Skocz do zawartości
spavatch

Problem - 6230i I Karta Kingston Mmc+

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze nie chce mi sie pisac drugi raz tego samego pozwole sobie wkleic to co napisalem na innym forum.

Zapraszam do leORT: ORT: ORT: ktury.

Dalem sie zwiesc dobrej slawie Kingstona i bardzo pozytywnym doswiadczeniem z karta 1GB pracujaca w SX1. Zakupilem karte MMC+ 512MB do Nokii 6230i .

Po sformatowaniu telefon co prawda widzi pelne pol giga ale wgrac mozna jedynie do ~40 MB, po osiagnieciu tej granicy przy probie wgrania czegokolwiek wyrzuca komunikaty o blednej nazwie pliku czy cos w ten desen. Dodam ze po podlaczeniu telefonu do komputera (USB lub Bluetooth) problem objawia sie dokladnie tak samo .

Czy znaleziono juz na to jakies "pacaneum"? Do diabla, w koncu kupilem karte jako "do N6230i" wiec ma dzialac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spróbował jeszcze na jakimś innym telefonie- znajomy, rodzina czy ktoś tam jeszcze.

W przypadku SE wynikały problemy z kartą ze względu na soft, więc może i w przypadku Nokii jakaś aktualizacja pomoże...

Telefon nie jest moj, nalezy do wuja ktory mieszka 400 km ode mnie (osobiscie nie tykam niczego co nie chodzi na Symbianie). Niestety nikt z jego najblizszej rodziny nie ma telefonu ktory obsluguje karty pamieci. Natomiast karta zostala sprawdzona w odtwarzaczu mp3 - efekt jest ten sam - da sie wykorzystac tylko 40 z 500 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi