studioporzadku pl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie dawno kupiłem monitor LCD 19" LG L1919S. i wszystko by było idealnie jak nie to.. ze wszystko w porównaniu do zwykłego CTR jest takie jakby płaskie. nie widać takich efektów cieni ale "3D" w windows xp. to jest normą w LCD czy to jest do ustawienia? podkreślę, że nie robiłem nic z efektami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Podstawą w monitorach LCD jest to, że nie wyświetlają one tak szerokiej barwy kolorów jak CRT, a jedynie mieszają te 65000 kolorów które mają dostępne. Nie ustawiaj innej rozdzielczości niż nominalna dla Twojego monitora. Ogólnie LCD mid i low range sucks i tylko pojedyncze sztuki się nadają. Powinno być ok u Ciebie. Masz matrycę TN która powinna ładnie wyświetlać, mimo iż słynie ona ze smużenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studioporzadku pl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Podstawą w monitorach LCD jest to, że nie wyświetlają one tak szerokiej barwy kolorów jak CRT, a jedynie mieszają te 65000 kolorów które mają dostępne. Nie ustawiaj innej rozdzielczości niż nominalna dla Twojego monitora. Ogólnie LCD mid i low range sucks i tylko pojedyncze sztuki się nadają. Powinno być ok u Ciebie. Masz matrycę TN która powinna ładnie wyświetlać, mimo iż słynie ona ze smużenia. ok dziekówka..zobaczymy..moze sie jeszcze da cos ustawic a jak nie to sie przyzwyczaje..:P pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Podstawą w monitorach LCD jest to, że nie wyświetlają one tak szerokiej barwy kolorów jak CRT, a jedynie mieszają te 65000 kolorów które mają dostępne. Nie ustawiaj innej rozdzielczości niż nominalna dla Twojego monitora. Ogólnie LCD mid i low range sucks i tylko pojedyncze sztuki się nadają. Powinno być ok u Ciebie. Masz matrycę TN która powinna ładnie wyświetlać, mimo iż słynie ona ze smużenia. TN słyną akurat zupełnie z przeciwnych cech - mają małe smużenie i marne kolory. Nie wszystkie LCD mają paletę ograniczoną do 16bitów. Zniknięcie cieni i innych efektów wynika najprawdopodobniej z braku kalibracji monitora - trzeba sobie ustawić poprawnie jasność, kontrast oraz barwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studioporzadku pl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 TN słyną akurat zupełnie z przeciwnych cech - mają małe smużenie i marne kolory. Nie wszystkie LCD mają paletę ograniczoną do 16bitów. Zniknięcie cieni i innych efektów wynika najprawdopodobniej z braku kalibracji monitora - trzeba sobie ustawić poprawnie jasność, kontrast oraz barwy. znaczy sie dużo rzecyz ma ustwione na ok. 20.. na 100. poniewaz jestem przyzwyczajony do ciemnego ekranu.. od jasnego bola oczy.. monitor ma automatycznie wsyztko ustawione przy 1 uruchomieniu. ale i tak go dostosowałem do siebie. poszumakam w programach do "pryspieszania XP" ;/ tam były takie opcje zeby pojeprzyć wyśwetlanie na LCD.. zobacze czy to coś da.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Nie, nie, nie, tu nie tweakery są potrzebne, tylko odpowiednia plansza do kalibracji obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 poszumakam w programach do "pryspieszania XP" ;/ tam były takie opcje zeby pojeprzyć wyśwetlanie na LCD.. zobacze czy to coś da..Tą opcja zdaje mi się było Clear Type. Dostępna ona jest we właściwościach ekranu, na karcie wygląd opcja efekty i w Użyj następującej metody wygładzania czcionek ekranowych wybierz Clear Type. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studioporzadku pl Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Tą opcja zdaje mi się było Clear Type. Dostępna ona jest we właściwościach ekranu, na karcie wygląd opcja efekty i w Użyj następującej metody wygładzania czcionek ekranowych wybierz Clear Type.ustawione mam to Clear Type. a wracajac do wspomnianej kalibracji? to o co chodzi?..jeżeli o ustawienie reczne barw, kontrastu , jasności itd. to już siętym bawiłem. nie daje rezultatów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 ustawione mam to Clear Type. a wracajac do wspomnianej kalibracji? to o co chodzi?..jeżeli o ustawienie reczne barw, kontrastu , jasności itd. to już siętym bawiłem. nie daje rezultatów.Bawiłeś się, czy ustawiłeś na jakiejś planszy tak, żeby wszystkie odcienie były rozróżnialne i barwy odpowiednie? Jeśli to drugie, i nic nie dało, to musisz się po prostu przyzwyczaić do tego, co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...