Skocz do zawartości
janus

Kto zna gorszy sklep??

Rekomendowane odpowiedzi

No aż musze to napisac :-) mam jednego kolege i kupik sobie noewgo kompa (latem) wszystko ok znajomy jakiegoś znajomego wiec kupil go troszke taniej i sie bardzo tym cieszyl, jak sie okaże później nie dlugo otóz po jakimś czasie karta graficzna padła gf4 mx400 wiec dal go do servisu i po jakims czasie dostal kompa ale był tam już gf2 mx400 i ten sprzedawca wymienił jeszcze karte muzyczną z audigy na live 5.1 (karta muzyczna byl sprawna ) no wiec mój znajomy pojechal i sie zaczol kłócic ze mial inna karte muyczna i graficzna koles ostro mówil ze tak nie bylo i nic nie wskórał. Jednak ja pogadał z tym znajomym co zna tego właściciela sklepu to dostał tą karte graficzna co miał jednak muzycznej nie. Ale to nie jest koniec. Wczoraj kupil sobie kabel do modemu zeby sie z siecią połaczyć ale lipa okazalo sie ze modem jest z****ny i jak nie wiem czemu ale jakos w ten sam dzien jeszcze mu dysk padł. No jak to uslyszalem to az mi sie go żal zrobiło charował całe wakacje w niemczech przy ogórkach a ten mu taka lipe sprzedał więc pisze to z ciekawości czy ktoś miał albo ma znajomego co miał takie jazdy ze sklepem z kompami :).Aha tak jeszcze napisze ze ten sklep jest w Koninie jak ktoś chce wiedziec to moge napisać gdzie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda gostka. Ale jeżeli ma jakiś dokument świadczący o tym co znajduje się w kompie, to nie powinno byc problemów - ale pewnie nie ma. Dlatego ja sobie kompa składam samemu.

Ok, dobra bierzemy bejsbole+kominiarki i robimy wjazd na ten sklep :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

dobra bierzemy bejsbole+kominiarki i robimy wjazd na ten sklep :)

a czemu nie :D ja bym <span style="color:red;">[ciach!]</span>a taki sklep roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił w drobny mak razem z tymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>ymi sprzedawcami, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a czy juz nie ma uczciwych ludzi w tym kraju ?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tym dokumentem jest lipa bo koleś był taki cwany ze za każdym razem jak bral kompa do psełfo naprawy to zabierał gwarance a potem wystawiał mu już inna taką która jemu pasowała. Ja tez jestem za tym zeby kompy samemu składac i tak robie. No a koles teraz zaluje że mnie nie posłuchał i nie pozwolił mi złożyc kompa ale to juz za późno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ten sklep. maila dawaj do nich.

Juz ja im pokaze.

S<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyny za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e w dupe <span style="color:red;">[ciach!]</span>lone zlodziejskie ciach!e wydymane w pysk.

Jakby mnie ktos tak oszukal to bym ze sklepu nie wyszedl i po policje bym zadzwonil.

Swoja droga powinien miec na rachunku wyszczegolnione co mial w komie wiec moze ma jakies dowody na nich.

Do sadu z ta sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to moze zbierzemy ekipe pojedziemy wezmiemy ze sklepu co trzeba i wyjdziemy :twisted: :twisted: to sie kolesie naucza zeby nie robic ludzi w chu...

Jak mi kolesie w sklepie na osiedlu nie chcieli gwarancji uznac na grafe to poszlismy w pare osob i nagle zmienili zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra to podam tak dla przestrogi nazwe tego sklepu INFO-COM znajduje sie w Koninie na al. 1maja 16. Niestety nie wiem jaki jest mail dziaj tam poszedlem po cennik ;-) zeby zdobyc adres internetowy ale niestety na cenniku nie było jak tylko wszedlem do srodka to od razu pytanie czym moge służyc (jak ja tego nie lubie) no to musialem sie zapytac o cos dla niepoznaki no i sie pytam o plyte abit be7 no i oczywiscie nie mieli i jak sie fajnie koles tłumaczył czemu nie ma to normalnie śmiać mi się chciało nawet pokazał mi w kompie ze nie ma tego w cenniku :-) co za pedalski sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

dobra bierzemy bejsbole+kominiarki i robimy wjazd na ten sklep :)

a czemu nie :D ja bym <font color="#FF0000">[ciach!]</font> taki sklep roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił w drobny mak razem z tymi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sprzedawcami, <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czy juz nie ma uczciwych ludzi w tym kraju ?!?!

Najpierw im sie zdechla rybe podzuci 8O (przestrasza sie ) potem ceglowka w witryne z jakims listem. Ja moge samochod udostepnic, miejsca dla 4 osob plus dwie w bagazniku jak tube wyciagne (praktykowane) :twisted: :P Taka akcja by sie przydala moze by w telexpresie nas pokazali :P 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie z kijami na nich, oni tez moga byc odpowiednio zrzeszeni:D ale tak przy okazji, jestem w podobnej sytuacji. Sprawa procesora na ktorym byly naklejone sticker sprzedawcy i plomba hurownika. Procek padl (naturalna smiercia of course:)) ale jak ktos czasami czysci procesor z pasty na spirolem, to cos moze zejsc (XP 1600+ 0,18). Tak sie zlozylo, ze rozmysla sie plomba hurtownika (jakas #$%^ ale spicker firmy jest jak nowka). Nie poczuwam sie do odpowiedzialnosci za rozmycie jednej z naklejem osobiscie (w koncu mogli nakleic w innym miejscu lub dac dobra plombe) , a jak chcialem oddac z pasta na procku, to powiedzieli ze musi byc WYCZYSZCZONY, a cteraz chu#$%^ i tak nie chca mi wymienic procka.

Mial ktos taka jazde wczesniej ??

Poza tym gdzie mozna znalezc rzecznika ds konsumenckich?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dlatego wole pojsc do znajomego i kupic u niegio... zaplace czasami kilka zloty drozej (lub taniej zalezy od produktu i w jakiej ilosci) ale za to nigdy nie ma problemu

przyklad: w ciagu 8 miesiecy padly mi 3 dyski seagate'a 2x40GBu6 i 1x60GB, 3 razy wymienil i nawet nie pytal sie jak to sie stalo (za kazdym razem otrzymywalem nowy - bo okazywalo sie ze tego nie da sie naprawic)

obecnie mam 60GB tez seagate barracuda4 i dziala slicznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia myslicie ze to zwykli sprzedawcy ??

wybnijesz mu szybe a on zgwalci twoja matke i siostre

rozwali auto

sprawi ze twojego ojca wyrzuca z roboty

no no

dalej

looz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graham:>

szzerze watpie, chociazby dlatego ze nie mam siostry, natomiast porobilo sie od chu#$% nieuczciwych sprzedawcow lub nieuczicwych i cwaniaczkow łącznie, ktorzy żeruja na naiwnosci. W takich malych miejscowosciach, nikogo nie urazając, jak np Piotrków tryb. gdzie pracy raczej nazbyt nie ma, kto będzie sie chciał sądzić ?? Pomysl??

W dziesiejszych czasach tzn posaidanie big jaj w gaciach badz kiecce, przyjmuje zupelnie nowe znaczenie. I wlasnie dlatego proponowałbym używać jaj i mózgu jednocześnie:D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ciezko o dobry sklep i to nie tylko komputerowy. A ze znajomymi to też czasem jest różnie czasem pomagaja tylko przy zakupie na samym poczatku a później to juz ich nie obchodzi to czy działa czy sie psuje ważne ze taniej sie kupilo. Ja jak miałem pierwszy komputer kupiony to wybrałem sklep gdzie byly tanie podzespoły i była lipa bo nerwów uzylem co niemiara jak mi dysk padł teraz wole kupic minimalnie drożej ale w pewnym sklepie gdzie wiem ze nie bede musał sie użerać z jakimś niedouczonym ćwierć inteligentem który tylko czeka na kogoś zeby go okroić z siana bo myśli ze jak pracuje w sklepie z kompami i potrafi zainstalować windowsa jest Bogiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi