sajuuk-khar Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Witam! Mam te głośnki co w temacie i kartę creative X-fi platinium. Po podłączeniu zestawu do karty nie wykrywa mi tylnich głośników. Dla wyjaśnienia: są to głośniki 5.1 z dekoderem DTS, satelitki są podłączone do woofera z woofera do dekodera i dopiero do kompa ( dekoder z wooferem połączony jest potrójnym kablem). Z kompem połączone jest poprzez kabel optyczny (wejście optyczne jest na panelu przednim). Jak robie standardowy test głośników to wykrywa mi trzy satelitki i woofer a tylnie przypisuje do przednich. próbowałem zmienić połączenie na coax ale i to nie rozwiązało problemu dalej brakuje tylnich głośników. Spróbowałem obejść dekoder i podłączyć bezpośrednio do karty i.... okazało się że teraz widzi tylnie głośniki...??? Czy może ktoś ma (miał) te głośniki i wie może jak ten problem rozwiązać??? Bo omijanie dekodera (który jest jednostką centralną) jakoś mi się nie uśmiecha. I wogóle beznadzieja że 2 produkty tej samej firmy nie mogą sie dogadać..... Dzięki!!! Edytowane 30 Grudnia 2006 przez sajuuk-khar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajuuk-khar Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 I jak?? pomoże ktoś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=221931 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...