Skocz do zawartości
Camis

Internet W Netii Dla Klientów Tp

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie z teraz:

Onet - 28ms

Google - 61ms

Allegro - 17ms

forum.purepc - 61ms

:)

Pomorskie - 6MBit

EDIT:

Teraz w ciagu dnia:

Onet - 27ms

Google - 68ms

Allegro - 18ms

forum.purepc - 61ms

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z teraz:

Onet - 28ms

Google - 61ms

Allegro - 17ms

forum.purepc - 61ms

:)

Pomorskie - 6MBit

EDIT:

Teraz w ciagu dnia:

Onet - 27ms

Google - 68ms

Allegro - 18ms

forum.purepc - 61ms

jak spingowac strone ? jak to robicie? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisz sobie np. ping wp.pl -t

Wtedy polecą cały czas a nie tylko 4 pingi.

Kończysz ctrl + c.

Pingujcie wp zawsze najmniejsze. :wink:

Zalezy w jakiej jestes strefie numeracyjnej, u mnie najszybszy jest onet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ja juz nie mam słów co do tepsy.... Netia wysłała im papiery 20 MARCA a oni nie dość ze dopiero 8 kwietnia odesłali papiery to jeszcze pomylili numery !! Zamiast sprawdzic linie dla mojego numeru to przekrecili koncowke na XXXXX713 a powinno byc 712 :/ i znowu bede czekal dwa miechy za netem ? ja juz nie wyrabiam, co za ludzie...

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko u Ciebie tak rzekomo pomylili numery. U kumpla było to samo.

BTW zauważyłem dziwną przypadłość Netii, jak uploaduje z max prędkością, to download spada łeb na szyję i ze 128 kB/s spada do 80-90 kB/s :|

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi w tym miesiącu "wyrównali" za wygórowane opłaty i od wczoraj mam 2M zgodnie z umową.

Od lutego miałem 1M z umową podpisaną na 2M i konsultanci nie mogli zrozumieć, że nie chodzi mi o transfery tylko o synchronizację.

W końcu napisałem im w mailu "co mam zrobić? zwrócić się o pomoc do sądu w sprawie usługi niezgodnej z umową? linię mam skrosowaną na 1M a umowa jest na 2M i nie obchodzi mnie czy to wina Telekomunikacji czy źle wysłanego zamówienia w Netii." i widać podziałało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi w tym miesiącu "wyrównali" za wygórowane opłaty i od wczoraj mam 2M zgodnie z umową.

Od lutego miałem 1M z umową podpisaną na 2M i konsultanci nie mogli zrozumieć, że nie chodzi mi o transfery tylko o synchronizację.

W końcu napisałem im w mailu "co mam zrobić? zwrócić się o pomoc do sądu w sprawie usługi niezgodnej z umową? linię mam skrosowaną na 1M a umowa jest na 2M i nie obchodzi mnie czy to wina Telekomunikacji czy źle wysłanego zamówienia w Netii." i widać podziałało...

Spoko...ja od ponad 2 miesiecy walczylem z netia... najpierw,ze w ogole nie mam skrosowanej linii...a oni twierdzili,ze wszystko dziala... a pozniej jak juz wlaczyli, ze mam lacze 0,5 megabita...a umowe mialem na 6 megabitow ;/ i tez ciagle nie rozumieli,ze nie chodzi o zle transfery tylko o zla synchronizacje... a zglaszalem to kilkanascie razy :mur: wlacznie z dwoma pismami do UKE.

W koncu w czwartek ustawili jak trzeba i teraz juz jest ok :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czekałem na podłączenie do netii prawie 3 miesiące podczas gdy mój sąsiad cieszył sie netem po 2 czy 3 tygodniach od podpisania umowy, a podpisywaliśmy razem... zaoszczędzone na prądzie (bo komp prawie nie chodził) wydałem na telefony do nich... =/ ale uważam że warto było czekać. Obecnie ciesze się internetem 1 mb, bez limitów i zmiennym ip (różnica to brak limitów i prędkość 2x większa) i mimo iż nie raz już szału dostawałem (jak byłem bez neta) ciesze się że wytrwałem =) ba, dzięki zmianie providera od netu mogłem odejść na stałe od telekomuny! teraz nie mam od nich nic, i jest mi z tym bardzo dobrze =)

Santi jeżeli mnie pamięć nie myli.... to jeżeli masz umowę podpisaną ale usługe nie aktywowaną (nie uzyskałeś poprzez strone loginu i hasła) to możesz zerwać umowę i nic ci nie zrobią.... przynajmiej mi tak mówiła babka przez którą wszustko załatwiałem... hmm ale głowy nie dam, że ciągle tak jest... musiałbyś się upewnić na ich infolinii 0-700 albo w salonie neti

Edytowane przez taimons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi