oldskul Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Zapraszam do dyskusji na temat niezwykłej ścigałki stworzonej na PC. Gra jest niezwykle widowiskowa, dynamiczna, miód leje się wiadrami. W tej części niestety wymagania poszły ostro w górę. Tryb dla jednego gracza syci, a oprócz tego mamy jeszcze multi. Oczywiście możemy sobie trasy z innych części gry zaaplikować, ściągać z sieci, tworzyć nowe. Również istnieje możliwość wklejenia swoich ulubionych kawałków, żeby nam ładnie muzyka grała podczas jazdy :D. Trackmania United to dzieło francuskiego studia Nadeo, stanowiące kompilację wszystkich gier ze znanej serii komputerowych wyścigów. Pod jedną nazwą kryją się trzy produkty: Trackmania, Trackmania Sunrise oraz Trackmania Nations. Zostały one połączone w spójną całość, a przy okazji wzbogacone o masę przydatnych dodatków. Jednym z celów, jakie postawili przed sobą programiści, było poprawienie funkcjonalności programu i uczynienie go bardziej atrakcyjnym dla przeciętnego gracza. Z tego też względu w ścigałce pojawiło się narzędzie o nazwie MediaTracker. Stanowi ono spełnienie marzeń osób, które lubią w domowym zaciszu montować różnego rodzaju filmy. Dzięki prostemu w obsłudze interfejsowi mogą one teraz kreować własne animacje oparte na silniku gry, a także samodzielnie przygotowywać widowiskowe powtórki przejazdów, korzystając z nowoczesnych efektów wizualnych oraz opcji podkładania odpowiedniej do sytuacji muzyki. Trackmania United pozwala nam również na dowolne malowanie naszych wehikułów, do czego przeznaczony jest tryb Painter. Upiększone wozy możemy następnie dowolnie wykorzystywać w wyścigach, a także wymieniać się nimi z internautami za pośrednictwem sieci P2P. Jednakże największa nowinka to z całą pewnością Existential Mode, czyli synonim integracji z innymi członkami sieciowej społeczności. Tryb ten zawiera w sobie możliwość tworzenia torów z tysiąca różnorodnych elementów i późniejszego poddawania tychże tras pod ocenę pozostałych graczy, opcję wzięcia udziału w pojedynczych zawodach lub od razu dłuższej serii wyścigów, a także swoistą przeglądarkę, dzięki której dowiadujemy się o nadchodzących wydarzeniach w świecie Trackmanii. Jeśli sami nie chcemy brać udziału w jakiejś konkurencji, zawsze możemy wystąpić w roli widza. Aktywność w trybie sieciowym nagradzana jest awansem w rankingu indywidualnym oraz drużynowym. Najlepsi kierowcy z kolei mogą ubiegać się o status gwiazd (Mania Stars), co przynosi im nie tylko sławę, ale także liczne przywileje w wirtualnej społeczności. Oficjalna strona: http://www.trackmaniaunited.com/ Screeny: http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=5080 Zabezpieczenie: Starforce Wymagania minimalne: procesor 1,8 Ghz, 512 RAM, karta 3D 128Mb, WinXP/2000/Vista Trochę screenów: EDIT 12.1.2007 Trasy z wszystkich Trackmanii + customy do ściągnięcia(~65MB) TUTAJ! Co zrobić, żeby zadziałały - opis łopatologiczny. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nic prostszego, wystarczy wypakować (opcja wypakuj tutaj), skopiować wypakowany folder Tracks, następnie wejść w C:\Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Moje dokumenty\TrackMania United i poprostu go wkleić. Następnie odpalamy grę, wchodzimy w Solo, potem w Browse i naszym oczom ukazują się eleganckie podgrupy i możemy wybrać dowolną trasę. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Nie miałem okazji jeszce zagrać ale wiadomo mi ze na 7300GT od Lanca :D z wyłączonym blurem można pograc w rozdziałce 1280x1024 z aa4x + anizo16x all na maxa i z wylaczonem blurem ok.50-60 fps. Po włączęniu blura fps'y oscylują w granicach 20 :blink: Wiec na mojej 7600gs tez powinno smigac ';p Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Bo engine jest popsuty i blur kradnie fpsy maxymalnie... Dodam że grałem na karcie o taktach 800/1700, także inni mogą mieć tych fps trochę mniej ;> Może jacyś chętni na online ? :] Przez hamaczi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Powiem tak, na sprzęcie z sygnatury chodzi(ł) nawet przyzwoicie (1280x800, aax0, anisox16). Przeszedłem gdzieś 50% ale strasznie mnie znudziła ta gra, te same cele, te same auta... flaki z olejem. Uninstall nastąpił niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Multi to jest to :] Pamiętam jak się w Nations zagrywałem godzinami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No to może pogramy po hamaczi ? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 No to może pogramy po hamaczi ? :D :D Jeśli coś będziecie organizować to możecie mnie dopisać do listy :) To kiedy gramy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 No ja myślę że tak z minimum 7-8 osób powinno się tu zgłosic/dopisać ;) Wtedy można już coś pomyśleć i zrobic ;:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wpiszcie mnie... chocby na rozgrywki na serwerach TM Nations :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Dobra robie listę chętnych.. Będę ją aktualizował na bieżąco ;]] Jak sie jeszcze parę osób zgłosi to można sobie popykac :D Lista graczy: 1. Ja 2. Yanek1987 3. Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) O Lanc'u (nie wiem czy dobrze odmieniłem :) ) zapomniałeś, w końcu to on pierwszy zaproponował partyjkę online :) Jeśli ktoś się nudzi to chciałbym zaprezentować moją trasę wraz z nagraną powtórką: YouSendIt Rapidshare Megaupload Jest to moja pierwsza trasa w tm united, wiec wszelkie uwagi mile widziane (konkrety, nie "jest głupia" albo "jest fajna") Edytowane 3 Stycznia 2007 przez yanek1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 A co może być bardziej konkretnego niż np wygląda ok? Wizualnie zapowiada się dobrze chociaż te zakręty na dole po lewej chyba są dość kanciaste (przejście z jednego łuku na drugi powinno być dłuższe) Co do rozgrywki online to ja chętnie :) z tym, że jakiś piątek wieczór bądź w sobotę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 O Lanc'u (nie wiem czy dobrze odmieniłem :) ) zapomniałeś, w końcu to on pierwszy zaproponował partyjkę online :) Jeśli ktoś się nudzi to chciałbym zaprezentować moją trasę wraz z nagraną powtórką: YouSendIt Rapidshare Megaupload Jest to moja pierwsza trasa w tm united, wiec wszelkie uwagi mile widziane (konkrety, nie "jest głupia" albo "jest fajna") Pliki mają rozszerzenie *.gbx czym to otworzyć :unsure: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Pliki mają rozszerzenie *.gbx czym to otworzyć :unsure: :blink: Jak to czym? przecież to standardowe rozszerzenie plików z trackmani :blink: Skopiuj je do Moje dokumenty\TrackMania United\Tracks i później w grze już musisz odpalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 LOL2 sry za lamerskie pytanie [; Zle przeczytałem :) Myślałem że to jakiś filmik czy cos xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Hamaczi Login: TMU_PPC hasło: purepc W grze włączacie tryb LAN i normalnie się podłączacie pod serwer :) Będę do około 22 grał, narazie gram sam, ale w trybie lan, także śmiało dołączać i się pościgamy ;]] Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No fajnie sie grało :P Zapraszam jutro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Fajnie by było jakby grało więcej ludzi ;] Chociaż w 2 też nie jest źle. Zawsze lepiej grać w 2 niż samemu z PC'tem ;> Zgłoszenia do grania do mnie na GG albo PM, żeby tu nie śmiecić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jeżeli chcecie, to zauploaduje wszystkie trasy z wszystkich trackmanii, trzeba folder przenieść do moje dokumenty\TM United i mamy wszystkie trasy (~73MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Stockowe trasy są beeeeeeee :P Wczoraj zessałem już parę bardzo ciekawych tras, dzisiaj możemy przetestować ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Że tak powiem, wymagania większe niż trackmania sunrise, czy na tym samym poziomie? Pozdro600 Edytowane 8 Stycznia 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 u mnie na 7600gs 1440x900 all max anizo 16x aa4x... wylaczane motion blur i dynamic color... zalezne od mapy w granicach 30-60 fps.. czasem spadki do 20 przy bardziej rozbudowanych mapach ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Blur to raczej off [; Takie fps'y to wyciąga 79gs z blurem ; > Oj ślepy ja ślepy... o.O Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 u mnie na 7600gs 1440x900 all max anizo 16x aa4x... wylaczane motion blur i dynamic color... zalezne od mapy w granicach 30-60 fps.. czasem spadki do 20 przy bardziej rozbudowanych mapach ;) :P Blur to raczej off [; Takie fps'y to wyciąga 79gs z blurem ; > Czytanie ze zrozumieniem sie klania ? ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jeżeli chcecie, to zauploaduje wszystkie trasy z wszystkich trackmanii, trzeba folder przenieść do moje dokumenty\TM United i mamy wszystkie trasy (~73MB). Jesli mozes to bylbym wdzieczny, bo te stockowe na stadionie to nudy niestety (przynajmniej pierwsze 5 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Doczekamy się tych tras ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Trasy już są(1 post), przepraszam za drobny poślizg. Zasysać i miłego grania ;). Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 grrr, czy jest pora dnia lub nocy kiedy mozna cos sciagnac z megaupload bez instalowania toolbara? A moze ktos kto juz zassal ma mozliwosc wrzucic trasy na jakis lepszy serwer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 https://addons.mozilla.org/firefox/3843/ Instalujesz > Narzędzia > Megaupload > Enabled > wchodzisz na megaupload i ściągasz, potem dajesz po prostu Disabled i po kłopocie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 https://addons.mozilla.org/firefox/3843/ Instalujesz > Narzędzia > Megaupload > Enabled > wchodzisz na megaupload i ściągasz, potem dajesz po prostu Disabled i po kłopocie ;) ooo, myslalem ze to tylko do IE ;) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...