infact Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Mam problemik z ta zintegrowana karta i naprawde juz nie wiem co moze byc przyczyna. Sprawa jest nastepujaca , otoz pewnego dnia karta przestala sie laczyc z siecia (Lan przez router).Sprawdzilem na drugiej sieciowce ,wszystko chodzi wiec oddalem plyte do serwisu (omg. prawie 1 miesiac czekania ) OK dostalem spowrotem plyte i ku mojemu zdziwieniu w dokumencie reklamujacym przeczytalem: opis usterki: USTERKI NIE WYKRYTO. aha czyli powinno dzialac.Podlaczam, ustawiam bios instaluje system,sterowniki etc. i co?? i efekt ten sam co przed reklamacja (na drugiej sieciowce wszystko dziala bezproblemowo).System sioeciowke widzi ma sterownik,jednak nadal pokazuje ikone ze mam kabel odlaczany, probowalem juz roznych kombinacji ...i nic. Diody aktywnosci sieci nie swieca, ciemno ,a gdy jestem w biosie to tylko jedna dioda mignie regularnie co kilkanascie sekund i to wszystko, bez znaczenia czy jest wlozona wtyczka czy nie. W takim razie co jest przyczyna ? czy ktos spotkal sie z tym i znalaz rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Mam tą płytę na szczęście już nie długo. Ja nie miałem akurat problemów z sieciówką . Sprobuj po kolei: - załadować domyślne ustawienia w biosie - flash biosu do najnowszego - instalacja sterowników ze strony producenta a nie tych z płyty - kupić kartę sieciową i dać sobie spokój Jeżeli masz podkręconego procka to może to mieć wpływ na działanie karty sieciowej ze względu na brak blokady pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...