Skocz do zawartości
ttiomek

Amd Sempron 3000+ Ile Z Niego Moza Wycisnac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem jakos nigdzie nie znalazlem :huh: ile mozna wycisnac z tego Semprona na podstawowym chlodzeniu :D ? Chlodzenie czyli radiator z wetylatorem dostalem w pudelku z prockiem a i moja konfiguracja ...

procek sempron 3000+, 384mb DDR, Karta graficzna GeForce 2 mx 200 po przerobce na Quadro2MXR/EX po porzadnym overclockingu :D i dysk maxtor 40GB. POMOCY :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta to K8 Triton tm series Ga-K8NS (rev.2.0) a zasilacz hmm nie weim dokladnie ale nie byl razem z obudowa tylko byl dokupiony osobno ... a gdzie mozna sprawdzic jaki to zaslilacz bez rozkrecania kompa ? :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

jak cos to zrobie fotke tej tabliczki na zasilaczu te cyferki duzo mi nie mowia ...

jak cos to zrobie fotke tej tabliczki na zasilaczu te cyferki duzo mi nie mowia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie że by sie przydał, ale co tam jak hardcore to hardcore, niema jakiegoś prądożernego konfigu więc może zasiłka jakoś wytrzyma :lol:

moze macie jakies propozycje do kupna nowego zasilacza icon_lol.gif icon_lol.gif

Fortron 350W??

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo mobo i procka, ale pod gorke idzie. myslalem, ze plytka nie daje rady ale po paru testach wychodzi na to, ze procek. nie moge wydusic z niego wiecej niz 2,2 niezaleznie czy 9x250 czy 8x280. Zupelnie jakby mu voltow brakowalo, a na tych 1,54 powinien chyba do 2,4 dociagnac ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo mobo i procka, ale pod gorke idzie. myslalem, ze plytka nie daje rady ale po paru testach wychodzi na to, ze procek. nie moge wydusic z niego wiecej niz 2,2 niezaleznie czy 9x250 czy 8x280. Zupelnie jakby mu voltow brakowalo, a na tych 1,54 powinien chyba do 2,4 dociagnac ;/

Jaki masz zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tematu to na www.wrozki.zobacz-ile-podkrecisz.com napewno ci powiedzą ile na nim wyciągniesz.

dzis z ranca podkrecilem go do 2016Mhz dobry poczatek dzis wieczorem runda 2 a przy 2ghz temperatura to 22C niezle nie przy podstawowym chlodzeniu z boksa

Gratulacje, 2016Mhz na tym zasilaczu. Poza tym że jest to robione na tej zasiłce to nic specjalnego.

22*C w idle prawda ?

Taka propozycja : Zaspuść mu SP04 na jakiś czas.

Będziesz wiedział jaka temp. w loadzie jest i może nawet dodatkowe efekty noworoczne ujrzysz.

BTW te "SIZE 5" w pierwszym poście to żart był ? Ty nie chciałeś tego napisać taką czcionką prawda ? :|

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajac zycie ten zasilacz byl razem z obudowa. Trudno. Twoj sprzet, Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu...

Oj tam gadanie!

Ja na mojej zasilce ladnie wyciagnelem i nic sie nie pali -.-

I bardzo stabilnie jest..

Tylko trzeba umiec , to wszystko xD

Hmm kumpel na podobnej plycie i na tym samym procku.. Tylko ze chyba mial troche lepszy zasilacz :)

Wyciagnal cos kolo 2300 mhz

Znajac zycie ten zasilacz byl razem z obudowa. Trudno. Twoj sprzet, Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu...

Oj tam gadanie!

Ja na mojej zasilce ladnie wyciagnelem i nic sie nie pali -.-

I bardzo stabilnie jest..

Tylko trzeba umiec , to wszystko xD

Edytowane przez AMDPRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze macie jakies propozycje do kupna nowego zasilacza :lol: :lol:

a i jeszcze jedno lepiej podkrecac w biosie czy w easy tune 5 ?

Bios i żadna zabawa jakimiś głupimi programikami....

zasilacz daje rade puki co max wydusilem przed chwilka 2,2 Ghz wiecej sie nie da bo zasilacz mi sie wylaczyl i sie troszke zdygalemn wiec dalej na tym zasilaczu nie ide :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Aha mi się 2 razy wyłączył, po tych 2 razach próbowałem włączyć i było po.......OC :lol2: i zasiłce :) więc lepiej to zmień zanim coś pociagnie za soba (amatorka :P) Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz?

modecoma 350 gtf (tego z poprzedniej serii produkcyjnej). juz na 9x240 prosi o volty jednak wiecej niz te 10% mu nie wyczaruje stad jak narazie max stabilne udalo mi sie uzyskac 9x245 i 8x270. slabo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi