Skocz do zawartości
wicuś

Geil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Kupiłem pamięci Geil Ultra X DDR400 2.2.2.5 Wkładam do komputera,odpalam,a tu zonk pamięci startują na 2.3.2.5. Ustawiam ręcznie na 2.2.2.5 podnosze napięcie do 2.7V i 2.8V,a komputer w ogóle nie chce odpalić.Odpala za to na 2.3.2.5.W czym jest problem?Dlaczego nie chce pracować na 2.2.2.5 jak podaje producent.Kupując je liczyłem że dostane na kościach samsunga lub winbond,podałem nawet nr.seryjne:

PN1243 -> są na chipach Winbond BH5

PN0746 -> są na chipach Samsung TCCD

Dostałem kości o numerze PN2335,co to za kości?

Reszta konfigu to: DFI LP Ultra-D,Athlon 3700+ San Diego.Na poprzednich geilach nie miałem tego problemu,ale się słabo kręciły więc postanowiłem je zmienić (miałem te niebieskie 2,5.3.3.6).W czym leży problem?? :mur:

Edytowane przez wicuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios masz najnowszy?

Generalnie TCCD nie potrzebuja wysokiego napięcia żeby latać na takich timingach.

Jesli to jest BH-5 i w SPD maja wpisane 400 i dwójki to też powinny latać...

pewnien jesteś że na 200MHz je startujesz? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robiłem tak (mam ten sam sprzęt):

1.Zamieniłem kości miejscami-nie pomogło.

2.Zamieniłem kości bankami-też lipa.

3.Bios 0406-i działa- mogę zmieniać timingi-ale div muszę tak ustawiać żeby pracowały 200(400) MHz inaczej robi się nerwowo.

Sandi teraz na 3025, a pamięci 200Mhz 2-2-2-5 :mur: , raz lub dwa wystartowały mi na 260-ale system bardzo niestabilny i resecik :cry:

Napisz jak poszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi