Skocz do zawartości
sansaba

Wybór Zasilacza - Prośba O Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilacz jak w temacie do obejrzenia tutaj . Ma zasilać kompa jak w sigu - niedługo będą 2 zmiany: + dysk ~250 GB SATA II i zmiana 7600GS na 7900GS z aktywnym chłodzeniem.

Czytałem o FORTRONACH (niestety nie widzę nic ciekawego na allegro) nie chcę FELLa, a to wygląda IMO baardzo przyzwoicie - więc proszę kolegów specjalistów o opinię i ew. polecenie czegoś innego w pułapie 120 PLN MAX (chętnie z Łodzi).

pozdrawiam

sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dokładnie jest to fortron 350W, identyczny z modecomem mc-350, posiada cichszy wentylator i bogatsze/lepiej wykonane okablowanie. Za tą cenę rewelka.

Ten z linka ma akurat 400 Watt ;) Czyli spokojnie mogę nim nakarmić mój config bez żadnych zmartwien nawet z tymi dodatkami z pierwszego posta ??

pozdrawiam

sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z linka ma akurat 400 Watt ;) Czyli spokojnie mogę nim nakarmić mój config bez żadnych zmartwien nawet z tymi dodatkami z pierwszego posta ??

pozdrawiam

sansaba

TEN AMACROX 400W to jest model fortrona 350W identyczny z mc-350, tak jak napisałem w poprzednim poście.... amacrox dodaje od siebie 50W do każdej sprzedawanej zasiłki...

z dodatkami to nie wiem, musiałbyś policzyć, ale powinien pociągnąć tak na oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co dodaje, nic nie dodaje jest to oficjalny model w ofercie fortrona...

tak? ciekawe, dlaczego amacrox 400W ma takie same wartości amperaży jak model 350W fortrona/mc-350 ?

Zanim cos napiszesz postaraj się zdobyć jakąkolwiek wiedze na dany temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

sansaba

Sansaba jesli nie masz w planach:

Core 2 QX6700 @ 3.2 GHz, nForce 680i

2x 1GB, HDD, DVD, Evercool WC

2x GF8800GTX (OC) (SLI)

to 400-tka starczy. Powyzszy konfig pobiera juz niestety ponad 400W, dokladnie okolo 430W ;) Spokojnie, to ze producenci promuja nowe 800,1000 a nawet 2000 watowe zasilacze nie znaczy, ze takich potrzebuja nasze domowe komputery..

http://theinquirer.net/default.aspx?article=36066

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ste3an-> ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem, czy też może tak ogólnie?

NAPISAŁEM ŻE AMACROX ZAWYŻA MOCE SWOICH ZASILACZY, co znaczy że amacrox 400w to tak naprawdę fortron 350W a amacrox 450w to będzie fortron 400W, dałeś zdjęcie fortrona 400W- świetnie,

tutaj

masz AMACROX 450W... powiedz mi czemu ma tabliczkę znamionową identyczną jak Twój fortron? i tak samo jest z amacroxem 400W- ma tabliczkę znamionową fortrona 350W, identyczną z modecomem mc-350.

edit:

tutaj zaś masz swojego Amacroxa 400W... różni się nieco mocą od fortrona 400-pn?

Edytowane przez Gerlath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pnf to pnf amacrox jest wlasnoscia fortrona na fortrnie jest podany peak a na amacroxie real?Mowiles ze amacrox zawyrza i ze jest to to samo co modecom co jest nieprawdo modecom bazuje na serii thn-p a acrox to seria pnf wiec nie masz racji z dodawaniem mocy przez amcroxy.

Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pnf to pnf amacrox jest wlasnoscia fortrona na fortrnie jest podany peak a na amacroxie real?Mowiles ze acrox zawyrza i ze jest to to samo co modecom co jest nieprawdo modecom bazuje na serii thn-p a acrox to seria pnf wiec nie masz racji z dodawaniem mozcy przez amcroxy.

W sumie zrobiłem co mogłem... widzę że nie ma sensu się wypowiadać, gratuluje umiejętności obrócenia kota ogonem i przykrycia bełkotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi