L!z@rD Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Prawde mowiąc nie wiedziałem gdzie to dać :P Otoż mam taki problem zawsze miałem USB podkrecone na 1000mhz za pomocą programu usbmrs11.Dzisaj zauwazyłem ze Windows przywrocił stare ustawienia (125mhz)a proby OC za pomoca tego programu konczą sie takim komunikatem : ERROR: Could not find a valid sequence! Please use Windows' original "usbport.sys"! http://img412.imageshack.us/my.php?image=2gn9.png Od razu mowie ze mam wszystkie aktualizacje (autopatcher z grudnia). POMOŻCIE Edytowane 30 Grudnia 2006 przez L!z@rD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 troszke nie na temat ;) ale pierwszy raz slysze o zwiekszaniu magistrali dla usb... daje to cos oprocz satysfakcji :lol: transfery rosna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Transfery? To zwiększa tylko dokładność myszki z tego co mi wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) troszke nie na temat ;) ale pierwszy raz slysze o zwiekszaniu magistrali dla usb... daje to cos oprocz satysfakcji :lol: transfery rosna? Nie tyle transfery. Podniesienie USBrate powoduje to, że niektóre myszki (IE3.0, MX500 itd.) potrafią zwiększyś zakres poprawnego odwzorowania ruchów. Jeśli ktos korzysta z niskich sensów myszy to łatwo natrafi na akcelerację wsteczną, a podniesienie taktowania USB potrafi to usunąć dla niektórych myszek. U mnie jest ten sam komunikat. Chyba jak podłączyłem panel z czytnikiem kart to się coś poprzestawiało. EDIT: Barthezzo mnie uprzedził:) To nie czytnik kart tak namieszał tylko Autopatcher. Zamienił plik usbport.sys na nowszy. Jeśli nie usuwałeś katalogów "$uninstal cośtam" z systemu po instalacji autopatchera to wystarczy znaleźć plik usbport.sys w katalogu uninstal i skopiować go (zamieniająć nowsze wersje) z trzech pozostałych katalogów gdzie występuje. Tu powinien być oryginalny z którym działa usbmrs11: WINDOWS\$NtUninstallKB918005$\usbport.sys A tu go kopiujesz: WINDOWS\Driver Cache\i386\usbport.sys WINDOWS\system32\dllcache\usbport.sys WINDOWS\system32\drivers\usbport.sys Po tym zabiegu uruchamiasz usbmrs11 i postępujesz zgodnie z jego instrukcją i cieszysz się wyższym USBrate :D Pozdrawiam i udanej zabawy Sylwestrowej! Szcześliwego Nowego Roku!!! Edytowane 31 Grudnia 2006 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 a o to chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...