Nexers Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Czy może mi ktoś opisać w jaki sposób zabezpieczyć system takim urządzeniem, gdy przy jego braku nie można uruchomić komputera...? Chyba, że nie ma takiej możliwości...? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Nexers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czy może mi ktoś opisać w jaki sposób zabezpieczyć system takim urządzeniem, gdy przy jego braku nie można uruchomić komputera...? Chyba, że nie ma takiej możliwości...? Dołącze do Kolegi pytania - jak zrobić pena, z którego będziemy odpalać kompa - jakim oprogramowaniem i jak - ściślej ujmując pytanie... To chyba dobry sposób na zabezpieczenie peceta - nie ma pena, nie ma odpalenia kompa, prawda ?? pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Hmm, gdzieś-kiedyś widziałem takie kluczyki pod USB, bez których ,nie pojedziesz', ale to nie są pendrajwy. Są też czytniki linii papilarnych. Nie sądzę, żeby była możliwość zrobienia z pendrajwa takiego klucza.. W sumie są różne malutkie distro linuxów na pendrajwy, ale skoro subforum Windows.. ;) TEORETYCZNIE ożnaby zainstalować okrojoną jakimś nLite windę na pendrajwa, a swapa, tempy etc przenieść gdzieś na hdd.. ale tutaj nie wiem jak wygląda sytuacja z instalatorem windy [czy jest możliwość zainstalowania na urządzenie usb] i wtem w biosie ustawić bootowanie z USB.. O ile sama winda będzie chciała się odpalić.. poza tym z tego, co pamiętam pamięci przenośne po iluś tam --setkach tysięcy-- odczytów/zapisów zaczynają się psuć. reasumując chyba odpada.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 jest jakis program, dzieki ktoremu zrobimy wersje bootowalna z pendrive, nazwa wyleciala mi z glowy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 flashboot genialny programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...