pszczepan Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam ! Wszystko działało i przestało. Kiedyś na samym początku też było ciężko zrobić aby komp ją wykrył, ale w końcu działało. Teraz próbowałem tego samego, wkładałem kartę w różne sloty, doinstalowałem Nieoficjalnego Service Packa dla WIN98 SE z lepszą obsługą USB. Zainstalowalem sterowniki dla USB i tego OPTI 82C861. Niby powinno zainstalować się z płyty WIN98, ale były problemy. Wszystkie sterowniki o które dopominał się system ściągnąłem z DRIVERGUIDE.COM i system nie wykazuje już żadnych zastrzeżeń. Konfliktu przerwania i pamięci dla tej karty również nie ma. Załączam zrzuty z MEnadżera urządzeń. Sprawdziłem w gniazdku USB i 5V mam; po włożeniu PEN Drive'a pali się kontrolka w pendrivie,..... a SYSTEM NADAL NIE WIDZI urządzeń USB. Czy jestem jeszcze jakoś w stanie sprawdzić, czy ta karta jest uszkodzona czy OK - Zachowanie karty jest w porządku, pewnie gdyby była uszkodzona, to win by nie próbował jej zainstalować. To są moje domysły, a co myślą o tym Spece. pozdrawiam PAwel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Podłącz urządzenie do USB i zrestartuj system, moze zadziala. 98 ma problemy z widzeniem urządzeń podłączonych w juz uruchomionym systemie. No i zainstaluj sterowniki do urządzenia ktore chcesz podłączyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczepan Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mogę doinstalować sterowniki dla Pendrive'a, ale jeśli nawet ich nie ma to i tak system powiniien to wykryć i WIN powinien zapytać się o sterowniki do obsługi - czy nie tak? Z wlożonym Pendrivem restartowałem i nic. Jakieś jeszcze rady? pozdr Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczepan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam ! Dopiero format HDD i instalacja WIN98 na nowo - nie nadpisanie WIN'a - spowodowało, ze urządzenia USB system widzi. Dzięki za rady Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...