macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Problem polega na tym, że po mocniejszym dokręceniu nakrętki następuje zablokowanie wirnika, a po poluzowaniu pompa chodzi (czasami zaskrobocze bo są luzy), ale kapie woda przy nakrętce. Spotkał się ktoś z takim problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 O jaką nakrętkę ci chodzi? O to mosiężne coś, do czego przykręca się złączki? Mi tego wogle nie udało się odkręcić, ale fabrycznie przykręcone jest tak, że jakieś 3-4mm gwintu pozostaje na wierzchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 O jaką nakrętkę ci chodzi? O to mosiężne coś, do czego przykręca się złączki? Mi tego wogle nie udało się odkręcić, ale fabrycznie przykręcone jest tak, że jakieś 3-4mm gwintu pozostaje na wierzchu. Tak, taka duża nakrętka, którą dokręca się mosiężny korpus z wlotem i wylotem. Ja dostałem ją z lekko odkręconym korpusem. Jest tam tylko wirnik czy jeszcze coś powinno być? Uszczelka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 NIe widać, ale na pewno powinna być uszczelka, bo sam gwint jest nieszczelny, jak to zdążyłeś zauważyć :) A co jest w środku, to ci nie powiem, bo za cholerę nie mogę tego odkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 jw. korcilo mnie by to odkrecic ale nie dalem rady :lol:. mam 3-4mm gwintu. fotke chcesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) jw. korcilo mnie by to odkrecic ale nie dalem rady :lol:. mam 3-4mm gwintu. fotke chcesz?Kombinowałem, ale chyba pompa jest wadliwa. Jutro jadę na wymianę na nową. Dzwoniłem do serwisu LFP i pierwszy raz mają taki problem (ogólnie pierwszy problem z tą pompą:). Jak dokręciłem na maksa to też zostaje 3-4mm gwintu a wirnik ani rusz. Dopiero jak poluzuję ten korpus to zaczyna się kręcić. Tak czy siak dzięki za odzew. Liczą się chęci i masz + To znaczy macie +. Nie wiem co się stało z pompą. Niby jak docisnę wirnik do korpusu ręcznie to się obraca lekko, jak docisnę do szpicy silnika to tak samo. A po dokręceniu ni rusz. thx all Edytowane 29 Grudnia 2006 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kombinowałem, ale chyba pompa jest wadliwa. Jutro jadę na wymianę na nową.Albo mili panowie powiedzą Ci, że pompa była rozkręcana i jest to uszkodzenie z winy użytkownika :rolleyes: Nie, no żartuję :wink:. Skoro to faktycznie tak rzadka sytuacja, to nie powinni IMO specjalnie się burzyć. U mnie również widać nieco gwintu i jest dokręcone do oporu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Albo mili panowie powiedzą Ci, że pompa była rozkręcana i jest to uszkodzenie z winy użytkownika :rolleyes: Nie, no żartuję :wink:. Skoro to faktycznie tak rzadka sytuacja, to nie powinni IMO specjalnie się burzyć. U mnie również widać nieco gwintu i jest dokręcone do oporu. Pompa wymieniona. Nie wiem co było grane. Tę podłączyłem i od razu śmiga. A ta ciiiiiiszaaAAAA!!!!! Skąpy 2 razy traci bez dwóch zdań bo ja za drugim razem wybrałem odpowiednią pompę. Teraz będzie sprzęt tylko najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...