rav_tweak Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Czy ktos spotkal sie z taką sytuacją ? Przy 12x190 komp nie wstał, więc DEL - nic Restart Insert-nic Więc zapodaje Alt+F2 Restart BIOS ROM checksum error INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Zapodałem czystą dyskietkę z awdflash.exe oraz 8rd13129.bin Wyskakuje elegancko AwardBIOS V.8.22A zaczyna ładować 8rd13129.bin rozpznaje Flash Type - SST 49LF020 LPC /3,3 i... ZIMA - zadnej reakci 5, 10, 20 sek, min NIC = tylko gra sobie tą wkur... melodyjkę. Czy coś źle robię ? Co dalej ? HELP Rav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 jesli flashowales przy przekreconym kompie to nigdy niewiadomo co sie moglo stac :/ ,nie lepiej bylo clear cmos zrobic? Wkazdym razie wyzeruj bios teraz, gdzie jest zworka i jak sie ja uzywa :wink: masz w manualu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 heh... ja tak miałem- ale na szczęście nie miałem dyskietki z biosem i nie zrobiłem flasha. WYSTARCZY RESET BIOSU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_tweak Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Juz problem rozwiązany. Wróciłem z pracy następniego dnia. Uruchomiłem kompa tak jak poprzedniego i bios się załadował. Zastanawia mnie to, czemu poprzedniego dnia nie chciał, jak robiłem dokladnie to samo i to jeszcze 8 razy ! Ehh kompy czasami muszą sobie postać i odsapnąć ;-) THX Rav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Masz szczęście, że to się tylko na tym skończyło, mi w pierwszy dzień zawiesił się bios, płyta wstawała, ale odrazu wywalało napis FF i ciemność :-) Niestety musiała iść do serwisu. :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 standart wiem od kumpla z pronoxu ze sa po prostu z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e kosci biosu wymieniaja na serwisie na nowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tez to mam czasami dokladnie ten sam komunikat robie tak , wylaczam kompa wlaczam i powtarzam czynnosc az sie uruchomi srednio z 3 razy ale takie cos mam tylko na podkrecanym procku jak wlacze standart jest wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...