Skocz do zawartości
kubcio

[o]>-:. Najlepszy bzyczek na P4 powyzej 2,5 Ghz .:-<[o

Rekomendowane odpowiedzi

może dlatego ze posta dales o godzinie 1 w nocy i masz pretensjie o 2 ;P jak bys mial za 2tygodnie to rozumiem :lol:

ja sie wypowiem ze mam boxa i mi starcza ;) temperatura 28 bez krecenia ;) z zamknieta buda a krecony to max 38 ale mocno obciazony tak standard to 34-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O czlowieku nie dosc ze jest srodek nocy a Ty pomyliles fora to domagasz sie natychmiastowej odpowiedzi :?:

SZUKAJ !!!

masz link z dobrego forum http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=21987

masz link do testow http://www.overclockers.com/articles373/ z ktorego wynika ze do PIV jest na rynku kilka wydajniejszych ale pewnie slabo z dostepnoscia chociaz jakpamietam w Pccooler.pl mieli tego wydajnego CoolerMastera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może dlatego ze posta dales o godzinie 1 w nocy i masz pretensjie o 2 ;P jak bys mial za 2tygodnie to rozumiem :lol:

ja sie wypowiem ze mam boxa i mi starcza ;) temperatura 28 bez krecenia ;) z zamknieta buda a krecony to max 38 ale mocno obciazony tak standard to 34-5

????? no to nie wiem czemu ja mam przy pracy takiej ja teraz GG wlczone winamp i explorer i na tym wentylu od intela mam 42 stopnie wlaczylem gierke pogralem z 30 minu wchodze patrze na temp 50 stopni !!!! nie mozliwe ze na tym wentylu co ja masz taka temp....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

????? no to nie wiem czemu ja mam przy pracy takiej ja teraz GG wlczone winamp i explorer i na tym wentylu od intela mam 42 stopnie wlaczylem gierke pogralem z 30 minu wchodze patrze na temp 50 stopni !!!! nie mozliwe ze na tym wentylu co ja masz taka temp....
Mozliwe, po Lukasek ma widocznie zamiast ciach!owego plastra naklejonego na podstawie Coolera jakas paste termoprzewodzaca na bazie srebra.

Wiec zdejmij Cooler i sprawdz.

Kup sobie Arctic Silver III

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam miedzianego Zalmana. Obecnie mam proca na 2,98GHz i temperatury nawet po długim graniu nie przekraczają 58-60 stopni (wentyl na 5V - 1300 obrotów). Cisza jest nie do przecenienia !!! (już mnie dyski zaczunają wpieniać... :wink:

Miałem również Volcano 7+. Shit straszny !!! Musiałem przerabiać mocowania bo elementy podtrzymujące radiator opierały mi się o mocowanie chipset-u. Temperatury przy High nawet na wykręconym procku nie przekraczały 50 stopni ale od gwizdu myslałem , że zwariuję.

BOX-owy cooler to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż V7+. Temperatury są wyższe o 2-3 stopnie ale pracuje dużo ciszej niż V7+ nawet w trybie low. Miałem założony zarówno z czarną tasmą jak i na srebrnej paście od Titana. Różnicy w temperaturach nie zauważylem żadnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...