Skocz do zawartości
ASQUALUS

POMOCY!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

LUDZIE-MAM-NOWEGO-KOMPA-ATHLON-1700-RAMU-256-GF440-I-CIAGLE-SIE-WIESZA-NIEWIEM-CO-ZROBIC-ODPALAM-GIERKI-TO-SIE-WIESZ-ROBIE-MIEKI-RESET-BY-ZAMKNAC-JAKIS-PROGRAM-JAK-ZAMYKAM-SIE-WIESZA-ZOSTAWILEM-NA-NOC-BY-SCIAGAL-MI-PLIKI-WSTAJE-RANO-ZWIESZONY-CO-ROBIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie zlozyles kompa (albo w sklepie Ci zlozyli) nie nakladajac na proca pasty termoprzewodzacej i do tego masz jakis syfny cooler i temp. procka powoduje jego niestabilna prace.

Sciagnij jakis program do mierzenia temp. (speedfan, hardware monitor, sisoft sandra).

Napisz cos wiecej o sprzecie. Jaki to proc dokladnie (na 0,13u czy 0,18u jeszcze), jaka plyta gl., jaki zasilacz przedewszystkim. Bo jezeli masz codegena 300W to moze tez on powodowac zawieszanie sie sprzetu.

I NIE PISZ DRUKOWANYMI LITERAMI ORAZ ZAKLADAJ TEMATY TROSZKE BARDZIEJ WYJASNIAJACE PROBLEM NA WEJSCIE BO CZASEM SZKODA LACZA ZEBY WCHODZIC!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kompa kupiles w jakims markecie czy sam wybierales?? Rozkrec kompa i zobacz jakie masz mobo, jaka seria proca i te temp powiedz. Ja bym stawila ze ciagle wieszanie jest spowodowane ramem - czesto gdy jest uszkodzony takie objawy wystepuja, wiec sprobuj sprawdzic RAM czy nie jest uszkodzony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupileś kompa w sklepie, a po tym co piszesz, to widać że sam go nie składałes, to zanies go spowrotem tam gdzie go dostałeś... ja lubię się kłucić, to bym ich jeszcze o<span style="color:red;">[ciach!]</span>lił :)

Jak mowisz, że plyta glowna ma zolty kolor, to ramu nie wyjmuj, bo wsadzisz spowrotem do góry nogami :D

nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij obudowe i powiedz co jest napisane na zasilaczu.

Tylko nie podawaj wszystkich napisow oczywiscie :P

Firma powinna byc napisana jakims grubszym drukiem albo w centralnym miejscu i obok zaraz powinna byc wartosc 300W albo 350 lub 400W.

Moze codegen to bedzie albo megabajt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no otworz obudowe i tam na zasilaczu jest napisana firma, model i ile WAT. Najlepiej sciagnij tez sisoft sandra i tam odczytaj jaka plyta glowna. A najlepiej bedzie jesli zrobisz tak jak mopwili niektorzy - z tego wynika ze wiedza niezbyt wielka, a problem moze byc powazny - moze trzeba po dolaczac kable, RAM do innego sltou, moze pasty na procku nie masz, moze cooler zle zalozony. Najprawdopodobniej cos zostalo schrzanione przy skladaniu, wiec dobrze zrobisz jak poprostu pojdziesz do sklepu i powiesz co mu dolega :D wg mnie to blachostka i ci to od reki powinni zrobic, a jak nie to przyjdziesz za 3godzinki i bedzie dzialac :D I looz. Lepiej sam nic nie papraj bo beda pozniej jaja ze to ty popsules...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze raz pomalu. Jak sie ujawnia to wieszanie ?

Wogole nie da sie mycha nic robic ? Wyskakuje jakis komunikat na ekranie, czy wogole sie komputer resetuje lub wylacza ?

Sa jakies paski na ekranie, jakies zaklucenia obrazu w czasie gry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij boczna scianke obudowy na jakis czas.

Mozesz przy okazji dotknac radiatora od procka i radiatora na karcie graficznej.

Jezeli poczujesz, ze jest goracy to znaczy, ze procek ma za cieplo a czujnik zle odczytuje temp. Przy 34`C procesora jego radiator powinien byc zimny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...