Ruonim Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) WItam chce kupic cichy cichy i cichy i trzymający bardzo dobrze napiecia zasilacz. Zastanawiam sie nad tamtymi dwoma. RZeczy jak w sigu + 7900gs za pare dni+2 katody+4 wentyle+panel kontrolujacy wentylatory + dvdrw+cdrw Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jak na moje ucho cichszy bedzie Tacens a Be Quiet! powinien Ci zapewnić trochę stabilniejsze napięcia. W tym przedziale cenowym jest jednak jeszcze jeden zasilacz, na który warto zwrócic uwagę: http://zenfist.pl/pID/279.htm i w tej cenie jest to zdecydowany faworyt jesli chodzi o stabilność napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Warto przeczytać... Podsumowując - Tacens Valeo Smart 480W :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 W tym przedziale cenowym jest jednak jeszcze jeden zasilacz, na który warto zwrócic uwagę: http://zenfist.pl/pID/279.htm i w tej cenie jest to zdecydowany faworyt jesli chodzi o stabilność napięć. Ja bym powiedzial ze raczej w TEJ cenie, bo tu juz absolutnie konkurencja wymieka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Chodziło mi o to, że wcześniej ten zasilacz kosztował 479 zł. Co do ceny z linka, to warto by było zapytać o dostepność bojest dość dziwna :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Tacens przy topowerze jest niczym. A ten niby test nic nie udowodnił. Zasilacze Andysona, a do takowych nalezy tacens, nigdy nie stanowiły czołówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Tacens przy topowerze jest niczym. A ten niby test nic nie udowodnił. Zasilacze Andysona, a do takowych nalezy tacens, nigdy nie stanowiły czołówki. a świat idzie do przodu ;) http://www.jonnyguru.com/review_details.php?id=45 http://www.silentpcreview.com/article708-page1.html kolejny dobry andyson... Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Podajesz linki do recek tego samego zasilacza. Zmienili dośc mocno konstrukcje w porównaniu do Tacensa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Podajesz linki do recek tego samego zasilacza. wiem ;] żeby nie było wątpliwości co do wyników testów ;) Zmienili dośc mocno konstrukcje w porównaniu do Tacensa. tak - zajrzyj do Aeris ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Heh niektorzy sa slepi rozwazalem tacensa i be quiet,a tu mi jakis wciskaja inne. Bez nawet uzasadnienia. Benito w przeciwienstwie do zenfista nie uzasadniles zadnego wskazanego zasilacza, mniej lub bardziej wiarygodnym zrodlem. Tacens przy topowerze jest niczym. A ten niby test nic nie udowodnił. Zasilacze Andysona, a do takowych nalezy tacens, nigdy nie stanowiły czołówki. A skad wiesz? Miales w rekach uzywales? Testowales? To tak samo moglbym mojego neoteca polecac ludzia, bo wysmienicie trzyma napiecia, ale ze chodzi jak traktor to by sie przemilczalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jako że jesteś początkujący to powinieneś się nieco dowiedzieć w czym się specjalizuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 No dobrze BENITO, ale powiedz czy miałeś w rękach ten zasilacz i czy go stestowałeś? Może faktycznie jest niezły? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Benito w przeciwienstwie do zenfista nie uzasadniles zadnego wskazanego zasilacza, mniej lub bardziej wiarygodnym zrodlem. A skad wiesz? Miales w rekach uzywales? Testowales? Hmmm, jakby Ci tu powiedzieć kolego "nowoprzybyły".... Popełniłeś delikatne Faux Pau. Tak się składa, ze jak Benito mówi , ze dobry jest zasilacz to z reguły tak jest. Chłop ma wiedzę w tym zakresie i polecam posłuchac co mówi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tacensa miałem w łapach, nie testowałem tej wersji, tylko słabszą 460. Nie mówię że jest zła ale ja mam uprzedzenie do andysona i jego produktów po tym jak w kilku przypadkach mi odmówił posłuszeństwa zaraz po podłączeniu (nieraz z hukiem). Jakościowo i cenowo Tacens konkuruje z chieftekiem CFT, ja wolę chiefteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tacensa miałem w łapach, nie testowałem tej wersji, tylko słabszą 460. Nie mówię że jest zła ale ja mam uprzedzenie do andysona i jego produktów po tym jak w kilku przypadkach mi odmówił posłuszeństwa zaraz po podłączeniu (nieraz z hukiem). Jakościowo i cenowo Tacens konkuruje z chieftekiem CFT, ja wolę chiefteca. 460 od 480 widze jest tansza o 70zl. Wiec chyba cos tam lepszego wsadzili.Ta 460 tak wyleciala? CZy inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wyleciał Aerocool, też Andysona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 460 od 480 widze jest tansza o 70zl. Wiec chyba cos tam lepszego wsadzili.Ta 460 tak wyleciala? CZy inne? Zgadza się. Pomijając odpinane okablowanie (które nie jest może fenomenalnie rozwiązane, jednak spełnia swoje zadanie), wersja 480W bazuje na zupełnie innej elektronice, o lepszej sprawności oraz stabilności napięc. To po prostu dwa różne zasilacze pomimo podobnej nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jeszcze jedno, macie sobie do poczytania o kolejnym klonie Andysona, najsłabszy Topower P7 rozkłada go na łopatki. http://pimpmycase.pl/readarticle.php?article_id=73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Straight Power'y to niezle zasilki i calkiem ciche (z tego co slyszalem na temat modelu 350W), w srodku to sprawny fortron GLN, bardzo ciekawe zasilacze, a wydaje sie ze dosc malo popularne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Mam BeQuiet Straight Power 350W. Chciałem ciszy to dostałem. Grzał sie mocno. W końcu grzebiąc w komputerze zerknąłem, ze wiatrak się nie kręci. Minus za to, że uwaloną sztuke kupiłem - pewnie wtyczka nei włożona lub wentylator zepsuty. Plus taki, że pasywnie ciagnał sprzęt z podpisu, przez ok miesiac, dopóki nie zauważyłem jego wady, a że często kilkanaście godzin koduje filmy to obciazenie nie robiło na nim wrażenia :) Teraz odsyłam na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...