BorysVasiliev Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 ciekawe co odpowie tpsa na tak duzy cios... jesli nic to i tak umowa mi sie konczy w sierpniu wiec przeczekam. Narazie kieruje sie tez na netie :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 /me ciągle podłączony do neo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Dziś 15 piszcie kto jeszcze ma neta a złozył rezygnacje ja np mamNo i jeszcze ja... Mnie jeszcze nie rozłączyli, pewnie mają niezły burdel :lol:.Dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) NetHosting - Pakiet Hostingowy Podstawowy NetHosting to nowoczesna platforma pozwalająca na profesjonalne świadczenie usług hostingowych obejmujących konta poczty elektronicznej i utrzymanie serwisów internetowych. Dla klientów stałego dostępu do Internetu Net24 jest udostępniona możliwość korzystania z usług na tej platformie. W ramach abonamentu za usługę Net24, niezależnie od wybranej przepustowości, można aktywować Pakiet Hostingowy Podstawowy, który charakteryzuje się następującymi cechami: miejsce na dowolną liczbę kont email - 400MB miejsce na strony www - 200MB adres w domenie systemowej enetia.pl miesięczny limit transferu do serwisu www - 10GB brak limitu transferu na pocztę dowolna konfiguracja ilości i wielkości kont e-mail brak ograniczeń na wielkość przesyłki nieograniczona liczba aliasów do kont pocztowych ustawianie autorespondera i forwardu przez użytkownika poczty możliwość odbierania i wysyłania poczty przez WWW zabezpieczenie antywirusowe poczty ochrona antyspamowa poczty wraz z białymi i czarnymi listami obsługa skryptów PHP nielimitowana liczba kont FTP do serwera WWW zabezpieczony dostęp do wydzielonych katalogów panel do zarządzania wszystkimi usługami dostępny przez WWW wysokie bezpieczeństwo zasobów zgromadzonych na serwerach (regularne kopie zapasowe) całodobowy monitoring sieci i serwerów obsługiwany przez Centrum Zarządzania Siecią Netii Więcej szczegółów o usłudze na stronie www.nethosting.pl AKTYWACJA Edytowane 15 Lutego 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 oooo właśnie ..... śmiech na sali jaki tepsa oferowała pakiet hostingowy za darmo do neo, tu przynajmniej znacznie większe konto i obsługa php czego tepsie się nie śniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Spoczko, długo na odpowiedz tpsy nie trzeba będzie czekać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 no raczej ze przejdze na nastepny miesiac ;] ~~~~~~~~ jeszczee mam nerwostradeee ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 ale baza sql tylko 20mb, wiec rewelacji nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 20 mega na baze do sql'a to może nie wiele ale tepsa do tej pory niczego nie oferowała poza gołym hostingiem i kilkadziesiąt marnych megabajtów na www oraz mail'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3loader Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) No właśnie ja też jeszcze jestem w tepsie ale z tego co wyczytałem gdzieś w necie standardowy okres tzw. umowy na odcięcie od usługi i rozłącznie neta to 30 dni, czyli sądzę że jak wymówienie złożyłem 13 to spokojnie do końca miesiąca będę miał necik w neo, gorszą sprawą jest to, że najprawdopodobniej będę musiał zapłacić za cały ten okres czyli cały luty a nie tak jak ktoś pisał wcześniej - korekta za okres po wypowiedzeniu :( --------------------------- co do oferty hostingowej to uważam ją za rewelację - na takim czymś można już spokojnie postawić jakiś malutki serwisik informacyjny albo bezproblemowo testować nowe stronki - nie będzie potrzeby ciągłego odpalania wampa:) hehe bardzo pozytywna sprawa no i wstyd dla neo przy okazji Edytowane 15 Lutego 2007 przez 3loader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 mi sie wydaje ze tpsa rozłaczy nas dopiero dzis w nocy, w koncu do 15 lutego a 15nasty sie jeszcze nie skonczył ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Ja też mam jeszcze neo, zobaczymy kiedy zostaniemy rozłączeni. A o hostiongu już gdzieś czytałem i całkiem ładna oferta jak za darmo. Edytowane 15 Lutego 2007 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a mnie zamiast odlaczyc dali neo 512 :00000! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 w nocy nie rozlacza, bo w nocy monterzy nie pracuja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 U mnie Neo narazie tyz działa heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Zanim ktos zacznie narzekac ze dlugo rozlaczaja i podlaczaja to niech sobie, przypomna jak to bylo w 2003r kiedy neo wchodzila z wielka promocja na rynek (miech za free, a pozniej mozliwosc rezygnacji) Tyle ludzi sie rzucilo, ze czas oczekiwania u mnie np. wynosil 2-3tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Jeżeli Netia do tej pory miała w oparciu o własną sieć 60 tys. abonentów szerokopasmowego netu: http://gielda.onet.pl/0,1479820,wiadomosci.html a możliwe, że będzie miała kolejne co najmniej 170 tys.: http://nt.interia.pl/wiadomosc_dnia/news/1...eostrady,871076 :blink: :lol2: to chyba nie jest dziwne, że tak Netia jak i TePsa nie przełączy ich wszystkich ot tak ..... W mgnieniu oka ..... Kilka dni temu "Puls Biznesu" pisał, powołując się na jednego z menedżerów Netii, że sprzedaż 100 tys. łączy przy wykorzystaniu infrastruktury TP do końca roku będzie przez Netię uznana za sukces. W oparciu o własną sieć Netia ma 60 tys. abonentów szerokopasmowego internetu.he he he :lol2: :lol2: :lol2: :banana: :banana: :banana: Edytowane 15 Lutego 2007 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja przed chwila poczytalem sobie http://forum.neostrada.info/ I smiech na sali bierze co dzieci neostrady wypisuja, na temat tego ze ich jeszcze tpsa nie odlaczyla :D Krzycza, burza sie, opluwaja, n/c , ze monterzy sie opieprzaja itd. Normalnie rotfl neobekarty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3loader Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam takie pytanko co do umowy - jeżeli zerwałem z tp umowę, to czy automatycznie wszelkie aneksy do niej (livebox i aneks o przedłużenie i zwiększenie prędkości) tracą również ważność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 "Zarząd Netii podjął decyzję o wprowadzeniu upustu w wysokości 90 proc. pierwszego abonamentu dla tych osób, których podłączenie opóźni się z jakichkolwiek przyczyn." http://www.netia.pl/aktualnosci,dla_domu,217.html Jednego a nie pierwszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a ja ze spokojem dzisiaj netie zamowilem :D hehe oj bedzie przerwa przez mojego starego, który będąc ze mna w klotni nie poinformował mnie ze zerwał umowe zeby mnie wQ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 rozmawialem z Meg i powiedziala ze netia sie dogadala z tpsa i beda nas rozlaczac dopiero gdy net24 bedzie gotowy do podlaczenia (oczywiscie kazdego indywidualnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 CarsonPoland: trochę mnie pocieszyłeś a na pewne potwierdzenie podaję arta z gol'a: Są problemy z bitstream access Telekomunikacja Polska i Netia powołały zespół mający rozwiązać problemy grupy klientów TP, którzy rozwiązując z TP umowę na dostęp do Internetu nie zawarli umowy z Netią lub nie została ona jeszcze zgłoszona do TP, w ramach umowy o bitstream access (BSA) zawartej pomiędzy Netią a TP. W przypadku około 7 tys. wniosków złożonych przez klientów zgodnie z procedurą wynikającą z umów między operatorami, przejście do nowego operatora powinno odbyć się w terminie i bez większych problemów. Niestety, jak wynika z informacji uzyskiwanych przez TP, zdarzają się przypadki w których klienci rozwiązując umowy z TP mogą zostać czasowo pozbawieni dostępu do Internetu, w wyniku braku skutecznego zawarcia umowy z operatorami alternatywnymi. Aby zminimalizować niedogodności związane z chwilowym brakiem możliwości korzystania z szerokopasmowego Internetu, TP zdecydowała się na utworzenie wspólnego z Netią zespołu roboczego, który będzie rozwiązywał te problemy. Wszyscy klienci, którzy dotychczas nie podpisali umów z operatorami alternatywnymi, a których umowa z TP wygasła 14 lutego 2007 roku na skutek wypowiedzenia, mogą się zwracać do TP z prośbą o zgodę na cofnięcie oświadczenia woli. TP będzie się starać uwzględniać takie życzenia jeśli tylko będzie to technicznie możliwe (zwolnione porty mogły w międzyczasie zostać przydzielone nowym klientom). Według danych TP, pomimo agresywnej kampanii różnych operatorów w mediach prowadzonej niekiedy z naruszaniem obowiązujących w tej mierze zasad, jedynie 1,8% bazy klientów zrezygnowało z neostrady tp korzystając z możliwości rezygnacji z usługi bez kar umownych, związanej ze zmianą regulaminu neostrady. Liczba nowych klientów, którzy w tym samym czasie zdecydowali się na skorzystanie z usługi neostrada tp znacznie przewyższyła liczbę osób, które zdecydowały się z tej usługi zrezygnować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Rezygnacja zlożona jakieś 2 tygodnie temu a neotrucizna jeszcze u mnie :blink: Ale to nic jeszcze tyle czasu wytrzymałem z tymi ździercami to wytrzymam jeszcze te parę godzin/dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 omfg widzieliście nowe ceny opłata aktywacyjna -> 82 zł abonament Net24 - 1M -> 134,20 http://www.netia.pl/files/dom/uslugi/cenniki/net24_bsa.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 omfg widzieliście nowe ceny opłata aktywacyjna -> 82 zł abonament Net24 - 1M -> 134,20 http://www.netia.pl/files/dom/uslugi/cenniki/net24_bsa.pdf Taaa... strasznie nowe... :mur: Poczytałbyś trochę topicu zanim się zaczniesz udzielać... bo się nowe małe "neostrada.info" tu zaraz zrobi... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3loader Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wie ktoś co z tymi aneksami do umowy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wie ktoś co z tymi aneksami do umowy?? Zerwales umowe z tp ze wzgledu na zmiane regulaminu, wiec jakim cudem mieliby Tobie swiadczyc dalej usluge? Liveboxa tez oddajesz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3loader Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Zerwales umowe z tp ze wzgledu na zmiane regulaminu, wiec jakim cudem mieliby Tobie swiadczyc dalej usluge? Liveboxa tez oddajesz :> No spoko dzięki - to jest logiczne ale wolałem się upewnić - nie zagłębiałem się nigdy w szczegóły prawne takich umów. A kiedy trzeba oddać liveboxa? po rozwiązaniu? czy jakoś teraz? babka z tepsy nic mi na ten temat nie wspomniała a ja zapomniałem się zapytać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wymówienie złożyłem 2007-02-09 Dziś neostrada miała mnie odłączyć, no i nie odłączyli może jutro. Dzwoniłem do netii i dowiedziałem się, że prawdopodobnie podłączą mnie dopiero 2007-02-23 A miało być szybko :mur: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...