Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Koledze kończy się (wreszcie!) umowa na neostrade(1mb na 4osoby :blink:). No więc dziś wybraliśmy się do tepsy i netii w celu wybadania gruntu. Cel - 1mb z jak najkrótszą umową. Wnioski po zapoznaniu się z ofertami obu operatorów.... Netia zaproponowała łącze o przepustowości 1mb całe 5( 4.90)złotych taniej niż TP....:lol: Plus czas oczekiwania minimum 30dni....Plus aktywacja i modemik drożej... I z czym do klienta? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ale , netie możesz mieć na pakiecie socjalnym , a z tp nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ale , netie możesz mieć na pakiecie socjalnym , a z tp nie.No akurat w tym przypadku to bez różnicy...są jeszcze na świecie ludzie którzy korzystają z telefonu stacjonarnego :P Pewnie skończy się na vectrze, bo TP nie ma co już karmić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Moja historia z netia wygladala tak: kolo 27 wrzesnia zrezygnowalem z neo i niby juz za 24h mialem miec netie - no to czekalem spokojnie. Po tygodniu czekania w[ciach!]ilem sie niezle ze jeszcze tego internetu nie ma i dzwonie tam do nich i pytam co jest grane a oni ze tpsa im nie odpowiedziala na zapytanie o parametry lacza i moge zlozyc interwencje, zlozylem, zadzwonilem do teleciach!i i sie pytam co jest grane - gosc mi powiedzial ze oni nic od netii nie otrzymali, se mysle ladny [ciach!]a paradoks. :( Dzwonie do netii znowu i jakas babka znowu mi wkreca jakas tam bajke ze ona nie wie czemu tak powiedzieli. Mysle se ok poczekam jeszcze tydzien jak mi tego nie zaloza wracam do neo. Po odczekaniu kolejnego tygodnia neta jak nie bylo tak nie ma. Wiec wyslalem faks ze nie chce juz ich ciach!owego internetu i rezygnuje. Dzwonie do telekomuny ze chce znowu neo, gadka szmatka zamowilem 1mb - ale tu pizd okazuje sie ze nie ma wolnych portow na centrali. Mysle sobie co za [ciach!]e szczescie. No i troche za bardzo nie wiedzialem co zrobic wiec sobie odpuscilem na tydzien bo juz mi za bardzo cisnienie skakalo do gory z tego powodu. Po jakims nastepnym tygodniu mila pani pod 9393 byla laskawa mi powiedziec ze moge skladac wniosek o przystosowanie linii pod neostrade [jakby [ciach!]a nie mogla od razu mi tego powiedziec] no to skladam ten wniosek - pierwsza proba nie udana bo niby nie ma centrali z neostrada do ktorej mogliby mnie przepiac, zlozylem z 5 takich wnioskow i w sumie i tak to nic nie dalo Potem wpadlem na pomysl ze zaloze sobie zalozyc calkiem nowa linie telefoniczna z calkiem innej centrali zeby byla na niej neo - co sie okazalo? Tez sie [ciach!]a nie da. :( I skonczylo sie na jakiejs lipnej radiowce co mi net tak chodzi ze [ciach!] szczela. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Przez 4 lata miałem neostradę, od tygodnia mam internet w netii i jest super. ODPUKAĆ!!!!!! Taka konkluzja, kto chce niech czyta dalej całą historię, jest dość ciekawa :) Przez 4 lata miałem neostradę o różnych prędkościach: 512, 640, 128, 256 i 512 przez ostatni rok. Działało super, od czasu do czasu bywały małe awarię, usuwane w kilka godzin. Aż tu nadchodzi październik AD 2007. W godz ~18-24 pingi do onetu 100-300 ms. Efekt taki że strony otwierają się gorzej jak na starym modemie. Dodam, że w ciągu dnia pingi wynosiły ~20, czyli ok. Składam jedną reklamację, drugą, trzecią, kolejną, za każdym razem słyszę różne tłumaczenia przyczyn zwolnienia internetu. Raz jeden z konsultantów szczerze przyznał że awaria jest, ale nie naprawią bo to drogo kosztuje :D Inny powiedział, (nie wprost, ale sens był taki) że łapią nowych klientów, starych mają w d...., łącze się zapycha i taki jest efekt że pingi rosną w godzinach szczytu. A że prawie nikt nie składa reklamacji, to po co mają zwiększać przepustowość i tracić kasę? Skończyło się na tym, że uznali moją reklamację, zwrócili kasę za październik i dostałem na piśmie że na mojej linii neostrada 512 nie może być świadczona, bo za daleko mieszkam! Uczciwie przyznaję że mieszkam 7 km od centrali, a tłumienie wynosi 51 db, czyli podobno sporo. Ale! Przez 4 lata nie mieszkałem za daleko? 640 działała a 512 nie może? Dlaczego znajomi którzy mieszkają 2 km od centrali mają te same problemy co ja i w tych samych godzinach?! Na te pytanie mi nie odpowiedzieli :D :) Dodatkowo w piśmie zaznaczyli, że mam 14 dni na przejście na 256 (czyli podpisanie nowej umowy na 24 mies!) lub rezygnację. Jeżeli nic nie zrobię to znaczy że akceptuję to co jest (sic!). Jako że do końca umowy pozostało mi jeszcze coś ok 10 mies, skrzętnie zrezygnowałem z umowy. Nawet konieczność podpisania nowej umowy na neostradę 256 była dla mnie bardziej opłacalna bo nie musiałem wywiązywać się do końca z 24 miesięcznej umowy na 512 (12 mies 33 zł, drugie 12 miesięcy za 66zł) :D B-) Rezygnacja poszła, jednocześnie poszło zamówienie na netię, uwaga.... 1 mbit :D :lol2: Ryzyk-fizyk :razz: Po 2 tygodniach neostrada zgasła. Po niecałych 3 tyg od złożenia zamówienia netia działa.... Transfery ~128 kB, czyli przepisowo. Pingi 17-25 ms :o :blink: Bez względu na porę dnia :o :banana: Tłumienie dalej 51 db, ale co z tego że wysokie, skoro internet działa super? :) To dopiero pierwsze kilka dni, odpukać w niemalowane..... ale działa idealnie! Aha, dla biorących internet w netii. Miał być telefon od netii o gotowej usłudze. Z ciekawości podłączyłem starego sagema i jest synchronizacja. Więc się zarejestrowałem i internet śmiga. Telefonu nie było do tej pory :angry: Więc podłączajcie modemy i czekajcie na synchronizację, a nie na wiadomość od nich. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jak wam teraz smiga net24 ? ;> Jakie pingi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Ehhh, Strefa numeracyjna 48 i lipa od kilku miesięcy. Pingi wieczorami 300 i więcej. Nie chcę zapeszać, ale po wielokrotnym, mailowym zgłaszaniu problemu obiecali z powodu 'wysycenia łącza' coś tam rozbudować. Może na dniach się poprawi, ale obecnie jak koło północy mam pingi w okolicach 80-100 do niemieckich serwerów na Steam muszę się cieszyć :-| Sry ;) Temat tyczy Netii na linii TP, a ja mam linię Netii nie zmienia to jednak wyników teraz: onet - średni 210 max. 272 wp - średni 110 max. 144 onet - średni 86 max. 100 Edytowane 18 Grudnia 2007 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Sprawdzone przed chwila: onet.pl - 23ms wp.pl - 36ms google.pl - 30ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 ja mialem neo , mialem multimo i wszedzie parametry identyczne . kumpel obok wzial netie i to samo - parametry takie same jak w tpsa. chyba nie ma co patrzec na firme , tylko brac co najtansze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Wiec jak mi sie teraz skonczy cyfro na neostrade 6mbit,wybiore chyba netie.. Mialem brac odrazu ale w tamtym okresie czekalbym z 3 tyg, a mi sie spieszylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Dzwonilem do neti - konczy mi sie umowa dowiedziec sie co i jak i ja robie tak Nie wypowiadam umowy - bo jak nie wypowiesz to ci odrazu przechodzi na czas nie okreslony i placisz TA SAMA CENE JAKA PLACILES WCZESNIEJ [:D] czyli w moim wypadku 64zl - potwierdzone przez dwoch konsultantow jeszcze poprosilem o ich nazwiska zebym wiedzial kto mi to powiedzial jakby cos :) Jak dla mnie super, a dla was :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zbyt ładne żeby było prawdziwe. Lepiej poczytaj regulamin, bo jak Ci doliczą 50 zł więcej za następny miesiąc to nie uwzględnią gwarancji dlatego że "konsultant tak powiedział". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zadzwon i sam sie spytaj jak nie wierzysz nie tylko ja otrzymalem taka info z BOA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Wiec jak mi sie teraz skonczy cyfro na neostrade 6mbit,wybiore chyba netie.. Mialem brac odrazu ale w tamtym okresie czekalbym z 3 tyg, a mi sie spieszylo...Ja mam teraz netię 6 mb na którą konczy mi sie za trzy miesiące umowa jednak oferta neti teraz taka jakoaś nie najtansza na 12 miesięcy co sie orientowałem to multimo ma podobną cene do tego co teraz płacę ok.135 zł, ale najtaniej ma dialog ok 120 zł. ] Jak myslicie doczekam się na jakies promocje co by ok 100 wyszło 6 mb na 12 miesięcy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Heh...jak się doczekasz daj znać, też bym coś takiego łyknął ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dzwonilem do neti - konczy mi sie umowa dowiedziec sie co i jak i ja robie tak Nie wypowiadam umowy - bo jak nie wypowiesz to ci odrazu przechodzi na czas nie okreslony i placisz TA SAMA CENE JAKA PLACILES WCZESNIEJ [:D] czyli w moim wypadku 64zl - potwierdzone przez dwoch konsultantow jeszcze poprosilem o ich nazwiska zebym wiedzial kto mi to powiedzial jakby cos :) Jak dla mnie super, a dla was :>? A tak poza tym milym bonusem - oferuja cos ciekawego, jakby sie czlowiek zdecydowal na lojalke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Nie wiem beda dzwonic do mnie jeszcze ale ja nie pcham sie raczej w zadna promocje chyba ze dadza cos bardzo fajnego z umowa na ROK bo inaczej to zostawiam na czas nieokreslony Edytowane 4 Stycznia 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Ja tez razcej mysle o umowie na rok, czas nieokreslony mnie az tak bardzo nie ekscytuje, bo i tak w mojej okolicy nie ma innej alternatywy niz Neostrada lub BSA od ktoregos operatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Dzwonilem do nich dowiedziec sie co mi zaproponuja powiedzieli ze maja specjalny sztab od tego i trzeba czekac. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Może być ciekawie za ok. 2 miesiące :] Oby 2Mb staniało. Bo coraz ciężej jest wysiedzieć na 1Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Może być ciekawie za ok. 2 miesiące :] Oby 2Mb staniało. Bo coraz ciężej jest wysiedzieć na 1Mb.Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Też mi się to zaczyna ostatnio udzielać apropos łącza internetowego. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam internet z neti na liniach TP i abonament telefoniczny 50 zł z TP Czy mogę zmienić go na socjalny będzie mi chodził internet?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Możesz. Tylko przy neo wymagany jest phon za 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 6.4mbit net24 (Netia) posiadam jako drugie łącze , no i wszystko może i "fajnie" itp. ale najśmieszniejsza rzecz że transfer jak na łączu maks 4mbit ;] a płaci się znacznie więcej niż normalnie , pingi takie sobie , centralka nowa cyfrowa, ogólnie nie ma sensu się pakować w coś więcej niż 2mbit z Netii bo transfer to cienizna za takie pieniądze. Tak dla przestrogi ;] , a jak komuś chce się bawić to pozywać do sądu za okłamywanie klienta ze nie ma 6.4mbit ;] , jak ktoś jest sadomaso oczywiście ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jakbys zalozyl Neo to transfery bys mial takie same, bo widac po prostu na kablach, jakie sa u Ciebie, jest za duze tlumienie i nie da sie tych 6 Mbit wyciagnac... Czy to Dialog, czy Netia, czy TP byloby to samo, bo usluga idzie po tych samych kablach TP. BTW. jak to jest z tym telefonem w Netii? Mozna to sobie normalnie zalozyc na linii TP i sie pozegnac z telekompromitacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Dzwonilem do nich dowiedziec sie co mi zaproponuja powiedzieli ze maja specjalny sztab od tego i trzeba czekac. ...No i ten sztab wymyślił ofertę na 1 rok, Net24 2MB w cenie 109PLN - idę do GTS Energis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jestem użytkownikiem net24 1mb na łączach tp. Niedługo kończy mi się umowa i zastanawiam się co wybrać. Zależy mi przede wszystkim na bezproblemowym działaniu internetu z prędkością 1mb w cenie około 60zł na miesiąc 2-3zł nie robi różnicy. Poza tym mam pewien problem: nie chcą mi się wczytywać niektóre strony - i nie mam pojęcia czym jest to wywołane - czy jest to wina operatora, czy też może modemu. Nie wczytuje mi się strona esc.pl z którą nigdy przedtem nie było problemu - moim kolegom wczytuje się bez problemu. Kiedyś nie mogłem za nic połączyć się z witryną transfery.info - teraz wszystko z nią w porządku. A może to wina os, ostatni format robiłem dobry rok temu (leń) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Mi tam na Net24 po TP wchodzi - może na firewallu zablokowana albo we wtyczce "no script" w Firefox? Edytowane 9 Lutego 2008 przez dk75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Nie używam firewall, a poza tym nie mogę tej strony nawet z cmd spingować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Szczerze mówiąc też miałem podobny problem. Nie wchodziła stronka www.gry.wp.pl i www.e2mod.com Teraz chyba to poprawili, bo już wszystko działa, ale wiem, że próbowałem czasem na różnych przeglądarkach wchodzić na te strony i pomagało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...