Shangri_La Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 wiem, ze było. i znalazłem, ale nie wszystko... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=216520#216520 bo jak ktos w szkole na technike nie chodzil... :oops: i technikum nie kończył... :oops: to trzeba łopatologicznie... :D chodzi mi, o te napiecia mniejsze od 12V chce zwolnic coolermastera 80x80 w obudowie. napisane jest żeby przy 7V podpiąć pod żółty i czerwony. i teraz pytanie: skoro od coolera odchodzą trzy kabelki (---,---) :wink: to czy mam je podpiąć kolorami odpowiadającymi tym w wtycze 4-pin? tzn:żółty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 zolty, to pomiar obrotow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Czarny to masa, a czerwony to 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Nie podpinaj do zasilanai zoltego przewodu wychodzacego z wentyla, bo jak pisal bruce to przewod odpowiedzialny za zliczanie obrotow. Po zmianie zasilania na 7V i tak ich nie pokaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 no i mam juz oba wiatraki w budzie puszczone na 7V. 8) chyba jest troche ciszej... tylko jeszcze ten w zasilaczu wyje... :cry: thx all za wyjasnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 no i mam juz oba wiatraki w budzie puszczone na 7V. 8) chyba jest troche ciszej... tylko jeszcze ten w zasilaczu wyje... :cry: thx all za wyjasnienia Kup sobie potencjometr 1 kiloOhm / 2Watowy , wepnij w szereg w kabelek plusa (czerwony) i bedziesz mial mozliwosc plynnego ustawienia obrotow, wyciszysz go i bedziesz widzial/czul czy sie nie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie podpinaj do zasilanai zoltego przewodu wychodzacego z wentyla, bo jak pisal bruce to przewod odpowiedzialny za zliczanie obrotow. Po zmianie zasilania na 7V i tak ich nie pokaze. dlaczego ma nie pokazać ? wczoraj dwie osoby zrobiły moda prędkości wentyli na prockach przy pomocy diód zenera i pomiar pozostał pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie podpinaj do zasilanai zoltego przewodu wychodzacego z wentyla, bo jak pisal bruce to przewod odpowiedzialny za zliczanie obrotow. Po zmianie zasilania na 7V i tak ich nie pokaze. dlaczego ma nie pokazać ? wczoraj dwie osoby zrobiły moda prędkości wentyli na prockach przy pomocy diód zenera i pomiar pozostał pozdro Wlasnie dlatego, jezeli zrobi to pzrepinajac kabelki , nie bedzie pomiaru, z diodami bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...