Casperek_ Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) witam :) pojawily mi sie na calej matrycy lapka HP Pavilion dv8233 poziomie paski... bardzo cienkie, widoczne z odleglosci nie wiekszej niz 50 cm (jak ktos ma dobry wzork), dla mnie cholernie drazniace ;/ pojawily sie one 2 dni po zainstalowaniu Visty (nie wiem czy to moglo miec na to wplyw)... widoczne sa przy kazdej rozdzielczosci, nawet w biosie (no moze troche mniej, bo nie na wszystkich kolorach sa az tak wyrazne). wydaje mi sie ze te paski sa miedzy pixelami, rowno w poziomej linii. odlaczal matryce od plyty glownej, ale nic to nie pomoglo :( spotkal sie juz ktos z takim problemem?? nizej macie fotke matrycy... nie widac na fotce az tak wyraznie, ale widac :) Mała Duża Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Casperek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Przyznaje się mam zeza ja tam żadnych pasków nie widzę. Z tego co opisujesz to mi wygląda na uszkodzoną matryce, Masz gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Na tym zdjęciu słabiutko te zdjęcia są widoczne, co do tych pasków to są one zawsze w tych samych miejsach czy przy przechodzeniu np z biosu do windowsa się jakos przemieszczają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) nom... w usa :P paski malo widoczne normalnie, tym bardziej malo na zdjeciu... ale ja je widze ;) nawet 60 latek (w okularach :) ) dzisiaj stwierdzil ze na matrycy sa jakies mikro paski ... paski sa ciagle w tym samym miejscu... co kazdy pixel w poziomie (nie na kazdym kolorze je dobrze widac) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Casperek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Spróbuj stuknąć od góry, to pomagało w starych tv. Tak na serio. Na czarnej tapecie świecą jaśniej ? Jak tak to do wymiany notebooka bym posłał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Niekontakt między matrycą a elektroniką matrycy. Ewidentnie matryca do wymiany. Nie da się naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 zmiana teorii... te paski to nie miedzy pixelami, tylko co druga linia pixeli... na tej fotce to ladnie widac jak co druga linia swieci jasniej ;/ wymiana powiadacie?? tysiak piechota nie chodzi, wiec chyba bede musial zyc z tymi liniami, jak sie z nimi nic nie zrobi ;/ wysylka na gwarancji do stanow odpada... kij wie czy by w ogole przyjeli, bo po 2 rozkreceniach lapka na czesci, chyba 3 srubki mi zostaly (ale amerykanie nie sa zbyt inteligentne wiec pewnie by sie nie kapneli... kto u nich robil zakupy w sklepach elektornicznych ten wie ;p;p ) pukanie w matryce niestety nie pomaga :( jutro ja rozkrece... moze cos od srodka pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jak już rozkręcisz matrycę to w górnej części zobaczysz płytkę z elektroniką. Od tej płytki będzie odchodzić kilka szerokich taśm ze ścieżkami prowadzącymi do matrycy. Możesz popróbować podociskać te wiązki do matrycy i do elektroniki na płytce - to może pomóc, ale nawet jeśli to efekt będzie najprawdopodobniej krótkotrwały i defekt znów się za jakiś czas pokaże a może się nawet pogłębiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 pozyjemy, zobaczymy .. oby mi matryca kompletnie nie siadla :))) jutro a w sumie to jush dzisiaj do niej zagladne ;))) jak ktos ma jeszcze jakies pomosly co to moze sie z nia dziac to piscie ;))) tak w ogole to szczesliwego nowego roku wam zycze :D:D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 też miałem podobny problem, ale z asusem, więc go sprzedałem, tylko że go kupiłem w Polsce, bo jak byłem w USA, to i takowe problemy z gwarancją przewidziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 heh.. nie no ja wole dac ponad 2x mniej za zabawke i nie miec gwarancji, gdzie i tak bym ja stracil bo lubie wszystko rozkrecac :) misico: te paski u ciebie sie zrobily po jakim czasie?? robily sie coraz to jasniejsze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 zrobiły się po jakiś 2 miesiącach, robiły się jaśniejsze, ale nie tak progresywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 mam wlasnie rozkrecona matryce... ale tasm idacych do matrycy to ja tutaj nie widze ;/ dociskam plytke do matrycy, nawet ja unioslem, a obraz ani drgnal ;/ badziwie ... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Asus nie przyjął reklamacji i upchnąłem go po 'atrakcyjnej' cenie na aukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 tylko ze ja nie zamierzam kompa sprzedawac... to sie musi tac jakos zrobic... gdyby to takie delikatne nie bylo to peirdzielnal bym mlotkiem i napewno by podzialalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 o tak! młotkiem pier....ć to by podziałało... mieszkasz w bloku? spuść go z 10. piętra! A tak na serio to rzeczywiście trudna sprawa, bo sprzęcik masz fajny, gdyby nie ten wyświetlacz... a jak go kupiłeś w USA? masz znajomego, czy bezpośrednio? ile dałeś? /// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 brachol byl w stanach i nakupil zabawek ;) dalem 1000$ + 50$ za przesylke na ebayu... no a matryca dalej sie trzyma z tymi paskami zakichanymi .. wqrzaja mnie jak nie wiem ;/ jak mialem cala rozkrecona to wydawalo m isie jakby tych paskow przez jakis czas mniej bylo... ale jak ja poskaldalem spowrotem to znowu sa na calej matrycy ;/ a wina tych paskow napewno lezy po stronie matrycy?? czy moze grafika cos szwankowac lub jeszcze cos innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 U mnie to była ewidentnie wina matrycy... Jeśli w telewizorze mam podobny problem, to od razu wiem że to nie wina kineskopu, tylko płytki! Więc jeśli masz grafę OK, to zainstaluj tak na próbę Windows XP lub Home i stery (tylko sprawdzone!), bo może rzeczywiście wina nie leży po stronie matrycy i szkoda byłoby upychać sprzęt gdzieś na aukcji. A gdyby to była grafa, to jak chcesz ją wymienić...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 witam a gwarancja nie pozwala na naprawe w europie? wiem ze z honorowaniem gwarancji paviliona byl w polsce problem. pomysl o serwisie w niemczech lub uk. te modele byly tam sprzedawane. sam kupilem mamie w uk. Anglskie serwisy sa bardzo "gentle" (poza ACEREM!!!) i nie ma specjalnych problemow... pozdrawiam P.S. sprawdzilbym laptopa na zewnetrznym LCD - zeby sie upewnic ze to matryca a nie cos od grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Brat ma na stacjonarce wszystko popodkręcane i porozkręcane, a do chłodzenia używa wiatraków, spośród których jeden ma ponad 30 cm średnicy, ale przy pewnych warunkach zewnętrznych i tak się karta przegrzewa i następuje podobny problem: brak wyświetlania całych pasków (szerokości 3 - 4 pixeli), które są dodatkowo poprzestawiane skokowo, u niego widać od razu, że problem leży po stronie karty graficznej; ale to ma niewiele wspólnego z Twoim problemem. Czy zainstalowałeś Windowsa XP lub Home? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 w weekend sie pobawie z instalke xpeka i inne monity ;)) gdyby byla wina grafiki no to niestety nie wymienie jej bo procek gfka jest wlutowany w plyte glowna ;/ btw.. czemu to jest wlasnie tak zrobione ze jest wlutowany i zwany grafika zewnetrzna a nie podpinana faktycznie jako dodatkowa plytka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 // grafika zewnetrzna // to czysty marketing... niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 no ale wydajnosc jednak jest o wiele wieksza :))) podlaczylem zwykego crtka pod d-suba i obraz byl normalny ;/ podlacze jeszcze taka sama matryce od drugiego lapka... zawsze nadzieja ze przyczyna moze lezy w stykach, kablu lub czyms podobym malostkowym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zostaje nadzieja... bo jeśli nie, to dawaj na aukcje! Niestety. Ale gdyby to był styk, złącze to dałoby się jeszcze po kosztach przejechać. No zobaczymy... czekam czy na tej drugiej matrycy pójdzie... to może być zwykła elektronika, ale na elektronice się nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 na aukcje to moze i pojdzie ale za jakis dluugi time... narazie mimo wszystko nie zamierzam tego sprzedawac ;) jakos bede z tym zyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 W sumie paski te nie są tak wkurzające, ale jak się człowiek dobrze przyjrzy to je widać... Nie z takimi rzeczami wiara żyje... Będzie dobrze! Sprzęt masz czadowy, tylko ten mały defekt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) no i wlasnie zwatpilem... podlaczylem matryce z lapa brachola do swojego i paski sa tesh na jego matycy... podlaczylem moja matryce do jego lapka i obraz krysztal :D heh... czyli matrca dobra jest :D:D:D zaraz przeloze jeszcze inwenter, chyba inwenter (taka mala prostokatna plytka 2,5 x 6 cm do czego sa podlaczone 2 kabelki od matrycy (aux i main) a ta plytka do plyty glownej ;)) moze to ona mi psuje humor ;)) ide psuc dalej :P Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Casperek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Podobny problem mial znajomy w swoim Pavilonie 8408us, oddal na gware i po tygodniu lapek juz byl w chacie, napisali ze wymienli jedna czesc, mozliwe ze inwenter. Komp kupowany w Comp USA, cale szczescie skaszanil sie na dlugo przed jego powrotem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 a ja sobe teraz porzadnie nakaszanilem... przejechalem srubokretem po stykac od podlaczenia matrycy, poszla iskra i mam zonka bo na matrycy sie jush nic nie pojawia... graficzna dziala bo zewnetrzny monit wyswietla... to teraz sie biore za rozbieranie calego lapka :mur: :mur: :mur: a to male cos co mowilem ze niby inwerter to jednak nie inwerter tylko od wifi od anteny ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Na płycie głównej powinien być bezpiecznik od zasilania matrycy. Życzę Ci, aby to tylko on był spalony. Musisz mieć niestety miernik bo wizualnie wogóle po tych bezpiecznikach nic nie widać - trzeba zmierzyć miernikiem albo spróbować zewrzeć go na krótko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...