SKRYTOBOJCA Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) U mnie z teraz: Onet - 28ms Google - 61ms Allegro - 17ms forum.purepc - 61ms :) Pomorskie - 6MBit EDIT: Teraz w ciagu dnia: Onet - 27ms Google - 68ms Allegro - 18ms forum.purepc - 61ms Edytowane 4 Maja 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 onet 50ms google 71ms allegro 40ms purepc 84ms godzina 14:45 gdansk 6mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 U mnie po z zmianie z modemu neostrady na linksysa pingi na onet spadly z 28ms na 18ms, wiec i modem moze miec male znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Widze, że wszystko się wieczorkiem zapycha. Widać szczególnie różnice np przy onecie gdzie rano pingi są na poziomie 18 a wieczorami potrafią przekraczać 70 mówie oczywiście o tepsie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Ruszył w końcu Nethosting :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 A działa wam aktywacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 U mnie z teraz: Onet - 28ms Google - 61ms Allegro - 17ms forum.purepc - 61ms :) Pomorskie - 6MBit EDIT: Teraz w ciagu dnia: Onet - 27ms Google - 68ms Allegro - 18ms forum.purepc - 61ms jak spingowac strone ? jak to robicie? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) jak spingowac strone ? jak to robicie? :oops:Odpalasz cmd.exe i wpisujesz na przyklad komende--> ping onet.pl :] Edytowane 5 Maja 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 jak spingowac strone ? jak to robicie? :oops: Normalnie... ping wp.pl ping forum.purepc.pl etc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 ok, dzieki. myslalem ze to polecenie dziala tylko kiedy sie poda kokretne ip ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Wpisz sobie np. ping wp.pl -t Wtedy polecą cały czas a nie tylko 4 pingi. Kończysz ctrl + c. Pingujcie wp zawsze najmniejsze. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Wpisz sobie np. ping wp.pl -t Wtedy polecą cały czas a nie tylko 4 pingi. Kończysz ctrl + c. Pingujcie wp zawsze najmniejsze. :wink: Zalezy w jakiej jestes strefie numeracyjnej, u mnie najszybszy jest onet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Jeżeli nie moge zaktywować usługi jest to wina kompa , który przydziela loginy? Jutro zadzwonie na pomoc techniczną , bo dzisiaj nie mogłem się dodzwonić. Pingi Netia - 21ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 U mnie, zrobione przed chwila: onet - 22ms google.com - 130ms :blink: google.pl - 38ms allegro.pl - 17ms forum.purepc.pl - 46ms netia 1Mbit, strefa 22, router Linksys WAG200G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Nie no ja juz nie mam słów co do tepsy.... Netia wysłała im papiery 20 MARCA a oni nie dość ze dopiero 8 kwietnia odesłali papiery to jeszcze pomylili numery !! Zamiast sprawdzic linie dla mojego numeru to przekrecili koncowke na XXXXX713 a powinno byc 712 :/ i znowu bede czekal dwa miechy za netem ? ja juz nie wyrabiam, co za ludzie... Edytowane 13 Maja 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Nie tylko u Ciebie tak rzekomo pomylili numery. U kumpla było to samo. BTW zauważyłem dziwną przypadłość Netii, jak uploaduje z max prędkością, to download spada łeb na szyję i ze 128 kB/s spada do 80-90 kB/s :| Edytowane 13 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Mialem to samo na Neo od wielu lat, mam i na Netii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Nie ma się co martwić, ja mam teraz na Netii to samo. Muszę ustawiać w torrencie wysyłanie na 10 kB/s, bo inaczej download mi spada praktycznie trzykrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Ja na 1MB ustawiłem upload na 24kB i nie mam żadnych problemów z transferem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Takoz u mnie. Po prostu trzeba zostawic kawalek pasma na requesty i bedzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 @Costi Jak masz ustawione MTU? Pytam bo mam problem z UL, na DL nie narzekam. NET24 1Mb na linii tepsy, modem Sagem`a. strefa 22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 cFosSpeed + netlimiter dla p2p i wszystko chodzi na full :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Odczekałem swoje , ale net już działa Umowa podpisana 13 lutego :lol: Wszystkie problemy były po stronie Netii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ja zapytam troszkę z innej beczki... Jak wygląda pismo z wymówieniem i jak najlepiej określił, że miało być 6mb/s, a jest wciąż 1312kb/s (czekam od końca lutego) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A mi w tym miesiącu "wyrównali" za wygórowane opłaty i od wczoraj mam 2M zgodnie z umową. Od lutego miałem 1M z umową podpisaną na 2M i konsultanci nie mogli zrozumieć, że nie chodzi mi o transfery tylko o synchronizację. W końcu napisałem im w mailu "co mam zrobić? zwrócić się o pomoc do sądu w sprawie usługi niezgodnej z umową? linię mam skrosowaną na 1M a umowa jest na 2M i nie obchodzi mnie czy to wina Telekomunikacji czy źle wysłanego zamówienia w Netii." i widać podziałało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba78 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A mi w tym miesiącu "wyrównali" za wygórowane opłaty i od wczoraj mam 2M zgodnie z umową. Od lutego miałem 1M z umową podpisaną na 2M i konsultanci nie mogli zrozumieć, że nie chodzi mi o transfery tylko o synchronizację. W końcu napisałem im w mailu "co mam zrobić? zwrócić się o pomoc do sądu w sprawie usługi niezgodnej z umową? linię mam skrosowaną na 1M a umowa jest na 2M i nie obchodzi mnie czy to wina Telekomunikacji czy źle wysłanego zamówienia w Netii." i widać podziałało... Spoko...ja od ponad 2 miesiecy walczylem z netia... najpierw,ze w ogole nie mam skrosowanej linii...a oni twierdzili,ze wszystko dziala... a pozniej jak juz wlaczyli, ze mam lacze 0,5 megabita...a umowe mialem na 6 megabitow ;/ i tez ciagle nie rozumieli,ze nie chodzi o zle transfery tylko o zla synchronizacje... a zglaszalem to kilkanascie razy :mur: wlacznie z dwoma pismami do UKE. W koncu w czwartek ustawili jak trzeba i teraz juz jest ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 również polecam cFosSpeed'a dla tych co mają problemy z osiągnięciem wydajności max down/max up jednocześnie :) pomagało na neostradzie, pomaga na net24 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 te jelopy przyslaly mi modem chociaz nie chcialem a teraz chca kase za modem i calosc za pierwsz(dzialajacy) miesiac a i co to ma byc na fakturze: oplata jednorazowa 60pln netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Wie ktos jak wyglada sprawa zerwania umowy z netia jezeli usluga nie zostala jeszcze uruchomiona? Mam juz dosyc czekania i coraz bardziej sklaniam sie do tego by ta umowe anulowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) ja czekałem na podłączenie do netii prawie 3 miesiące podczas gdy mój sąsiad cieszył sie netem po 2 czy 3 tygodniach od podpisania umowy, a podpisywaliśmy razem... zaoszczędzone na prądzie (bo komp prawie nie chodził) wydałem na telefony do nich... =/ ale uważam że warto było czekać. Obecnie ciesze się internetem 1 mb, bez limitów i zmiennym ip (różnica to brak limitów i prędkość 2x większa) i mimo iż nie raz już szału dostawałem (jak byłem bez neta) ciesze się że wytrwałem =) ba, dzięki zmianie providera od netu mogłem odejść na stałe od telekomuny! teraz nie mam od nich nic, i jest mi z tym bardzo dobrze =) Santi jeżeli mnie pamięć nie myli.... to jeżeli masz umowę podpisaną ale usługe nie aktywowaną (nie uzyskałeś poprzez strone loginu i hasła) to możesz zerwać umowę i nic ci nie zrobią.... przynajmiej mi tak mówiła babka przez którą wszustko załatwiałem... hmm ale głowy nie dam, że ciągle tak jest... musiałbyś się upewnić na ich infolinii 0-700 albo w salonie neti Edytowane 22 Maja 2007 przez taimons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...