welyk Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Chciałem sobie zrobić filharmonię w autku :P Mam stare radyjko Sony o mocy 4x25W :], głośniki z przodu jakies takie ciche mi sie zdawały więc kupiłem jakies "wypasione" PowerTec i o dziwo jak podłączyłem grały wyraźnie słabiej od starych. Stare okazały się Pioniery prawdziwe o parametrach: moc muzyczna 50W moc nominalna 10W imp. 4 Ohm Nowe PowerTec: moc muzyczna 200W "normal output power" jak to napisali 90W imp. 4 Ohm wiem ze te moce teraz piszą jakies kosmiczne ale tak czy inaczej te nowe głośniki maja sporo wiekszy magnest itd... chyba powinny byc nieco lepsze od starych? czy mozliwe zeby to radyjko było za słabe czy tez te głośniki sa takie dupiaste? EDIT: sory, nie zauwazyłem przyklejonego :/ jak ktos moze to niech wywali ten wątek a moj post przerzuci do tego przyklejonego. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez welyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Przyklejonego tematu nie widać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 To się nazywa efektywność. Po prostu stare głośniki mają lepszą efektywność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 DaRoN napisał już chyba dość jasno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...