Skocz do zawartości
basik

Blueconnetc - Konfiguracja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z forumowiczow korzysta z bluconnecta ? Czy mogl by mi ktos napisac jak to skonfigurowac na win xp ?

Mam to zrobic kolezance. Modemem jest tutaj telefon, ktory laczy sie z laptopem, ale na wyswietlaczu telefonu pojawia sie napis ZAABONUJ GPRS. O co chodzi ? Byla ponoc w erze i z tego telefonu uruchomili internet na innym laptopie.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś w zasięgu UMTS'a (jeśli masz odpowiedni modem) :?: Interesowałby mnie w tej sytuacji HSDPA, w Chipie pisali o realnym transferze 1,3-1,4 Mbit/s - szukam potwierdzenia.

Możliwe, że w styczniu dostanę na miesiąć modem USB (UMTS) z BlueConnectem do testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo to wszystko pojmuje. W internecie pewien gosc opisywal podobny problem do mojego. Odpisano mu cos takeigo:

"A dodałeś we właściowościach zaawansowanych modemu odpowiedniego stringa typu:

^sgauth=1 ;+cgdcont=1 ,"IP","erainternet" ?

Własciwie to chyba w taktaku powinno być "erainternettt".

Drugi myk to we własciwościach TCP/IP trzeba wpisać serwer DNS 213.158.194.1"

Ja bede sie tym bawil dopiero w przyszlym tyg. Niestety dalej nie wiele wiem na ten temat. Inni poejrzewaja zle skonfigurowany gprs w telefonie, ale dziwi mnie fakt, ze w salonie ery gosc uruchomil internet przez ten tel na innym kompie. Edytowane przez basik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi