Skocz do zawartości
oldskul

Trackmania United

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dyskusji na temat niezwykłej ścigałki stworzonej na PC. Gra jest niezwykle widowiskowa, dynamiczna, miód leje się wiadrami. W tej części niestety wymagania poszły ostro w górę. Tryb dla jednego gracza syci, a oprócz tego mamy jeszcze multi. Oczywiście możemy sobie trasy z innych części gry zaaplikować, ściągać z sieci, tworzyć nowe. Również istnieje możliwość wklejenia swoich ulubionych kawałków, żeby nam ładnie muzyka grała podczas jazdy :D.

Trackmania United to dzieło francuskiego studia Nadeo, stanowiące kompilację wszystkich gier ze znanej serii komputerowych wyścigów. Pod jedną nazwą kryją się trzy produkty: Trackmania, Trackmania Sunrise oraz Trackmania Nations. Zostały one połączone w spójną całość, a przy okazji wzbogacone o masę przydatnych dodatków. Jednym z celów, jakie postawili przed sobą programiści, było poprawienie funkcjonalności programu i uczynienie go bardziej atrakcyjnym dla przeciętnego gracza. Z tego też względu w ścigałce pojawiło się narzędzie o nazwie MediaTracker. Stanowi ono spełnienie marzeń osób, które lubią w domowym zaciszu montować różnego rodzaju filmy. Dzięki prostemu w obsłudze interfejsowi mogą one teraz kreować własne animacje oparte na silniku gry, a także samodzielnie przygotowywać widowiskowe powtórki przejazdów, korzystając z nowoczesnych efektów wizualnych oraz opcji podkładania odpowiedniej do sytuacji muzyki. Trackmania United pozwala nam również na dowolne malowanie naszych wehikułów, do czego przeznaczony jest tryb Painter. Upiększone wozy możemy następnie dowolnie wykorzystywać w wyścigach, a także wymieniać się nimi z internautami za pośrednictwem sieci P2P. Jednakże największa nowinka to z całą pewnością Existential Mode, czyli synonim integracji z innymi członkami sieciowej społeczności. Tryb ten zawiera w sobie możliwość tworzenia torów z tysiąca różnorodnych elementów i późniejszego poddawania tychże tras pod ocenę pozostałych graczy, opcję wzięcia udziału w pojedynczych zawodach lub od razu dłuższej serii wyścigów, a także swoistą przeglądarkę, dzięki której dowiadujemy się o nadchodzących wydarzeniach w świecie Trackmanii. Jeśli sami nie chcemy brać udziału w jakiejś konkurencji, zawsze możemy wystąpić w roli widza. Aktywność w trybie sieciowym nagradzana jest awansem w rankingu indywidualnym oraz drużynowym. Najlepsi kierowcy z kolei mogą ubiegać się o status gwiazd (Mania Stars), co przynosi im nie tylko sławę, ale także liczne przywileje w wirtualnej społeczności.

Oficjalna strona: http://www.trackmaniaunited.com/

Screeny: http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=5080

Zabezpieczenie: Starforce

Wymagania minimalne: procesor 1,8 Ghz, 512 RAM, karta 3D 128Mb, WinXP/2000/Vista

Trochę screenów:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

EDIT 12.1.2007

Trasy z wszystkich Trackmanii + customy do ściągnięcia(~65MB) TUTAJ!

Co zrobić, żeby zadziałały - opis łopatologiczny.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Nic prostszego, wystarczy wypakować (opcja wypakuj tutaj), skopiować wypakowany folder Tracks, następnie wejść w C:\Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Moje dokumenty\TrackMania United i poprostu go wkleić. Następnie odpalamy grę, wchodzimy w Solo, potem w Browse i naszym oczom ukazują się eleganckie podgrupy i możemy wybrać dowolną trasę.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem okazji jeszce zagrać ale wiadomo mi ze na 7300GT od Lanca :D z wyłączonym blurem można pograc w rozdziałce 1280x1024 z aa4x + anizo16x all na maxa i z wylaczonem blurem ok.50-60 fps. Po włączęniu blura fps'y oscylują w granicach 20 :blink: Wiec na mojej 7600gs tez powinno smigac ';p

Edytowane przez Pacific

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo engine jest popsuty i blur kradnie fpsy maxymalnie... Dodam że grałem na karcie o taktach 800/1700, także inni mogą mieć tych fps trochę mniej ;>

Może jacyś chętni na online ? :] Przez hamaczi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra robie listę chętnych.. Będę ją aktualizował na bieżąco ;]] Jak sie jeszcze parę osób zgłosi to można sobie popykac :D

Lista graczy:

1. Ja

2. Yanek1987

3. Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Lanc'u (nie wiem czy dobrze odmieniłem :) ) zapomniałeś, w końcu to on pierwszy zaproponował partyjkę online :)

Jeśli ktoś się nudzi to chciałbym zaprezentować moją trasę wraz z nagraną powtórką:

YouSendIt

Rapidshare

Megaupload

Dołączona grafika

Jest to moja pierwsza trasa w tm united, wiec wszelkie uwagi mile widziane (konkrety, nie "jest głupia" albo "jest fajna")

Edytowane przez yanek1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co może być bardziej konkretnego niż np wygląda ok?

Wizualnie zapowiada się dobrze chociaż te zakręty na dole po lewej chyba są dość kanciaste (przejście z jednego łuku na drugi powinno być dłuższe)

Co do rozgrywki online to ja chętnie :) z tym, że jakiś piątek wieczór bądź w sobotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Lanc'u (nie wiem czy dobrze odmieniłem :) ) zapomniałeś, w końcu to on pierwszy zaproponował partyjkę online :)

Jeśli ktoś się nudzi to chciałbym zaprezentować moją trasę wraz z nagraną powtórką:

YouSendIt

Rapidshare

Megaupload

Jest to moja pierwsza trasa w tm united, wiec wszelkie uwagi mile widziane (konkrety, nie "jest głupia" albo "jest fajna")

Pliki mają rozszerzenie *.gbx czym to otworzyć :unsure: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamaczi

Login: TMU_PPC

hasło: purepc

W grze włączacie tryb LAN i normalnie się podłączacie pod serwer :)

Będę do około 22 grał, narazie gram sam, ale w trybie lan, także śmiało dołączać i się pościgamy ;]]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na 7600gs 1440x900 all max anizo 16x aa4x... wylaczane motion blur i dynamic color... zalezne od mapy w granicach 30-60 fps.. czasem spadki do 20 przy bardziej rozbudowanych mapach ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na 7600gs 1440x900 all max anizo 16x aa4x... wylaczane motion blur i dynamic color... zalezne od mapy w granicach 30-60 fps.. czasem spadki do 20 przy bardziej rozbudowanych mapach ;) :P

Blur to raczej off [; Takie fps'y to wyciąga 79gs z blurem ; >

Czytanie ze zrozumieniem sie klania ? ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcecie, to zauploaduje wszystkie trasy z wszystkich trackmanii, trzeba folder przenieść do moje dokumenty\TM United i mamy wszystkie trasy (~73MB).

Jesli mozes to bylbym wdzieczny, bo te stockowe na stadionie to nudy niestety (przynajmniej pierwsze 5 ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi