aisH Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam, Chcę podzielić kablówkę, zaopatrzyłem się więc w routerek, Dlink Di-804V. Wszystko fajnie. Ustawienia XP na samodzielnie dobieranie IP, (narazie bez modemu kablówki, normalny lan) i... połączenie z ograniczenia itp. :/ Konfig routera z przeglądarki nie gada. Proszę o pomoc, jestem ciemny. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 wylacz firewall'a jak nie zadziala : zresetuj router i podlacz skretka do sieciowki jak nie zadziala zobacz w instrukcji jaka siec jest ustawiona standardowo - pewnie 192.168.1.0/255.255.255.0 w takim wypadku ustaw ip na kompie 192.168.1.2 http://192.168.1.1 jak nie zadziala to na 99% router jest skefcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Sprawdź też kabel i sieciówkę w komputerze, one też mogą być przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...