Kuba14 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Mam laptopa z prockiem AMD K6-2 350MHz i ma on 32MB pamieci. chce dokupic kosc 32 albo 64 i nie wiem jaki to typ. Czy to EDO RAM czy SD RAM. Patrzylem na allegro to kosci EDO nie roznia sie od SDR wiec nie wiem jakie kupic. pamiec ktora mam w laptopie ma 144 pin i jest jednostronna, posiada 4 moduly po 8 MB czyli tak samo jak EDO wiec nie wiem... pomocy! :mur: //edit: everest pokazuje ze moj chipset (Intel Triton 82430TX) obsluguje pamieci FPM, EDO i SDRAM 66MHz, a w innym miejscu ze pamiec ma typ SDRAM a przeciez procek pracuje na FSB100.... WIEC JAK TO W KONCU JEST :mur: :mur: :mur: Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Skoro fsb 100, to musza to byc SDRAMy, ale najlepiej to jesli obsluguje CI chipset SDRAMy, i sa one w identycznych modulach jak EDO, to zakupilbym jeden modul 256MB SDRAM wlasnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Wlasnie chodzi o to ze EVEREST pokazuje ze chipset obsluguje SDRAMu ale tylko 66MHz wiec nie wiem. a procek sugeruje ze to sdramy...3.5x100 = 350 wiec jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jaki to laptop w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 powerTEC LT2000 - kupilem na allegro za 200zl..... :lol: http://allegro.pl/item147461191_notebook_l...md_350_mhz.html teraz PowerTEC robi zasilacze podobno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) http://www.geocities.com/SiliconValley/Pla...m/5610/ipc.html http://www.memoryxxl.net/notebook::4404_44...TEC-LT2000.html http://www.notebook-speicher.de/show.cgi?ID=ipc5874.htm P.S. Wg mnie pasuja EDO i SDRAM - ten chipset ma wlasnie obsluge pamieci SDRAM dodana. Edytowane 31 Grudnia 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Tylko musze wiedziec, czy mam typ EDO czy SDR. Wtedy kupie PC100 i bedzie mi latalo czy mam magistrale 66 czy 100, czy inna. Chyba kupie SDR... everest pokazuje ze mam pamiatki SDR... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Stawiam na SDRAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Juz wiem... na spodzie lapa pisze konfiguracja i jest napisane: IPC Power TEC LT2000 13.3" TFT LCD 32 MB EDO RAM CD-ROM 24x AMD K6II-350MHz HDD 2.1GB Ultra-DM VGA 4MB SG Wiec to jednak EDO RAM.... ALE da sie jakos sprawdzic po kosciach czy to sdram czy edo ram? moze poprzedni wlasciciel zmienil ram bo dysk niby powinien byc toshiba (wg ktoregos z tych 3ech linkow wyzej) ale jest fujitsu. oznaczenia na kosciach: (hyundai) HY57V651620TC-109832A KOREA WIEM MAM WPISALEM W GOGLE HY57V651620 I ZNALAZLO OFICJALNY DATA SHEET OD HYUNDAIA I OKAZALO SIE ZE TO SDRAM! dzieki za pomoc, EOT Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Sam wiesz, czy udajesz że wiesz? Po co tyle hałasu o nic? Tylu się nagłowiło by Ci pomóc, a Ty: "jest na spodzie lapka", => nie wyrabiam: mam problem, stawiam na głowie całe forum a za chwilę sam się przyznaję, że informacja na samym lapku... Edytowane 6 Marca 2007 przez misico Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Trzeba chyba napisac manuala obslugi internetu w szczegolnosci wyszukiwarek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 @misico: co z tego ze pisze na spodzie lapka jak i tak pisze zle? @limerro: umiem korzystac z google :P skorzystalem i wiem ze mam SDRAM a nie EDO RAM :P poprostu male zamieszanie bo wszedzie pisze inaczej i do tego jeszcze nie wiem jakie mam FSB a to spowodowalo jeszcze wiekszy zamet...... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...