowałeś(aś) się na zakup nowego modemu) wzór - oświadczenie i wypowiedzenie umowy dla TP SA, jeśli zamieniasz neostradę tp na naszą usługę wzór" Tylko smieszy jedna rzecz: "Bardzo prosimy o zapoznanie się ze wzorami dokumentów, by proces ich podpisania przy kurierze odbywał się jak najsprawniej!" A te wzory sa w takiej rozdzielczosci, ze lupa nawet nie pomoze :D Edytowane 21 Stycznia 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 A te wzory sa w takiej rozdzielczosci, ze lupa nawet nie pomoze :DDokładnie... :mur: pokazałem to wszystko mamie (bo to na nią jest telefon) i się trochę zdenerwowała nawet, od razu ich posądziła o jakieś przekręty :-| ... Napisałem im maila z prośbą o udostępnienie czytelnych skanów, bo to trochę niepoważne z ich strony :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzwonilem do NETI i przyjezdza do ciebie konsultant z neti i all zalatwia wypowiedzenie etc o 23:59 wylaczaja neo a 00:00 wlaczaja net24 x) i zeby lepiej zamawiac przez tela szybciej bedzie niz przez neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Costi no właśnie nie wiem przysłali mi regulamin a mam DSL, w regulaminie nie widze nic żeby była wyszczególniona neostrada, więc myślę że i DSL też obejmuje, muszę się dowiedzieć dokładnie tylko ciekaw jestem czy jak zapytam w telepukcie to mi prawdę powiedzą :). Zadzwonię też na linie Netii może oni mi powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) dowiedzialem sie na infolinii tepsy ze regulamin na uslugi powszechne etz dotyczy DSLa bo jest powiazany z telefonem, jedyny mankament jest taki ze musisz pozbyc sie linii(telefonu) na ktorym jest ten DSL (w zwiazku z wprowadzeniem nowego regulaminu na uslugi pwoszechne), nie ebdziesz palcic zadnych kar info do tego potwierdzone w telepunkcie w ostatni piatek sam mam DSL 512/128 za 169zl brutto co jest mega zaloscia w prowaniu z 6mbit za 130zl, do etgo umowa tylko na rok... PS. co do koneicznej rezygnacji telefonu nie ejstem w 100% pewien bo sie nie wglabialem w czasie rozmowy z konsultentkami ale na zdrowy rozum tak poniewaz jest to reg. na uslugi powszechne(telefon) a nie na sam DSL jak to jest w przypadku neostrady ostatnio PS. DSL ci wylacza 15 lutego, a telefon po 30 dniach od zlozenia pisma Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Jak mu telefon wyłączą to chyba będzie musiał płacić jakąś opłatę za utrzymanie łącza albo wogóle nie będzie mógł <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> neta z neti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Neta z Netii w tej promocji nie wezmie, bo jednym z warunkow uczestnictwa (wyszczegolnionym w regulaminie) jest posiadanie telefonu w TP SA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 właśnie tez siedzę na dsl 4000 i chcę sie łajna pozbyć ze wzgledu na koszty, chyba zrezygnuje z lini i zrobie nową umowę na żonę, byłoby fajnie mieć 6mb za 130zł, w koncu to jakaś normalna cena a nie kosmos jaki proponuje tepsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...