KaxxL Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam czy warto zakladac PAYPAL czy lepiej MONEY BOOKERS z tego co czytalem w internecie paypal bardzo nie korzystnie przewalutowaniu i tez nie wychodzi tak tanio ale jest bardziej popularny Moglby mi ktos kto korzysta przyblizyc plusy i minusy? i jakie tam sa prowizje bo dla przelewajacego chyba nie ma zadnych tak? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja się mogę wypowiedzieć na temat paypala. Wreszcie nastąpiła lokalizacja do wersji polskiej oraz to, że polacy już mogą przyjmować kasę. Owszem przelanie pieniędzy na czyjeś konto nie jest okraszone żadną prowizją, jedynie przyjmujący płaci jakąś tam część. Obsługuje debetówki i kredytowe Visa, takie mam. Plusem jest także to, że transakcje poprzez ebay są zabezpieczone do pewnej kwoty. Co do przewalutowania to i owszem liczą po swoim kursie ale przy nie dużych kwotach nie jest to zauważalna różnica. Jedynie co mnie spotkało nieprzyjemnego z ich strony to dwie sytuacje, jedna kiedy omyłkowo wpłaciłem na złe konto, musiałem odczekać 30 dni zanim transakcja została anulowana, druga natomiast przydarzyła się podaczas jakiegoś błędu systemu, wtedy przelałem pieniądze dwukrotnie nie wiedząc o tym, potem zmuszony byłem odczekać 2 tygodnie zanim mój bank zatwierdził, zaksięgował i zwrócił drugą wpłatę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 dziwne ja mam debetówkę z mbanku i nie da się jej tam dodać w paypal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Z mBanku ani Visy, ani eKarty nie mogę podpiąć pod Paypala. Wtf? Nawet na forum ktoś pisał że zmBanku działa, ale mojej karty nie chce przyjąć ;/ Edytowane 30 Grudnia 2006 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Czytales instrukcje osbslugi PayPala? ;> Na eKarcie podczas rejestracji musisz miec 1 Euro lub 1 Funta (nie pamietam) czyli ok 5-6zł. Oni to pobiora i przeleja Ci spowrotem za jakis czas. Jezeli jeszcze dobrze pamietam bo kawalek czasu temu sie rejestrowałem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Czytales instrukcje osbslugi PayPala? ;> Na eKarcie podczas rejestracji musisz miec 1 Euro lub 1 Funta (nie pamietam) czyli ok 5-6zł. Oni to pobiora i przeleja Ci spowrotem za jakis czas. Jezeli jeszcze dobrze pamietam bo kawalek czasu temu sie rejestrowałem.. Nie tylko na ekarcie tak jest jak ja z inteligo podpinalem pod paypala tez 1Euro chcieli bo to jest na zweryfikowanie karty czy cos takiego potem to zwracaja w całości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ja ma karte paltnicza z WBK taka zielona Visa i tez nie chce dodac, na koncie mam kase. Dziala komus moze z karta z WBKu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ale to jest visa electron ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 visa z multibanku tez nie paca, maestro z bph nie sprawdzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ale to jest visa electron ? tak visa electron Jak robi sprawdzenie karty to pisze cos o braku autoryzacji w banku jesli dobrze pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Może ktoś mi odpowiedzieć na kilka pytań? Chciałbym kupić jedną rzecz, niestety u nas na polskim eBayu ani na Allegro nie ma takiej rzeczy, na amerykańskim już jest i można go dostać w masowych ilościach po niskich cenach. Zarejestrowałem się na polskim eBayu i na PayPal. Mam kartę Visa Electron w Inteligo i dostałem info, że pobrali 6,50 zł. Mam kilka pytań: - jak teraz zamówić towar z amerykańskiego eBay - czy PayPal obsługuje karty Visa Electron? - czy są opłaty za prowadzenie konta PayPal - jak potwierdzić e-mail, bo dostaję bez linka aktywacyjnego - jak potwierdzić wiarygodność danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Tian Poczytaj sobie to i wszystkiego sie dowiesz co i jak Klik :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 tak visa electron Jak robi sprawdzenie karty to pisze cos o braku autoryzacji w banku jesli dobrze pamietam paypal nie obsluguje VISA ELECTRON (tylko niektore:inteligo..) tak visa electron Jak robi sprawdzenie karty to pisze cos o braku autoryzacji w banku jesli dobrze pamietam paypal nie obsluguje VISA ELECTRON (tylko niektore:inteligo..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 visa z multibanku tez nie paca, maestro z bph nie sprawdzalem. visa classic z multibanku u mnie działa bezproblemowo, mam już kolejną debetówkę i nawet podciągniętą kredytową kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 visa classic z multibanku u mnie działa bezproblemowo, mam już kolejną debetówkę i nawet podciągniętą kredytową kartę ja mam electrona, clasica nie bralem, ale jak bede musial to wezme :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ja pod Paypala podpiąłem Mastercarda z irlandzkiego banku, ale to chyba nic dziwnego, że zadziałało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie podpięte pod Inteligo i holenderskie Rabobank - działa ;) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Mam pytanie, możecie się zalogować do paypal'a bo ja od kilku godzin nie mogę, a muszę dzisiaj wysłać kase... EDIT: Ok już działa logowanie ;] Edytowane 1 Czerwca 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zawiedziony jestem Polskimi elektronami. Niby "elektron" do transakcji elektronicznych, a jednak ograniczenia na nich są wielkie. Nie próbuje się przechwalać, a jedynie dokonać porównania. Angielskie elektrony działają zarówno w paypalu jak i we wszystkich liniach lotniczych oraz sklepach internetowych. Nie rozumiem dlaczego Polskie elektrony są tak okrojone w swej funkcjonalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 djsilence - ale to chyba teraz tak jest, bo na 1,5 roku temu płaciłem electronem z Inteligo wszędzie, bilety na samolot etc i nawet podpiąłem ją pod paypala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 A ja rok temu zostalem olany gdy chcialem polskim elektronem oplacic bilet w ryanairze. Nie byl to moj elektron, gdyz po mnie sladu w Polsce nie ma, ale czyjs i niestety odrzucono go. Dziwne to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 djsilence - ale to chyba teraz tak jest, bo na 1,5 roku temu płaciłem electronem z Inteligo wszędzie, bilety na samolot etc i nawet podpiąłem ją pod paypalaNiestety tylko Electron z Inteligo tak dziala. Reszta bankow ma swych klientow gdzies <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Też mam elektrona z Inteligo podłączonego do paypal'a ale co z tego jak ostatnio dwóch delikwentów z ebay'a odmówiło mi sprzedaży gdy chciałem płacić payalem z Polski :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam ponownie :D Chce zasilic konto PP. Sa dwie drogi, ja chcialbym wybrac ta druga czyli karte kredytowa. Niestety jej nie posiadam:( Moge wiec podlaczyc karte VISA z ekonta w Mbanku? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Tak ale jesli sie nie myle musisz na infolinii odblokowac mozliwosc placenia karta przez internet. Wtedy bedzie ona dzialala przy platnosciach przez internet tak jak kredytowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 To ja się podepne pod temat. co zrobić jak mój iban ma mniej znaków niż 28 bo nie moge przelać kasy z paypala na konto w mbanku. Ktoś miał podobną sytuację ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Kurcze wczoraj zrobilem przelew paypalem ale osoba ktorej mialem przelac kase zapomniala literki I w adresie emial, daltego musialem anulowac transakcje kiedy pieniadze wroca na moje konto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 To ja się podepne pod temat. co zrobić jak mój iban ma mniej znaków niż 28 bo nie moge przelać kasy z paypala na konto w mbanku. Ktoś miał podobną sytuację ?a dopisales PL na poczatku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 a dopisales PL na poczatku :> Heh przez takie coś 1h straciłem. Dzieki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...