Skocz do zawartości
krzyysiu

Wc Pod Dfi Lp Nf4 Do 800pln

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel poprosił mnie, żebym złożył mu WC do 800zł - to chyba dużo nie? :blink: :lol:

Konfig to:

Venice 3000+ @2,35GHz defaultowe V

GF7900GS Zalman

DFI LanParty nF4

buda: TT Tsunami

Chłodnica będzie na zewnątrz (w budzie nie ma miejsca <_< ). Nie chce pasywnego - uwielbia szum wiatraków :blink:.

Głośność nie jest priorytetem, wręcz można pominąć ten parametr (tak, wiem... dziwny jest :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='28 gru 2006, 15:44' post='2444014']

W takim razie 3xDelta... :lol:

Nie no żartowałem. Rodzinka Frostów z Realitynet, do tego Cooltec Triple, Coolriver i 3 Akasy Black.

Bloki 290 zł

Pompka 120 zł

Chłodnica 225 zł

Wentylatory 75 zł

W sumie: 710 zł

Frosta NB raczej nie zapnie na nf4 trzeba czekac az sie colder NB ukaże to tylko taka mała uwaga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy ma wyjść ten colder? Jak coś to można kupić narazie na CPU i GPU, a na coldera poczekać...

A widziałem kiedyś takie stojące pionowe chłodnice, ile może taka kosztować? Byłoby to lepsze bo i tak ma być na zewnątrz...

Dzięki za odpowiedzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy ma wyjść ten colder? Jak coś to można kupić narazie na CPU i GPU, a na coldera poczekać...

A widziałem kiedyś takie stojące pionowe chłodnice, ile może taka kosztować? Byłoby to lepsze bo i tak ma być na zewnątrz...

Dzięki za odpowiedzi!

Jak gadałem z samem to powiedział ze na poczatku stycznia nawet taki termin ma w sygnaturce podany :D

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel poprosił mnie, żebym złożył mu WC

Kumpel i ja jesteśmy leniami . Nie chce nam się czytać przyklejonych topiców , ani szukać na forum. Przyjdę , napiszę , odpiszą i jest fajnie . Jeszcze jakby ktoś przyjechał i złożył to WC bo sam nie wiem jak ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel i ja jesteśmy leniami . Nie chce nam się czytać przyklejonych topiców , ani szukać na forum. Przyjdę , napiszę , odpiszą i jest fajnie . Jeszcze jakby ktoś przyjechał i złożył to WC bo sam nie wiem jak ;/

Tak, jestem leniem ;] Kumpel nie ma tu konta.

A złożyć chętnie złoże, tylko się na tym nie znam <_< . Jedyna hydraulika jaką się zajmowałem to montarz pompy w studni :blink:.

Pokaż mi w tym dziale przyklejony temat o tym co opłaca się kupić ;]. W starych tematach IMO nie ma co patrzeć bo jak wiemy rynek wciąż się zmienia.

Edytowane przez krzyysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A złożyć chętnie złoże, tylko się na tym nie znam <_< . Jedyna hydraulika jaką się zajmowałem to montarz pompy w studni :blink:.

Pokaż mi w tym dziale przyklejony temat o tym co opłaca się kupić ;]. W starych tematach IMO nie ma co patrzeć bo jak wiemy rynek wciąż się zmienia.

to se kup okulary jak niedowidzisz przyklejonych tematow :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jesteś leniem , ale WC koledze robisz ?

2. No jak się nie znasz to się poznaj bo nikt ci do domu nie przyjedzie żeby złożyć.

3. "montarz" przez "Ż"

4.

Klik! - 1

Klik! - 2Klik! - 3Klik! 4Klik! - 5Klik!- 6Klik! -7

Dalej wymieniać ? Ludzie zlitujcie się ! To już jest głupota :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie spokoj , kazdy ma inne wymagania . a znalesc samemu wcale nie jest tak latwo to czego sie szuka.

ogolnie puma podal bardzo dobry i wydajny zestawik jezeli czesci maja byc nowe z sklepow. jezeli ma pojsc w wydajnosc to pompke mozna na lainga zmienic jakiegos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

to nie rozumiem po co w takim razie jest forum "co kupić" skoro wszystko juz jest napisane gdzie indziej :D

Ale swoją drogą poczytać nie zaszkodzi.

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma takiego :lol: :lol:

a w poradniku są wymienione tylko bloki na cpu z czego ponad połowy nie da się kupić już z pierwszej ręki. Jeżeli odsyłacie go do poradnika to sami złóżcie z pokazanych tam elementów WC, ... loteria, bo samo wymienienie kilku nazw nie pomoże w wyborze. (bez obrazy dla poradnika, który jest dobry dla osób, które zaczynają, ale nie powie co kupić... IMO)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie rozumiem po co w takim razie jest forum "co kupić" skoro wszystko juz jest napisane gdzie indziej :D

Ale swoją drogą poczytać nie zaszkodzi.

Tak, ale pamietaj, ze w poradniku ma linki do sklepow, bo napisane wszytkie podstawy i moglby chociaz samemu cos zaprojektowac, a potem dopiero pisac w co kupic...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobimy poradnik co kupic w dziale co kupic i po problemie :wink:

FAQ rzeczywiscie raczej zahacza o cale zagadnienie, teorie i zasady. Konkretnie co dzis jest na rynku i co warto i za ile - to juz nie koniecznie.

Jednak sprawa takiego poradnika przy tak bliskim kontakcie sprzedawcow z forum jest delikatna, nie chcemy nikogo faworyzowac :wink:

Nie faworyzujac - w tym zestawie mozna zwrocic uwage na pakiet blokow z x4pro, tez ceny dobre i przyzwoita wydajnosc.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może żeby zakończyć kawalkady takich i podobych pytań możnaby zrobić jakiś jeden temat zbiorczy z propozycjami różnych konfiguracji? Coś ala Poradnik, tylko poradnik "Co kupić" :) . Byłoby przynajmniej do czego odsyłać i możnaby z czystym sumieniem zamykać tematy takie jak ten.

EDIT:

:D nie zdążyłem

Edytowane przez Diverse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Nie faworyzujac - w tym zestawie mozna zwrocic uwage na pakiet blokow z x4pro, tez ceny dobre i przyzwoita wydajnosc.

To tak, ale jakość, wiele osób się skarży na bardzo słabą jakość wykonania, liczne obicia, obtarcia itp.

Już lepiej kupić coś z RN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich przykładowych konfiguracji mogło by być setki, a nie wszystko co "polecałby" autor może podobać się interesantowi. Poza tym osoba pisząca na 100% faworyzowałaby swoje ulubione produkty. IMO chyba nie da się napisać sensownego poradnika "co kupić".

edit: hahaha dobry przykład z x4pro i relitynet na górze ;)

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie jedna osoba by się tym zajęła, tylko kolektyw :)

Możnaby też pogrupować na działy np. bloki CPU, podzielone na 3 kategorie cenowe i do każdego krótki opis, podobnie z resztą bloków, pompami i chłodnicami, resztę ustrojstwa można sobie darować.

Żeby ni była to opinia jednej osoby możnaby na początku założyć temat testowy, z przykładowymi opisami a w dyskusji możnaby zgłaszać poprawki, etc. Później, po uzyskaniu w miarę akceptowalnego konsensusu temat zostałby zamknięty / wszelkie poprawki wprowadzane po zgodzie moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co jest dział 'co kupić' skoro nie ma tu ani jednego przyklejonego tematu i nie można o nic zapytać? :-|

W takim razie 3xDelta... :lol:

Nie no żartowałem. Rodzinka Frostów z Realitynet, do tego Cooltec Triple, Coolriver i 3 Akasy Black.

Bloki 290 zł

Pompka 120 zł

Chłodnica 225 zł

Wentylatory 75 zł

W sumie: 710 zł

Ale... on chce najwydajniejsze i najgłośniejsze wiatraki na rynku :blink: Najgłośniejsze nie koniecznie, ale mają łeb urywać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie jedna osoba by się tym zajęła, tylko kolektyw :)

Możnaby też pogrupować na działy np. bloki CPU, podzielone na 3 kategorie cenowe i do każdego krótki opis, podobnie z resztą bloków, pompami i chłodnicami, resztę ustrojstwa można sobie darować.

Żeby ni była to opinia jednej osoby możnaby na początku założyć temat testowy, z przykładowymi opisami a w dyskusji możnaby zgłaszać poprawki, etc. Później, po uzyskaniu w miarę akceptowalnego konsensusu temat zostałby zamknięty / wszelkie poprawki wprowadzane po zgodzie moderatora.

"Jeżeli uważasz, że brakuje tu jakiejś informacji lub coś jest wpisane i nie do końca zrozumiałe - możesz napisać o tym w tym temacie."

Wystarczy napisac porządny tekst a wkleje go do poradnika - marudzic latwo, ale juz cos zrobic to nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jeżeli uważasz, że brakuje tu jakiejś informacji lub coś jest wpisane i nie do końca zrozumiałe - możesz napisać o tym w tym temacie."

Wystarczy napisac porządny tekst a wkleje go do poradnika - marudzic latwo, ale juz cos zrobic to nie.

Ale to by był drugi niezależny poradnik, tyle że rynkowy. I nie marudzę, to tylko taki soie nie zobowiązujący projekt. I zająć się tym ewentualnie powinien ktoś, kto cieszy się że się tak wyrażę zaufaniem forumowym i ma jakieś większe doświadczenie, a siebie za takiego nie uważam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to by był drugi niezależny poradnik, tyle że rynkowy. I nie marudzę, to tylko taki soie nie zobowiązujący projekt. I zająć się tym ewentualnie powinien ktoś, kto cieszy się że się tak wyrażę zaufaniem forumowym i ma jakieś większe doświadczenie, a siebie za takiego nie uważam :wink:

no ale jest temat, w ktorym mozesz zaproponowac kilka zestawow, pare osob skomentuje i ja to z checia dodam do poradnika, przeciez nie moge wszytkiego sam robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie jest realne napisanie poradnika "co kupić". Jak się chce coś złożyć, to testy są w necie, wystarczy użyć googli czy szukajki forumowej i samemu wysnuć wnioski i coś wybrać. WC jest dość "osobistą" (hahaha) sprawą i jedna(czy kilka, bo kilkadziesiąt nigdy się nie dogada i zawsze będą jakiś ale) osoba nie jest w stanie takim poradnikiem zadowolić każdego, bo wszyscy kierują się innymi kryteriami przy wyborze elementów. Zresztą nawet z 10 takimi poradnikami przyklejonymi takie pytania by nie zniknęły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą nawet z 10 takimi poradnikami przyklejonymi takie pytania by nie zniknęły...

Święte słowa, niestety tak jest, było i zawsze będzie. Nikomu się nie chce czytać poradników, jak i tak łatwiej napisać jedno zdanie: "Mam tyle i tyle kasy, złóżcie mi wc"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...