Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !! Mam zewnętrzną kartę dźwiękową SOUND BLASTER LIVE 24-bit EXTERNAL

Dołączona grafika

i ostatnio zauważyłem drobny problem. Mianowicie strasznie szumi mi wejście mikrofonowe, ale tylko wtedy, gdy coś wepnę w wejście mikrofonowe/line-in. Można ograniczyć szumienie poprzez skręcenie suwaka na minimum, ale wtedy mikrofon zbiera strasznie słabo ( a mikrofon jest dobry po podpięty do mojej starej dźwiękówki zbiera praktycznie z całego pokoju ), a jak podkręcę na maksa szumi....

Czy ktoś wie co z tym można zrobić ??

Czy ktoś kto posiada tą albo podobną kartę ( creative sb surround 5.1 ) też miał takie problemy ( lub też nie ) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !! Mam zewnętrzną kartę dźwiękową SOUND BLASTER LIVE 24-bit EXTERNAL

Dołączona grafika

i ostatnio zauważyłem drobny problem. Mianowicie strasznie szumi mi wejście mikrofonowe, ale tylko wtedy, gdy coś wepnę w wejście mikrofonowe/line-in. Można ograniczyć szumienie poprzez skręcenie suwaka na minimum, ale wtedy mikrofon zbiera strasznie słabo ( a mikrofon jest dobry po podpięty do mojej starej dźwiękówki zbiera praktycznie z całego pokoju ), a jak podkręcę na maksa szumi....

Czy ktoś wie co z tym można zrobić ??

Czy ktoś kto posiada tą albo podobną kartę ( creative sb surround 5.1 ) też miał takie problemy ( lub też nie ) ??

Witam

Mam podobną kartę (kolor szary + pilot), niestety problem jest ten sam. Mikrofon jest na pewno dobry. Temat odnalazłem w googlach, jest co prawda z 2006 roku, ale do tej pory nikt nie odpowiedział na niego w pełni satysfakcjonująco. Może ktoś zna teraz odpowiedź co zrobić żeby mikrofon nie szumiał? Jest co prawda aplikacja w EAX Advanced HD - Clean-up, która trochę wycisza szumy, jednak robi to kosztem jakości (pojawiają się petaliczne dzwięki) i nie działa tak jak trzeba (tylko i wyłącznie odsłuch - w przypadku nagrań czy rozmowy - druga osoba nadal słyszy szumy, a opcji nie da się zapisać...).

Może ktoś zna jakiś sposób z innych creative'ów?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi