Skocz do zawartości
Ruonim

Tacens Valeo Smart 480 Vs Be Quiet! Bqt Es-500w Straight Power

Rekomendowane odpowiedzi

WItam chce kupic cichy cichy i cichy i trzymający bardzo dobrze napiecia zasilacz. Zastanawiam sie nad tamtymi dwoma. RZeczy jak w sigu + 7900gs za pare dni+2 katody+4 wentyle+panel kontrolujacy wentylatory + dvdrw+cdrw

Edytowane przez Ruonim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na moje ucho cichszy bedzie Tacens a Be Quiet! powinien Ci zapewnić trochę stabilniejsze napięcia.

W tym przedziale cenowym jest jednak jeszcze jeden zasilacz, na który warto zwrócic uwagę:

http://zenfist.pl/pID/279.htm i w tej cenie jest to zdecydowany faworyt jesli chodzi o stabilność napięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przedziale cenowym jest jednak jeszcze jeden zasilacz, na który warto zwrócic uwagę:

http://zenfist.pl/pID/279.htm i w tej cenie jest to zdecydowany faworyt jesli chodzi o stabilność napięć.

Ja bym powiedzial ze raczej w TEJ cenie, bo tu juz absolutnie konkurencja wymieka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacens przy topowerze jest niczym. A ten niby test nic nie udowodnił.

Zasilacze Andysona, a do takowych nalezy tacens, nigdy nie stanowiły czołówki.

a świat idzie do przodu ;) http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=45

http://www.silentpcreview.com/article708-page1.html

kolejny dobry andyson...

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh niektorzy sa slepi rozwazalem tacensa i be quiet,a tu mi jakis wciskaja inne. Bez nawet uzasadnienia. Benito w przeciwienstwie do zenfista nie uzasadniles zadnego wskazanego zasilacza, mniej lub bardziej wiarygodnym zrodlem.

Tacens przy topowerze jest niczym. A ten niby test nic nie udowodnił.

Zasilacze Andysona, a do takowych nalezy tacens, nigdy nie stanowiły czołówki.

A skad wiesz? Miales w rekach uzywales? Testowales? To tak samo moglbym mojego neoteca polecac ludzia, bo wysmienicie trzyma napiecia, ale ze chodzi jak traktor to by sie przemilczalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benito w przeciwienstwie do zenfista nie uzasadniles zadnego wskazanego zasilacza, mniej lub bardziej wiarygodnym zrodlem. A skad wiesz? Miales w rekach uzywales? Testowales?

Hmmm, jakby Ci tu powiedzieć kolego "nowoprzybyły".... Popełniłeś delikatne Faux Pau. Tak się składa, ze jak Benito mówi , ze dobry jest zasilacz to z reguły tak jest. Chłop ma wiedzę w tym zakresie i polecam posłuchac co mówi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacensa miałem w łapach, nie testowałem tej wersji, tylko słabszą 460. Nie mówię że jest zła ale ja mam uprzedzenie do andysona i jego produktów po tym jak w kilku przypadkach mi odmówił posłuszeństwa zaraz po podłączeniu (nieraz z hukiem).

Jakościowo i cenowo Tacens konkuruje z chieftekiem CFT, ja wolę chiefteca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacensa miałem w łapach, nie testowałem tej wersji, tylko słabszą 460. Nie mówię że jest zła ale ja mam uprzedzenie do andysona i jego produktów po tym jak w kilku przypadkach mi odmówił posłuszeństwa zaraz po podłączeniu (nieraz z hukiem).

Jakościowo i cenowo Tacens konkuruje z chieftekiem CFT, ja wolę chiefteca.

460 od 480 widze jest tansza o 70zl. Wiec chyba cos tam lepszego wsadzili.Ta 460 tak wyleciala? CZy inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

460 od 480 widze jest tansza o 70zl. Wiec chyba cos tam lepszego wsadzili.Ta 460 tak wyleciala? CZy inne?

Zgadza się. Pomijając odpinane okablowanie (które nie jest może fenomenalnie rozwiązane, jednak spełnia swoje zadanie), wersja 480W bazuje na zupełnie innej elektronice, o lepszej sprawności oraz stabilności napięc. To po prostu dwa różne zasilacze pomimo podobnej nazwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam BeQuiet Straight Power 350W. Chciałem ciszy to dostałem. Grzał sie mocno. W końcu grzebiąc w komputerze zerknąłem, ze wiatrak się nie kręci. Minus za to, że uwaloną sztuke kupiłem - pewnie wtyczka nei włożona lub wentylator zepsuty. Plus taki, że pasywnie ciagnał sprzęt z podpisu, przez ok miesiac, dopóki nie zauważyłem jego wady, a że często kilkanaście godzin koduje filmy to obciazenie nie robiło na nim wrażenia :) Teraz odsyłam na gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi