ttiomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mam taki problem jakos nigdzie nie znalazlem :huh: ile mozna wycisnac z tego Semprona na podstawowym chlodzeniu :D ? Chlodzenie czyli radiator z wetylatorem dostalem w pudelku z prockiem a i moja konfiguracja ... procek sempron 3000+, 384mb DDR, Karta graficzna GeForce 2 mx 200 po przerobce na Quadro2MXR/EX po porzadnym overclockingu :D i dysk maxtor 40GB. POMOCY :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 sempron na s754? jak tam to mysle ze gdzies kolo 2.5 GHz powinienes zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Uzyj mozgu. Pozatym bez podania zasilacza i plyty glownej mozemy co najwyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Wróżek tu chyba nie ma z tego co pamiętam... Podaj dokładnie konfig komputera. Poza tym ile potrafi twój sprzęt nikt ci nie powie - musisz sam spróbować metodą prób i błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 plytka gigabyte nForce3 250 a zailacz 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Znajac zycie ten zasilacz byl razem z obudowa. Trudno. Twoj sprzet, Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 plytka gigabyte nForce3 250 a zailacz 350WBradzo dokładny konfig... Gigabyte zrobił kilka płyt na tym chipsecie, a zasilaczy 350W jest wiele. Podaj jakieś dokładniejsze dane!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Plyta to K8 Triton tm series Ga-K8NS (rev.2.0) a zasilacz hmm nie weim dokladnie ale nie byl razem z obudowa tylko byl dokupiony osobno ... a gdzie mozna sprawdzic jaki to zaslilacz bez rozkrecania kompa ? :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: jak cos to zrobie fotke tej tabliczki na zasilaczu te cyferki duzo mi nie mowia ... jak cos to zrobie fotke tej tabliczki na zasilaczu te cyferki duzo mi nie mowia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 to zrob fotke tej tabliczki ;) , ale do tego musisz rozkrecic kompa.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 jak cos to zrobie fotke tej tabliczki na zasilaczu bo niezbyt wiem oco tam chodzi :mur: :mur: :mur: :mur: AKYGA 350 w Model: lpe2-23 nie moglem zrobic fotki bo mi baterie wysiadly :-P :-P :-P ale tu macie model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 no to widze ze potrzebny byl by nowy zasilacz <_< pewnie jakis fortron 350 by styknal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Popieram xactiego. Na takim zasilaczu nie wróżę dobrego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Na tej płycie maksymalne Vcore to 1,55, więc taktowanie wyniesie około 2,5-2,7Ghz, oczywiście jeśli wiesz co robisz. Co do zasilacza, to nie ma to jak dreszczyk emocji. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 moze macie jakies propozycje do kupna nowego zasilacza :lol: :lol: a i jeszcze jedno lepiej podkrecac w biosie czy w easy tune 5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) No pewnie że by sie przydał, ale co tam jak hardcore to hardcore, niema jakiegoś prądożernego konfigu więc może zasiłka jakoś wytrzyma :lol: moze macie jakies propozycje do kupna nowego zasilacza icon_lol.gif icon_lol.gif Fortron 350W?? Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 w biosie... a co do zasilacza to juz mowilem ze fortron 350 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu...szkoda ze bym tego nie widzial... przynajmniej radoche bym mial tak jak u siebie jak moj zasilacz sie kopcil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 dzis z ranca podkrecilem go do 2016Mhz dobry poczatek :wink: :wink: :wink: :wink: dzis wieczorem runda 2 a przy 2ghz temperatura to 22C niezle nie przy podstawowym chlodzeniu z boksa :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Super. Wzroslo rowniez prawdopodobienstwo spalenia sprzetu przez gowniany zasilacz. Ale puki chodzi kogo to obchodzi, prawda? Zdecydowanie zbyt wiele wyobrazni wymagam od swiezych userow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akh Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 mam to samo mobo i procka, ale pod gorke idzie. myslalem, ze plytka nie daje rady ale po paru testach wychodzi na to, ze procek. nie moge wydusic z niego wiecej niz 2,2 niezaleznie czy 9x250 czy 8x280. Zupelnie jakby mu voltow brakowalo, a na tych 1,54 powinien chyba do 2,4 dociagnac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 mam to samo mobo i procka, ale pod gorke idzie. myslalem, ze plytka nie daje rady ale po paru testach wychodzi na to, ze procek. nie moge wydusic z niego wiecej niz 2,2 niezaleznie czy 9x250 czy 8x280. Zupelnie jakby mu voltow brakowalo, a na tych 1,54 powinien chyba do 2,4 dociagnac ;/ Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttiomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 zasilacz daje rade puki co max wydusilem przed chwilka 2,2 Ghz wiecej sie nie da bo zasilacz mi sie wylaczyl i sie troszke zdygalemn wiec dalej na tym zasilaczu nie ide :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 sory ale ty chyba jakis nienormalny jestes .? :? zasilacz ci sie wylacza a ty jeszcze dzialasz na podkreconym kompie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Hehe a o sprawdzeniu napięć pewnie nie słyszał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Co do tematu to na www.wrozki.zobacz-ile-podkrecisz.com napewno ci powiedzą ile na nim wyciągniesz. dzis z ranca podkrecilem go do 2016Mhz dobry poczatek dzis wieczorem runda 2 a przy 2ghz temperatura to 22C niezle nie przy podstawowym chlodzeniu z boksaGratulacje, 2016Mhz na tym zasilaczu. Poza tym że jest to robione na tej zasiłce to nic specjalnego. 22*C w idle prawda ? Taka propozycja : Zaspuść mu SP04 na jakiś czas. Będziesz wiedział jaka temp. w loadzie jest i może nawet dodatkowe efekty noworoczne ujrzysz. BTW te "SIZE 5" w pierwszym poście to żart był ? Ty nie chciałeś tego napisać taką czcionką prawda ? :| Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Znajac zycie ten zasilacz byl razem z obudowa. Trudno. Twoj sprzet, Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu... Oj tam gadanie! Ja na mojej zasilce ladnie wyciagnelem i nic sie nie pali -.- I bardzo stabilnie jest.. Tylko trzeba umiec , to wszystko xD Hmm kumpel na podobnej plycie i na tym samym procku.. Tylko ze chyba mial troche lepszy zasilacz :) Wyciagnal cos kolo 2300 mhz Znajac zycie ten zasilacz byl razem z obudowa. Trudno. Twoj sprzet, Twoj problem jak sie spali razem z reszta zestawu... Oj tam gadanie! Ja na mojej zasilce ladnie wyciagnelem i nic sie nie pali -.- I bardzo stabilnie jest.. Tylko trzeba umiec , to wszystko xD Edytowane 30 Grudnia 2006 przez AMDPRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jesli mowimy o MC 350GTF to do niczego raczej nie mozna sie przyczepic. Jesli o Feelu to i tak troche lepiej niz jakies akyga ktora ambitnie swieci 3x wieksza iloscia wattow niz moze uciagnac. EOT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) moze macie jakies propozycje do kupna nowego zasilacza :lol: :lol: a i jeszcze jedno lepiej podkrecac w biosie czy w easy tune 5 ? Bios i żadna zabawa jakimiś głupimi programikami.... zasilacz daje rade puki co max wydusilem przed chwilka 2,2 Ghz wiecej sie nie da bo zasilacz mi sie wylaczyl i sie troszke zdygalemn wiec dalej na tym zasilaczu nie ide :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:Aha mi się 2 razy wyłączył, po tych 2 razach próbowałem włączyć i było po.......OC :lol2: i zasiłce :) więc lepiej to zmień zanim coś pociagnie za soba (amatorka :P) Edytowane 30 Grudnia 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akh Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jaki masz zasilacz?modecoma 350 gtf (tego z poprzedniej serii produkcyjnej). juz na 9x240 prosi o volty jednak wiecej niz te 10% mu nie wyczaruje stad jak narazie max stabilne udalo mi sie uzyskac 9x245 i 8x270. slabo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja na takim modecomie uzyskałem 2500 i już potem nie dawał rady, zmień go na coś co ma mocne 2 linie 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...