basik Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Czy ktos z forumowiczow korzysta z bluconnecta ? Czy mogl by mi ktos napisac jak to skonfigurowac na win xp ? Mam to zrobic kolezance. Modemem jest tutaj telefon, ktory laczy sie z laptopem, ale na wyswietlaczu telefonu pojawia sie napis ZAABONUJ GPRS. O co chodzi ? Byla ponoc w erze i z tego telefonu uruchomili internet na innym laptopie. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Podłącz telefon kablem, zainstaluj modem. APN: internet login/hasło: erawap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 login/hasło: erawapke? co ma wap do blueconnecta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jesteś w zasięgu UMTS'a (jeśli masz odpowiedni modem) :?: Interesowałby mnie w tej sytuacji HSDPA, w Chipie pisali o realnym transferze 1,3-1,4 Mbit/s - szukam potwierdzenia. Możliwe, że w styczniu dostanę na miesiąć modem USB (UMTS) z BlueConnectem do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) nie bardzo to wszystko pojmuje. W internecie pewien gosc opisywal podobny problem do mojego. Odpisano mu cos takeigo: "A dodałeś we właściowościach zaawansowanych modemu odpowiedniego stringa typu: ^sgauth=1 ;+cgdcont=1 ,"IP","erainternet" ? Własciwie to chyba w taktaku powinno być "erainternettt". Drugi myk to we własciwościach TCP/IP trzeba wpisać serwer DNS 213.158.194.1" Ja bede sie tym bawil dopiero w przyszlym tyg. Niestety dalej nie wiele wiem na ten temat. Inni poejrzewaja zle skonfigurowany gprs w telefonie, ale dziwi mnie fakt, ze w salonie ery gosc uruchomil internet przez ten tel na innym kompie. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...