Zbooky Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Hejo! Mam w kompie płytę Abit BX133Raid (440BX), Proc c600 i dwie kości ram każda 64 mega i 133 Mhz. Czy mogę w jakikolwiek sposób przyśpieszyć działanie kompa poprzez puszczenie jakiejś synchroniczności? W końcu ramy sa dwa razy szybsze niż FSB procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jak masz w biosie cos w stylu "ram clock" HCL+33 to zaznacz to jesli proc chodzi na 66mhz to ramy beda chodzic na 100mhz 8) zawsze mozesz sprobowac przetaktowac FSB proca na 75mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Człowieku. Zacznij od puszczenia tej cholernej 600 na 900. Później męcz się z pamięciami. Dziś wieczorem będę u rodziców - tam stoi sprzęt identyczny jak twój, tylko z 2x128 i C600@900 od ponad roku - wtedy zobaczę jak to wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 :D Major Zadek ma rację puszczaj go śmiało na 100 MHz więkoszość egzemplarzy chodzi na tej magistrali bez problemu, jakby się wieszał zwiększ mu napięcie o 0,1 lub 0,2 V :o Te procki dobrze się kręcą :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbooky Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Mój się strasznie marnie kręci - na 88 MHz chodzi jeszcze śmiało, ale już na 90 mhz FSB żaden system się nie uruchamia - "błąd ochrony". Napięcia daje na full i nic to nie zmienia. Mam cooler goldenorb, dałem za niego 5 dych parę lat temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jeżeli napięcie domyślne masz 1,5V to z podkręcania nici - dobrze kręciły sie wersje cC0 z nap. 1,7V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbooky Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 takie właśnie mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...