alienth Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Witam. Planuje kupic nowy zasilacz bo jak mi sie wydaje stary poczciwy chieftec 360W DF juz nie bedzie dawal rady przy nowej konfiguracji. Duzo czytalem i zdecydowalem sie na tagana, jednak ciezko jest mi wybrac sposrod 2 modeli jakie sobie upatrzylem sa to: - Zasilacz Tagan TG480-U22 2force oraz - Zasilacz Tagan TG480-U15 Easycon Mysle ze to chyba dobry wybor. Chyba ze postawic na jedna silna linie 12V? Tutaj w obu modelach niby jest mozliwosc pracy na dwoch liniach 12V jak i na jednej lini12v Sprzet jaki ma ciagnac to - opteron 165 2,8GHz 1,5V (2 jajka oczywiscie) - gf 7900gs OC - 2x512MB RAM - dysk samsunga - DVD RW - okolo 7 fyrtakow w budzie no i wiadomo - nie chce sie czuc jak na lotnisku :) Prosze o pomoc i fachowa opinie. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez alienth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 kurna ile razy mozna o tych zasilaczach?????????? to nie jest dobry wybor! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 kurna ile razy mozna o tych zasilaczach?????????? to nie jest dobry wybor! Rozumiem wasze niezadowolenie i juz zniechecenie do tego typu pytan, ale prosze pomozcie jeszcze raz. Doczytalem i rozumiem dlaczego te tagany to kiepski wybor. Mam kolejne typy i prosze was o odpowiedz. Sa to: - Topower TOP-450P3 U12 EZ 450W oraz - Enermax Liberty 400W - czy rowniez Enermax Liberty tylko ze 500W choc juz duzo drozszy. Zasilka ma ciągnąć: - opterona 165 2,8GHz przy 1,5V na kazdym jajku - 7900gs OC - dysk i zagrywarka Rozumiem ze te zasilki podolaja, jednak chce miec zapas mocy bo w przyszlosci moze byc C2D i gf8800. Rowniez interesuje mnie wasza opinia na realny zapas mocy w kazdej z wymienionych zasilek. Jesli macie jakies inne typy to prosze podajcie je a nie piszcie tylko ze to kiepski wybor. Zalezy mi na ciszy, stabilnosci napiec, odpinanych kablach i dobrej mocy. Zasilator chce kupic na lata i chce miec pewnosc ze to bedzie dobry wybor. Jesli to pytanie wywoluje u was mdlosci i chec palniecia mnie w lepetyne to prosze nad tym zapanowac i jeszcze raz cierpliwie odpowiedziec mi na to pytanie, bede bardzo wdzieczny. Fundusze: ~350zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Użyj szukajki, w ciągu 48 godzin było o tym parę razy, ileż można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Sorry BENITO, nie wiem jak ja tej szukajki uzywalem ze nie moglem nic konkretnego znalesc :huh: Zdecydowalem sie dolozyc cos kasy i kupic cos takiego Topower TOP-627P6 EZ 520W Tylko prosze nie mowcie ze to kiepski wybor bo sie chyba pochlastam :mur: Niech tylko ktos napisze ze jest ok i zamawiam :unsure: Edytowane 1 Stycznia 2007 przez alienth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Czy tak ciezko zajrzec do paru tematow na pierwszej stronie? To dobra zasilka, ale wez ja TU lub TU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Daamain dzieki za info, zamawiam na dniach :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 p6 to bardzo dobry wybor. p3 zreszta tak samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Daamain dzieki za info, zamawiam na dniach :rolleyes: Nie ma problemu, ale nastepnym razem racz przejrzec tematy chocby z pierwszej strony, pare razy juz te linki dawalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 No i dostalem swojego Topowera TOP627 P6 520W. Paczke odebral ojciec bo ja bylem w pracy. Uradowany wracam o 22 do domu, otwieram paczke, zasilka oryginalnie zapakowana, ale patrze jakies wgniecenie na tekturowym pudelku - pewnie jakies lekkie pukniecie w transporcie, mysle. Otwieram pudelko patrze na to cudo a tutaj blacha powyginana :blink: W transporcie musialo niezle rypnac i to kilka razy bo w kilku miejscach sa zagiecia plachy. Mowie wam nigdy sie tak nie wkurzylem :angry: A najgorsze jest to ze juz z tym nic nie zrobie, jakbym odbieral paczke osobiscie to bym sprawdzil w jakim stanie jest zasilka, a tak to juz pozamiatane :mur: No ale nic, sprawdzilem "na sucho" czy zasilka daje poprawne napiecia, blache troszke naprostowalem i wsadzilem do kompa - zasilka dziala. Ale mowie wam ile mnie to nerwow kosztowalo :-| Co do samej zasilki to OC mi to niepoprawilo, zauwazylem natomiast troche cieplej w budzie - jakies 2 - 3* :? No ale nic mam nadzieje ze mi posluzy dlugo i ze te turbulencje dosc powazne w transporcie nie wplyna jakos na dalsze dzialanie zasilki. Kupiona w sklepie ANGELA. Kurier to UPS i mam cholerny zal do nich ze tak mi potraktowali paczke, mimo, iz bylo jak byk na niej napisane i ponaklejane naklejki ze trzeba sie z tym ostroznie obchodzic :mur: Sorry za OT ale musialem to napisac :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Heh, zajrzyj do tego tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 mozliwe ze czyms to wgnietli np jakas ciezka inna paczka a nie koniecznie tym rzucali :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jak narazie nawiazalem kontakt z Panem ze sklepu "Angela". Pan wypytywal o to jak ta usterka wyglada i zadawal jeszcze kilka pytan. Grzecznie odpisalem z prosba o uwzglednienie tego na gwarancji, ewentualnie wymiana na inna zasilke w podobnej cenie. Decyduje sie nawet jeszcze cos doplacic byle by miec sprawna zasilke i problem z glowy. Narazie czekam na odpowiedz. Kiedys kupowalem tam chyba obudowe i bardzo mi sie podobala obsluga. Mam nadzieje ze przychyla sie do mojej prosby i nie zostawia mnie z tym problemem. Tym bardziej ze ja nie potrafie stwierdzic czy to syczenie i piski to wina tego poturbowania w transporcie czy to czasem nie wada fabryczna bo zasilka byla zapakowana oryginalnie. Slyszalem duzo dobrych opini o sklepie "ANGELA" wiec teraz zobacze co one sa warte. Jak myslicie mam jakies szanse na pomyslne rozwiazanie sprawy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Myślę , że masz i to duże. Jeśli nie ma P6 to kup sobie chiefteca CFT 560 A12s lub A12c, są w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Myślę , że masz i to duże. Jeśli nie ma P6 to kup sobie chiefteca CFT 560 A12s lub A12c, są w podobnej cenie. Eh, wyslalem juz 2 maile, wczoraj jeden i dzis kolejny i cisza. Dzwonilem 2x to nikt nieodbiera... Moze jakis taki dzien dzis maja, nie wiem.... Co do tego chiefteca to jak sie on ma w stosunku do topowera 450W p3 EZ ? EDIT: Dogadalem sie i wymienia mi na 450W P3 EZ - troszke pewnie stratny jestem na tym ale trudno. Wazne ze bedzie problem z glowy :) Edytowane 11 Stycznia 2007 przez alienth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...