KaxxL Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 poczytalem neostrada.info i juz sam nie wiem czy brac to troche jak kot w worku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3868683.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg23 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 modemu nie musisz brać - jak masz, to zadeklaruj że nowego nie chcesz - będziesz miał 1. abonament z 90% zniżką. informacji dot. zmiany prędkości (obojętne czy w górę czy w dół) w czasie trwania umowy - nie znalazłem Przez cały okres trwania umowy można zmieniać prędkość w górę i w dół :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 neciorek zamówiony :] teraz pozostało tylko czekać na kuriera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie miałem neostrady. Załóżmy, że chcę skorzystać z tej promocji netii, mam abonament telefonicznyw tp. Pytanie jest: -kupić sobie jakiś modem, czy -zamówić netię z modemem od nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zalezy jakiego speeda chcesz w netii. Jak masz modem to 90% rabatu za pierwszy miesiac. A tak to dostaniesz od nich modem za 1zl. Zalezy co ci sie oplaca. Modem na allegro za 10zl znajdziesz - nowke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dobra, dzwoniłem [; U mnie ma to być od kwietnia ( 076 ) Nie przewidują nowych promocji Nie moge mieć telefonu z netii, musze zostać przy TP Jeśli chodzi o modem, to podłączam bezpośrednio kabel z gniazdka do routera (tak mi pani powiedziała, ja jestem troszku zielony w tym temacie) tak więc nie musze mieć modemu w moim przypadku Ogólnie rzecz biorąc jak do wakacji nie będzie jakichś fajnych promocji to przesiadam się na 1mb, bo 2mb troche za drogie ... I może mi ktoś powiedzieć, czy internet 512 od 1mb różni się bardzo jeśli chodzi o przeglądanie www ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o modem, to podłączam bezpośrednio kabel z gniazdka do routera Tylko jezeli masz router z modemem ADSL Annex A (czyli jesli ma gniazdko RJ11). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 No właśnie z tego co mówił brat, to takowego nie mam =/ czyli będę musiał się zaopatrzyć w nowy router jak zmienie internet, no chyba, że jest inny sposób w co wątpie ? ;) Swoją drogą ktoś pisał, że szykują jakąś pomocję na wakacje - mi o tym nie wspomnieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mozesz dokupic modem ADSL z wyjsciem ethernetowym i podlaczyc go do posiadanego routera w trybie bridge (modem wtedy robi tylko za skomplikowana przejsciowke, jest przezroczysty dla sieci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A może niech poda symbol routerka i na ile kompów dzieli to mu się pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ale czy to jest temat do tego? Jest caly dzial o sprzecie sieciowym, wszelkie pytania o routery do Neostrady stosuja sie takze do omawianej tu oferty Netii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Hmmm troszke to pokrecone, ale ogolnie ciekawe. Wkoncu moglbym przesiasc sie z radiowki na cos normalnego... i tu wlasnie tkwi moj problem. Nie mam neostrady, mam abonament z tp, mozliwosc instalacji neo (czyli obecnie netu z netii tez). Chcialbym zachowac numer z tp i wziac internet z netii net24 1mbit/s, na rok lub dwa. Ile wtedy bym musial placic? Zeby skorzystac z tej promocji, ktora kosztuje 64 za 1mbit, musze dac im jaksis papierek ze zrezygnowalem z neo? Przegladalem stronke netii, ale jest ona tak zakreocna ze nic z tego nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 musze dac im jaksis papierek ze zrezygnowalem z neo? To by bylo cos :D Skoro nie masz Neo to zwyczajnie idziesz i zamawiasz bez zadnych problemow, placisz zgodnie z cennikiem czyli 64 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Hmmm troszke to pokrecone, ale ogolnie ciekawe. Wkoncu moglbym przesiasc sie z radiowki na cos normalnego... i tu wlasnie tkwi moj problem. Nie mam neostrady, mam abonament z tp, mozliwosc instalacji neo (czyli obecnie netu z netii tez). Chcialbym zachowac numer z tp i wziac internet z netii net24 1mbit/s, na rok lub dwa. Ile wtedy bym musial placic? Zeby skorzystac z tej promocji, ktora kosztuje 64 za 1mbit, musze dac im jaksis papierek ze zrezygnowalem z neo? Przegladalem stronke netii, ale jest ona tak zakreocna ze nic z tego nie wiem... Czytaj prosze poprzednie posty, bo w kolko sie odpowiada na to samo. WARUNKI KONIECZNE I WYSTARCZAJACE SKORZYSTANIA Z TEJ PROMOCJI TO: - POSIADANIE TELEFONU W TP SA - ZAWARCIE UMOWY Z NETIA NA NETA NA CZAS 12 LUB 24 MIESIECY, PO WYMIENIONYCH STAWKACH - TECHNICZNE MOZLIWOSCI SWIADCZENIA USLUGI Jak sie ktos jeszcze raz o to zapyta, bedziemy leciec po %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Hmmm troszke to pokrecone, ale ogolnie ciekawe. Wkoncu moglbym przesiasc sie z radiowki na cos normalnego... i tu wlasnie tkwi moj problem. Nie mam neostrady, mam abonament z tp, mozliwosc instalacji neo (czyli obecnie netu z netii tez). Chcialbym zachowac numer z tp i wziac internet z netii net24 1mbit/s, na rok lub dwa. Ile wtedy bym musial placic? Zeby skorzystac z tej promocji, ktora kosztuje 64 za 1mbit, musze dac im jaksis papierek ze zrezygnowalem z neo? Przegladalem stronke netii, ale jest ona tak zakreocna ze nic z tego nie wiem... Dokładnie jak napisał Daamain :] co do radiówki znam ten ból :( choć zostało mi jeszcze dwa miesiące umowy to jednak zamówiłem netie :-P nawet założyłem telefon w tpsie :mur: tak jestem zdesperowany :( mam pytanko co z tych padaczek dostępnych w ofercie netii byście polecili * Sagem F@st 800 USB E3 * Sagem F@st 800 USB * Sagem F@st 800 USB E2T * Sagem F@st 1400W * Thomson SpeedTouch 330 USB * ZTE ZXDSL 852 USB lub może coś innego :] oby tylko net chodził bez problemów (dwa lata z radiówką dały mi w kość). Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mialem Speedtoucha 330 dosc dlugo (jakies 2 lata, moze nawet dluzej - zabawe z Neo zaczynalem, gdy 512 bylo najwyzsza opcja) - calkiem zgrabna zabaweczka, nie mialem z nim zadnych problemow. Jedyne moje zastrzezenie to ze modem ten ma kabel USB przytwierdzony na stale, a do dlugich on nie nalezy (metr dlugosci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg23 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Wszyscy , którzy zamawiają modem w Netii otrzymują Thomsona speed touch 330, który kosztuje 1, 22 zł z Vat. gg 1943080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy TePsa ruszy d**** i coś w związku z tą sytuacją zaproponuje wkrótce? :blink: :? Z Neo pod względem technicznym jestem bardzo zadowolony, po prostu działa za każdym razem (tylko ta cena i limity :mur: ). A nie wiadomo jak to będzie działało w przypadku Netii. Czy nagle nie pojawią się problemy po stronie TePsy .... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-xo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Ja mam łącze net24 na kablu TP , jak macie jakieś szczegółowe pytania to chętnie na nie odpowiem :) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez mo-xo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja mam łącze net24 na kablu TP , jak macie jakieś szczegółowe pytania to chętnie na nie odpowiem icon_smile3.gif Witam. I jak ci się sprawuje łącze ?? Ile max wyciągasz ?? PS: Napisałam email do TP i odpowiedzieli mi :o , normalnie szybko to było , wszystko mi pięknie wyjaśniła i zrywam umowe w poniedziałek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Napisałam email do TP i odpowiedzieli mi :o , normalnie szybko to było , wszystko mi pięknie wyjaśniła i zrywam umowe w poniedziałek ;)I nie mają żadnej oferty? :blink: Nie próbują zatrzymać klienta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 I nie mają żadnej oferty? blink.gif Nie próbują zatrzymać klienta? damage_wall.gif Właśnie w tym sęk że nie zaproponowała żadnej oferty, więc nie ma na co czekać , nawet mi nie napisała żebym została , tylko że mam iść do najbliższego telepunktu lub wysłać listem poleconym :) Ale się zdziwiłam jak mi to napisała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-xo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam. I jak ci się sprawuje łącze ?? Ile max wyciągasz ?? Z ftp to leci 130 kB/s , z torrenta ( obraz linuxa ) to średnio 100 kB/s ale to zależy od peerów, najwyższa to taką uchwyciłem w utorrencie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ktoś jeszcze może podzielić się wrażeniami z użytkownania netii ? Póki co mam neo512 ale limity dobijają (dwa kompy w domu + serwer), a niestety tp nawet dla pracowników nic ciekawego nie oferuje :D tak więc pozostaje się ewakuaować na coś innego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Z ftp to leci 130 kB/s , z torrenta ( obraz linuxa ) to średnio 100 kB/s ale to zależy od peerów, najwyższa to taką uchwyciłem w utorrencie Super :D , już nie mogę się doczekać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ktos pytal czy netia nie zmieni cen w trakcie itd - odpowiedz w faq http://netia.novem.pl/faq Czy ceny usług nie zostaną podniesione w trakcie trwania umowy? Umowa to umowa, ceny obowiązują przez cały okres. Ah rozmawialem wlasnie z blue line tp... i zapytalem czy zamierzaja powiekszyc tranfer badz zwiekszyc predkosc podstawowa nieodplatnie jak w upc i dostalem odpowiedz - NIE:P pan potem dodal ze za to caly czas sa rozne promocje itd;)... pa tpsa ide do neti;) Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Just4Fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Musze wysyłać roziazanie umowy do tp ? Bo pani z netii powiedziała za oni załatwia moja rezygnacje. Ale czy tp nie bedzie robiła problemów? Jak to jest wysłac czy nie wysyłać ? Musze wysyłać roziazanie umowy do tp ? Bo pani z netii powiedziała za oni załatwia moja rezygnacje. Ale czy tp nie bedzie robiła problemów? Jak to jest wysłac czy nie wysyłać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Wyslij... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Wyslij...Ok. Wysle jak tylko pojawi sie kurier dzisiaj lub jutro. Napisałem ze chce wypowiedziec z zachowaniem umownego okresu wypowiedzenia. Czyli jaki to okres ? Kiedy odłącza neo? 14 lutego? Czy moze napisac cos w stylu - prosze o odłączenie neostrady w dniu 14 lutego. Niewiem , moze na jedno wychodzi? Edytowane 24 Stycznia 2007 przez witgit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...