Skocz do zawartości
got3n

Sterownik Do Lcd Lg L1720b

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączę się do tematu. W moim przypadku potrzebny sterownik pod XP SP2 dla LCD Hyundai L72D, a nie LG, ale ideę mam podobną.

Za cholerę nie można ustawić trybu pracy powyżej 1024x768. Są tylko dwie opcje do wybrania (powyższa i 800x600). Nie można wybrać 1280x1024, która dla tego monitorka jest nominalną! Oczywiście grzebałem w panelu ATi, ale też nie doszedłem do końca co z tym zrobić. Próbowałem podłączyć monitor pod kartę 7300GT na innym kompie, ale tu to samo - pomimo innych sterowników - nvidia. Dlaczego producent nie wypuszcza sterowników pod WindowsXP? Są tylko pod ME/98.

Poza tym zauważyłem, że monitor nie będzie działał jeśli wcześniej w tym systemie pracowaliśmy na monitorze analogowym. Trzeba wejść w trybie VGA i zrestartować kompa (debilizm), w awaryjnym nic nie można z tym zrobić. Czy pozostaje mi reinstall windowsa, czy istnieją jednak jakieś sterowniki do tego badziewia? Dodam, że odinstalowanie sterowników do kart graficznych nic nie daje, monitor wygasza się przy załadowaniu nowo zainstalowanego sterownika karty. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi