losz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam mam wysłuzonego Radeona 9100 firmy Hercules, do którego mam wielki sentyment i jakoś mi zal by go wymieniać na inny sprzęt :) a więc do tej pory nie maiałem z nim poważniejszych problemów prucz wiatraczka ale to nie o to chodzi, nie wiem co mam zrobić gdyz grając w Gotic3 karta sie wywala - widać pasy i komp się zwiesza, kiedyś kilka razy mi to sie zdażyło na starym zasilaczu, ( który naszczęście padł ) po dopasowaniu sterowników dawało sie grać we wszystko :) no więc śmigam na takim sprzęcie Athlon XP 2400+, dysk Samsung 160GB, pamięć 2x256mb i 1x512mb Pc 3200, Nagrywarka DVD i CD-RW, płyta główna Msi KT4AV, zasilacz 350W, no i teraz nie bardzo mogę dopasować stery, no i w sumie nie wiem co mogę więcej zrobić by gra sie nie wieszała choć wiem ze grafa mogła by być lepsza, ale doczytałem w instrukcji ze na radeonie 9000 powinna pujść, także prosże o pomoc i z Góry Dziękuje. Pozdawiam i Życz e Najlepszego w Nowym Roku!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam mam wysłuzonego Radeona 9100 firmy Hercules, do którego mam wielki sentyment i jakoś mi zal by go wymieniać na inny sprzęt :) a więc do tej pory nie maiałem z nim poważniejszych problemów prucz wiatraczka ale to nie o to chodzi, nie wiem co mam zrobić gdyz grając w Gotic3 karta sie wywala - widać pasy i komp się zwiesza, kiedyś kilka razy mi to sie zdażyło na starym zasilaczu, ( który naszczęście padł ) po dopasowaniu sterowników dawało sie grać we wszystko :) no więc śmigam na takim sprzęcie Athlon XP 2400+, dysk Samsung 160GB, pamięć 2x256mb i 1x512mb Pc 3200, Nagrywarka DVD i CD-RW, płyta główna Msi KT4AV, zasilacz 350W, no i teraz nie bardzo mogę dopasować stery, no i w sumie nie wiem co mogę więcej zrobić by gra sie nie wieszała choć wiem ze grafa mogła by być lepsza, ale doczytałem w instrukcji ze na radeonie 9000 powinna pujść, także prosże o pomoc i z Góry Dziękuje. Pozdawiam i Życz e Najlepszego w Nowym Roku!!!! A co to za fajny zasilacz? No w szumie to IMHO ten wiatraczek też wadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 a to takie cudo sam nie wiem czy dobrze kupiłem mam juz go ok 2l ata http://www.balta.pl/opis.php3?ID=10777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 To raczej nie wina zasilacza, bo nie jest on zły jak na ten sprzęt. Radeon był podkręcany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 nie nie podkręcałem go nie bawiłem się w takie żeczy, nie mam pojęcia czego to może być wina a i jak testuje 3d marka 03 przechodzi bezproblemowo szkoda ze tylko 1217 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Bo 3Dmark wykorzystuje DirectXa 9. A ta karta sprzetowo obsługuje tylko efekty z DirectXa 8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 hmmm przykra sprawa - weź go może jak masz możliwość do kumpla jakiegoś i wytestuj proponuje na klasycznych sterowniczkach catalyst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Gothic 3 ma podobno zajebiste wymagania ( poczytaj recenzje chociazby jakos zawsze ich autorzy o tym wspominają ) i na moim sprzecie gra przycina nieprzyjemnie, chyba ze wyjde na otwarty teren, wtedy mam okolo 25 fps, ale niewiele ponadto. hmm, slyszalem ze na 9550 tez nie startuje, wiec moze to problem z samą grą, a nie z twomi sprzętem? ( założywszy ze jest skonfigurowany poprawnie ), ale nie chce wprwadzad w blad bo ja po problemu ze startem gry po prostu nie miałem... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 zgłosiłem problem do serwisu gram, w odpowiedzi dostałem meila z linkiem do sterów do grafiki i dziwiękówki, jestem teraz w szkole jak wróce zainstaluje je i zobacze jaki jest efekt, odpowiem na forum Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 zgłosiłem problem do serwisu gram, w odpowiedzi dostałem meila z linkiem do sterów do grafiki i dziwiękówki, jestem teraz w szkole jak wróce zainstaluje je i zobacze jaki jest efekt, odpowiem na forum Pozdro. Bożesz ty mój toż to ja nie mogę grać w G3 na swoim sprzęcie a co dopiero na 9100, ta gra potrzebuje Shaderów w wersji co najmniej 2.0 chyba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Englishman Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Bożesz ty mój toż to ja nie mogę grać w G3 na swoim sprzęcie a co dopiero na 9100, ta gra potrzebuje Shaderów w wersji co najmniej 2.0 chyba.... Minimalne: - 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+ - 1 GB Ram - Karta graficzna 128 MB obsługująca PixelShader 1.3 - Windows 2000, ME, XP, Vista - DVD-Rom - Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0 Zalecane: - 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+ - 1024 MB Ram (Dual-Channel) - Karta graficzna 128 MB - Windows 2000, ME, XP, Vista - DVD-Rom - Karta kontabilna z DirectX 9.0c Konfiguracja, która powinna już udźwignąć Gothic 3, aczkolwiek nie pozwoli się cieszyć szczegółową grafiką: CPU: Pentium 4 2GHz / AMD 2000+ RAM: 512 MB GPU: GeForce 3 / Radeon 8500 (64 MB) OS: Win2k / ME / XP / Vista Napęd: DVD-ROM Konfiguracja optymalna, która zapewni grywalność na najwyższym poziomie detali: (włączone wszystkie opcje graficzne) CPU: Pentium 4 3GHz / AMD 3000+ RAM: 1024 MB GPU: Geforce 6800 GT / Radeon X800 Pro * OS: Win2k / ME / XP / Vista Napęd: DVD-ROM *) Do płynnej gry ze średnim stopniem szczegółowości powinny wystarczyć karty graficzne GeForce 5900 / Radeon 9800 PRO. I z jescze jednej strony: Minimum: Windows XP/2000/XP64 1024 MB RAM Intel Pentium 4/AMD CPU 2 GHz or similar Direct3D compatible graphics card supporting Shader Model 1.4 and 128 MB. 4,6GB free hard disk space DirectX 9.0c (included) DirectX 8.1 compatible sound card Recommended: Windows XP/2000/XP64 1536 MB RAM Intel Pentium 4/AMD CPU 3 GHz or similar ATI X1600, Geforce 6800 or similar 4,6GB free hard disk space DirectX 9.0c (included) DirectX 8.1 compatible sound card Co strona to troche inaczej mowi o wymaganiach minimalnych. Ale jak widac w najgorszym wypadku potrzebna jest grafa z min. PS1.4 a wiec ten radek teoretycznie jest zgodny. Problem to 128MB pamieci, jakie musi posiadac grafa. A niektorzy pisza, ze wystarczy nawet GF3 z PS1.1 i 64MB pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 No dobra jestem skłonny przyznać się do błędu bo rzeczywiście powinno wystarczyć 1.4.... ale to nie zmienia faktu że maszynka z 9100 na pokładzie nie udźwignie tej gry... ja próbowałem i w sumie zrezygnowałem, dałoby się grać ale w gruncie rzeczy to nie miało sensu 15-20FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 zainstalowałem stery które mi polecili rad_w2kxp_omega_38273_7z, komp wywala sie zaraz po uruchomieniu windy, he kiszka jak nic Podzro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jeśli chodzi o te własnie karty graficzne Hercules 9100 oraz Hercules 8500 le to jestem chyba jednym z lepszych w tym kraju speców od tych grafik. Zasilacz owszem jest wazny (wazne aby by markowy) ale te karty miały inny problem. Fatalnie współpracowały ze wszelkimi chipsetami VIA np. KT266, KT333 czy KT400. Po prostu kup inną płytę główną najlepiej pod nForce2 i problem zniknie. Inna opcja to zmiana grafiki ale na tych chipsetach lepiej Radeonów nie używać. Ja swojego Hercules sprzedałem 3 dni temu na Allegro za 55 zł :) W sumie fajna karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) Rzeczywiście cos w tym jest. Mialem kiedys ECS K7VTA3 na KT266 i radka 9200, ktory za nic nie chcial sie odpalic w 3d (gasl monitor i zwis) Zmiana mobo i jak reka odjal, wszystko smiga jak az milo :) Edytowane 23 Lutego 2007 przez Pabliq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losz Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Witam, przesiadłem się na radeona x800 GTO palit fajna maszynka, to nie był zasilacz nie mam juz zadnych problemów, tfu tfu odpukać :), za to mojego Radka 9100 pożyczyłem kumplowi śmiga na Intelu nie ma żadnych problemów ze zwieszaniem się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...