MantisGhost Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 jak w temacie na moim tunerze dzwiek jest zbyt cichy owszem moge podkrecic na glosnikach ale wtedy jak mi winda byk wywali albo lusze cos innego i sie zapomne to tynk sie ze scian sypie i po sluchu (dla nie kumatych tak glosno ze chata sie sypie a uszy bola) da sie to jakos podglosnic moze w inne wejscie w plycie glownej mam cos wpiac jak narazie to mam 2 jacki z glosnikow i karty wpiete za pomoca wejsciowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 ja mam podobnie z tym, że np. TVN mam spoko głośność a polsat musze tak podkręcić, że jest prawie max na wzmacniaczu. to chybwa wina kablówki i sygnału jaki nadają. zobacz czy nie masz ściszonego wejścia LineIn w mixerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczorkcx Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 jak w temacie na moim tunerze dzwiek jest zbyt cichy owszem moge podkrecic na glosnikach ale wtedy jak mi winda byk wywali albo lusze cos innego i sie zapomne to tynk sie ze scian sypie i po sluchu (dla nie kumatych tak glosno ze chata sie sypie a uszy bola) da sie to jakos podglosnic moze w inne wejscie w plycie glownej mam cos wpiac jak narazie to mam 2 jacki z glosnikow i karty wpiete za pomoca wejsciowki mozesz dać kabel zamiast line in na mikrofon i dac mic booster czy jakoś tak powinno pomóc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Po prostu daj wejście LineIn (lub inne pod które masz w karcie muzycznej podpięte sygnał audio z karty TV) na maksa, a reszte (lub tylko np. "wave") przycisz o połowę i nie będziesz miał problemów jak "winda byk wywali". Zakładam, że próby rozwiązania tego problemu poprzez zabawę ze sterownikami itp zawiodły i szukasz innych propozycji. Już zupełnie ostatecznym rozwiązaniem mogłoby być wstawienie jakiegoś 'małego' wzmacniacza na drodze dzwięku od karty TV do karty muzycznej. Generalnie jeżeli nic innego nie da się zrobić to starałbym się ten problem zminimalizować poprzez odpowiednie ustawienie poziomów głośności w systemowym regulatorze głośności czy tam mikserze. Pzdr. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 AAF to raczej nie wina kablowki poniewaz na zwyklej antenie jest to samo sprawdzalem. co do mixerow to nic nie pomoglo probowalem roznych ustawien glosnosci poproboje innych wymieninych przez was sposobow P.S. w koncu chociaz jeden post na ktory mi odpowiedziano z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ...co do mixerow to nic nie pomoglo probowalem roznych ustawien glosnosci...Jak kompletnie nic nie pomogło? Jeżeli przyciszysz na mikserze suwak 'Wave', a dasz na maksa suwak 'Line In' (czy tez inny, w zależności do którego wejścia karty muzycznej podpięłeś sygnał audio z karty tv) to kompletnie nic nie pomaga? Znaczy się dzwięki przy błędach windowsa są tak samo głośne jak były, a fonia z tv jest tak samo cicha jak była? :blink: Jeżeli tak to może być coś nie w porządku z kartą muzyczną lub sterwonikami do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...